Danone KISS, een zoen van een potje!

Tot de laatste lepel genieten van Danone yoghurt
In 1978 bracht Danone de “ERCA” pot op de markt, die vervolgens door talrijke yoghurtmerken is overgenomen. Tegenwoordig is de zuivelafdeling net een klein doolhof, waarin niet altijd alles even gemakkelijk te vinden is, zó lijken alle potjes op elkaar. In reactie hierop begeeft Danone zich in het KISS-avontuur. Het merk vindt de yoghurtpot opnieuw uit door de wanden rond te laten lopen waardoor de lepel beter over de bodem kan schrapen. Dit zou slechts een detail zijn niet als 85% van de Spaanse consumenten hadden verklaard niet meer zonder dit gemak te kunnen… Dankzij zijn eenvoudige, elegante en moderne lijn heeft de pot bovendien een betere greep en is hij gemakkelijker herkenbaar.

Er is een begin gemaakt met opname van de potje in onze afdelingen, maar deze is voorlopig nog niet afgerond. “België is het derde land waar de verpakkingen worden gewijzigd. De eerste twee referenties die in de vakken worden geïntroduceerd zijn Fruix x4 en Fruix x8. De overige aanpassingen volgen vóór oktober 2013, met een concentratie in maart/april voor Activia, Yoghurt Natuur en Fruit. Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling is er dus nog een jaar nodig om het jasje van de 70 Danone referenties te wijzigen. Het gaat in België om niet minder dan 300 miljoen potjes per jaar”, aldus de uitleg Annekatrien Desmedt, Corporate Affairs Manager bij Danone België.

Elk merk krijgt een specifieke kleur, terwijl Danone-handtekening in reliëf onderaan de yoghurt direct met het moederbedrijf zal verbinden en onvermijdelijk een weergave is van het allereerste porseleinen potje van Danone. “U moet weten dat de Belgische consument ongeveer 43 seconden in de zuivelafdeling besteedt voordat hij zijn keuze maakt. De KISS-pot maakt de zoektocht dus eenvoudiger en moet voor een frisse wind in de afdeling zorgen: de nieuwe verpakking is bestemd om wereldwijd de handtekening van Danone te worden. Een logistieke en menselijke uitdaging voor alle teams van Danone, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Tag: 

Recente productlanceringen

  • Non Food
Jobs - Side - NL