De Finger Mop, een belangrijke vernieuwing

Vernieuwing met een duurzaam initiatief voor wegwerpdoekjes

Finger Mop, zo luidt de naam van de nieuwe bezem van Vileda. De naam verwijst naar de zeer gesofisticeerde oplossing die werd ontworpen om een uitzonderlijke efficiëntie te waarborgen. Dit is geen bezem meer, maar een heel onderhoudssysteem. Met dit innoverende product bindt het merk immers de strijd aan met een concept dat de laatste jaren een kolossaal succes heeft gekend: de stofdoekjes of ‘dusters’. Of, om een kat een kat te noemen, het Swiffer-systeem van Procter en Gambler. Dit concept hoeven we niet meer in het lang en het breed uit te leggen: laat ons zeggen dat het gaat om een bezem met draaibare kop die je kan uitrusten met elektrostatische doekjes die je daarna in de vuilnisbak smijt. Inderdaad, eens die dingen vol stof hangen zit er niets anders op dan ze eraf te halen en te vervangen door een nieuw exemplaar. Erg praktisch, maar niet echt goedkoop.
Vileda stelt hier een duurzame oplossing tegenover. Geen wegwerp meer maar een plooibare bezem, geproduceerd met inachtneming van de hoge kwaliteitsnormen die we van de specialist van schoonmaakartikelen gewoon zijn. Aan het eind van de steel zit een mechanisme waardoor de bezem alle kanten op kan draaien. De kop, waar het product zijn naam vandaan haalt, is uitgerust met een soort van ‘vingers’ in robuust plastiek, aan elke kant van de zool. De vorm van deze vingers werd ontworpen om de hoes zo goed mogelijk op z’n plaats te houden. De ruimten tussen de vingers zijn gemaakt van soepel plastic, waardoor het geheel flexibel genoeg is om de vorm aan te nemen van alle obstakels dat het op zijn weg tegenkomt, zoals bijvoorbeeld tafel- en stoelpoten. De hoes met zijn microvezelkrullen (om stof en haar aan te trekken) bevestig je in een oogwenk met een Velcro.
Met een ‘klassiek’ wegwerpdoekje kan je slechts een oppervlakte van ongeveer 23 m2 poetsen, terwijl je met de elektrostatische Finger Mop makkelijk een vloer van 136 m2 aankan, waarna je de hoes niet hoof weg te gooien. Je schudt ze gewoon buiten even uit en begint opnieuw. Als de hoes echt erg vuil wordt kan je ze ook makkelijk in de machine wassen op een temperatuur van 40°. Dit systeem biedt twee grote voordelen. Allereerst past het helemaal bij de tijdsgeest. De consument wil immers duurzame producten die de natuur in ere houden, echter zonder in te boeten aan efficiëntie. Bovendien is het een heel stuk goedkoper voor de verbruiker: wegwerpdoekjes vertegenwoordigen al snel een jaarlijks budget van 50 euro, terwijl je met de finger mop amper 14,99 euro kwijt bent. Bij de lancering gaat daar zelfs nog een korting van 2 euro af!
De uitdaging wordt vanzelfsprekend om de consument warm te maken voor deze nieuwe manier van vegen, eerst en vooral door hem de voordelen uit te leggen. Dit gebeurt aan de hand van een televisiecampagne in februari en maart. In de winkel zal het product gepresenteerd worden met een display.

Tag: 

Recente productlanceringen

  • Food
  • Food