Dit zijn de beste verpakkingen ter wereld

Pentawards 2014

Elk jaar bekronen de Pentawards de beste verpakkingsdesigns voor voedingsproducten over heel de wereld. De laureaten voor de editie 2014 zijn bekend, and the winners are...

 

Diamond Pentaward, Best of the Show 2014

 

Het Franse watermerk sleept de Diamond Pentaward binnen met zijn Drop-fles, die ontworpen werd door Grand Angle Design (Frédéric Brasse). De fles is exclusief verkrijgbaar in Parijs, Londen en Genève.

 

 

Platinium Pentawards 2014 (de beste verpakkingen in 5 grote categorieën)
 

Best of Beverages: Absolut Vodka - Absolut Originality

 

De 4 miljoen limited edition flessen Absolut Originality hebben elk een uniek design. Een idee van het Zweedse agentschap Happytear, dat nu in de prijzen valt.

 

 

Best of Food: Qian's Gift 

 

Een speciale packaging met respect voor het milieu die verwijst naar de traditionele rijstproductie. Een concept van het Chinese Pesign Design.

 

 

Best of Body: Beatific 

 

Voor het nieuwe gamma schoonheidsproducten van Beatific, deed het merk beroep op het Griekse Mousegraphics dat een packaging ontwikkelde die er even esthetisch als wetenschappelijk uitziet.

 

 

Best of other markets: Blonde Poulain - A4 Paper 

 

Een portret maken door je gezicht te scannen of te fotokopiëren, we kennen het allemaal. Het simpele maar leuke idee werd door Studio Kluif uit Nederland met succes gebruikt op de verpakking van Blonde Poulain-papier.

 

 

Best of Luxery: Agriculturas Diversas SLU - ExtremIberian Acorn-fed Ham with Denomination of Origin Dehesa de Extremadura

 

Een wel heel luxeuze verpakking, gecreerd door het Spaanse Lavernia & Cienfuegos Design voor sneden ham van "extreem hoge kwaliteit".

 

 

Concept Gold Pentawards

 

Beverages : Een design van Remark Studio SRL (Roemenië) voor Volksbier

 

 

Food : De eieren van Just Laid zijn net gelegd, dat maakt de verpakking van Sprigretts Brand Design Consultants (UK) met een knipoog duidelijk. Deze packaging won ook de speciale Hahaha Prize voor de grappigste verpakking.

 

 

 

Body: Een ontwerp van Mychko Yuliana (Rusland) voor Footsteps

 

 

Other markets: Een design van After Hours (UK) voor Dog's Dinner

 

 

Auteur: 

Carole Boelen