Dit is nieuw - C'est nouveau

Chocola op basis van stevia

  • Food

De chocoladelekkernijen op basis van stevia van de Belgische chocolatier Cavalier, die bekroond zijn met de prijs voor het meest innoverende product in de categorie "New Product Showcase der Internationalen Süßwarenmesse" in Keulen, liggen sinds kort in de schappen van de grote distributeurs in België (Delhaize, Colruyt, enz.).

Felix Verdegem, CEO van Cavalier, is al 15 jaar pleitbezorger van deze chocola zonder toegevoegde suiker, die gemaakt wordt op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Maar wat nog meer opvalt, is het feit dat de chocoladefabrikant al sinds 2008 een assortiment chocoladeproducten heeft ontwikkeld op basis van zoetstoffen uit stevia, een zoetstof die pas sinds 2011 in Europa is toegestaan na onderzoeken die aantoonden dat dit een volkomen veilig product is. Op deze manier zijn al 35 producten gecreëerd. Voor dit nieuwe assortiment werkt Cavalier bovendien samen met Barry Callebaut. Liefhebbers van chocola en gezonde voeding zullen zich ongetwijfeld laten verleiden door deze 'ufo' van de branche.

artikel door Gondola Magazine
Sleutel woorden
  • chocolade,stevia,cavalier,barry callebaut