Carrefour groeit in het eerste kwartaal

Carrefour Group pakt voor het eerste kwartaal van 2014 uit met groeicijfers. Vooral in Latijns-Amerika was er een sterke groeiversnelling, maar ook in België en Europa zijn de cijfers overwegend positief.

 

Overwegend, want de verkoopcijfers gingen -7,4% achteruit in Q1 door wisselkoerseffecten (-5,3%) en de latere paasvakantie dit jaar (-1,3%). Zonder die effecten blijft er een organische groei van +3,7% over voor Carrefour, en dat is beter dan de +3,2% groei van vorig jaar.

 

In heel Europa realiseerde Carrefour +0,4% meer omzet. Op de Franse thuismarkt groeide Carrefour +1,4% (organisch), waarbij de buurtformules het sterkste groeiden (+5,7%).

 

In de andere Europese landen daalden de verkopen met -1,2%. In België was er een bescheiden groei van +0,8%. Voor de winkels die al langer dan een jaar open zijn lag de groei met +1,5% hoger.

 

Het is echter vooral in de opkomende markten dat Carrefour sterk groeit (+10,5%): Azië (+2,1%), maar vooral Latijns-Amerika (+15,2%). In Brazilië boekte Carrefour een organische groei van +8,3%, en in Argentinië zelfs +39%.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen