All news

vrijdag 19 september 2014
eCommerce

M-commerce, of het online kopen van producten of diensten via smartphones of tablets, zit in de lift. In 2014 zal de mobiele online handel volgens de ramingen van BeCommerce goed zijn voor een omzet van meer dan € 213 miljoen, of bijna 10% van de totale omzet van Belgische e-commerce.

 

Lees meer
donderdag 18 september 2014
Retail

In november wordt de jaarlijkse Mercuriusprijs door Comeos uitgereikt aan het Winkelconcept van het jaar. Uit de tientallen inschrijvingen selecteerde een onafhankelijke jury tien laureaten, waaronder Delhaize, Carrefour Drive, Lidl en Wink.

Lees meer
donderdag 18 september 2014
eCommerce

De Amerikaanse e-commercereus Amazon zou dicht bij een akkoord staan over het aanbieden van Nederlandstalige e-books. Daarmee kan het zijn eerste stappen zetten op de Nederlandse en Belgische markt.

 

Amazon onderhandelt volgens verschillende media met uitgevers in Vlaanderen en Nederland over de verkoop van Nederlandstalige boeken. In eerste instantie zou het op e-books mikken, wat een serieuze boost voor die markt kan betekenen in ons land.

 

Lees meer
woensdag 17 september 2014
eCommerce

Dinsdag 16 september werd het startschot gegeven van Equipmag, de tweejaarlijkse vakbeurs die als katalysator fungeert voor de vraagstukken waar de retailsector vandaag de dag mee geconfronteerd wordt. Gondola was van de partij en selecteerde de vier meest in het oog springende concepten en innovaties.

Lees meer
woensdag 17 september 2014
Insecten vinden hun weg naar de supermarkt
Food

Supermarktketen Delhaize en voedingsproducent Damhert kondigen, bijna gelijktijdig, aan dat ze producten op basis van insecten gaan aanbieden. Delhaize lanceert spreads op basis van meelwormen, en Damhert komt met vleesvervangers op basis van buffalowormen.

 

Lees meer
woensdag 17 september 2014
Moxy Ikea
Non Food

Ikea opende onlangs haar eerste Moxy-hotel in Milaan. De meubelketen heeft ook concrete plannen om budgethotels te openen in Brussel, Antwerpen en Gent. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

 

Twee jaar geleden al kondigde Ikea aan dat het 1 miljard euro wou investeren in hotels en studentenkamers. Nu is het zover, want de meubelretailer opende begin deze maand haar eerste hotel in Milaan. Het is het eerste Moxy-hotel, een joint venture tussen Marriot en Ikea. Samen willen de partners de komende 10 jaar 150 hotels openen in Europa.

 

Lees meer
woensdag 17 september 2014
Damhert introduceert “insectenburgers”
Food

Vanaf oktober zullen er voor het eerst vleesvervangers op basis van insecten te koop zijn in de Belgische supermarkten. Onder de naam Insecta lanceert voedingsbedrijf Damhert nuggets, burgers en schnitzels op de markt op basis van buffalowormen.

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Les 5 facettes du consommateur
Retail

Volgens een studie van Soon Soon Soon in opdracht van de vakbeurs Equipmag, bestaan er vandaag de dag 5 mogelijke profielen voor de consument. Het agenschap heeft elk profiel uitgediept en de innovaties en trends van vandaag en morgen op vlak van marketing en handel erin verwerkt. De shoppinggewoontes van morgen beter begrijpen, daarmee neemt u meteen een voorsprong in de retailstrategie, daarom geven wij u hier de samenvatting van deze studie mee. Hoewel ze werd opgesteld aan de hand van een Franse steekproef, kunnen we er ongetwijfeld ook de Belgische consument in herkennen.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Volgens Accenture betekenen big data de toekomst
eCommerce

Uit het laatste onderzoek van Accenture (Big Success with Big Data), dat vorige week werd gepubliceerd, blijkt niet alleen dat big data een enorm potentieel voor de ondernemingen betekenen, maar vooral dat gebruik ervan een aanzienlijk concurrentievoordeel kan opleveren en in de toekomst onontbeerlijk zal zijn voor ondernemingen.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Hema geeft Nederlandse winkels make-over
Retail

Hema heeft een grondige restyling doorgevoerd in haar winkelconcept. In drie maanden tijd werden meer dan 500 winkels omgebouwd, wat de keten uit de rode cijfers moet helpen.

 

2013 was een rampjaar voor Hema Nederland. De omzet viel meer dan 5% lager uit, en een reorganisatie werd aangekondigd. Ook 2014 begon slecht voor de retailer, die meer dan 22 miljoen euro verlies maakte in het eerste kwartaal. De concurrentie van e-commerce en prijsbrekers als Action speelt Hema parten, hoewel de keten in het buitenland wel positieve cijfers kan voorleggen.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Retail

Bancontact MisterCash Company stopt eind dit jaar definitief met de elektronische portemonnee Proton. Het betaalsysteem verdwijnt in twee fasen.

 

Van 1 oktober tot 31 december 2014 wordt het opladen van de elektronische portemonnee geleidelijk afgebouwd. Vanaf 1 januari 2015 is het ook niet meer mogelijk om te betalen met Proton. Tot 28 februari 2015 is er nog een uitdoofperiode waarin de laatste terminals uit de markt genomen worden.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
'Les pharmacies ne sont pas des night shops'
Retail

Apotheken van wacht worden steeds vaker wakker gebeld voor een tube tandpasta of een flesje zonnemelk. Daarom lanceert de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) een sensibiliseringscampagne om het grote publiek erop te wijzen dat de apotheek van wacht geen nachtwinkel is.

 

Lees meer
maandag 15 september 2014
Le nombre de commerces a chuté de 23% en 5 ans
Retail

Het aantal detailhandelaars in ons land gaat razendsnel achteruit. Tussen 2008 en 2013 sloten meer dan 17.600 kleinhandelszaken de deuren. Dat blijkt uit een analyse van NSZ op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen van de Zelfstandigen.

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
Food

Chocoladegroep Baronie neemt chocoladeproducent Duc d’O over. Hoeveel het daarvoor betaalt is niet bekend.

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
HNGRY vend des ingrédients par recette définie
Retail

In Antwerpen opent vandaag HNGRY de deuren, een nieuwe voedingswinkel volgens een origineel concept. De winkel is ingedeeld per gerecht in plaats van per soort ingrediënt. “Vergelijk het eigenlijk met een kookboek waar je kan binnenstappen”, klinkt het.

 

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
Retail

In de reportage “De prijs van goedkoop eten” van 11 september belichtte het Canvasprogramma Panorama de druk die retailers op producenten uitoefenen om zo goedkoop mogelijk te leveren. De teneur is dat warenhuisketens hun macht misbruiken, maar uiteindelijk de vraag van de consument volgen.

 

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
Food

De wereldwijde voedselprijzen zijn in augustus gedaald tot het laagste peil sinds september 2010. Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) bekend gemaakt.

 

De maandelijkse voedselindex van de FAO daalde in augustus met 7,3 punten tot 196,6 punten. Het is de vijfde maand op rij dat de voedselindex daalt. Vooral de melkproducten werden goedkoper. De index van de melkproducten kwam in augustus uit op 200,8 punten. Dat is meer dan 25 punten (of 11%) minder dan in juli en zelfs 46,8 punten (of 19%) minder dan in augustus vorig jaar.

 

Lees meer
donderdag 11 september 2014
Retail

Unizo gaat in beroep tegen de socio-economische vergunning voor Mozaïque, het geplande shoppingcenter in Moeskroen met een hypermarkt Cora, een drive-afhaalpunt en een winkelgalerij. Volgens de zelfstandigenorganisatie heeft het complex een negatieve impact op de handelskernen in de brede Zuid-West-Vlaamse regio zoals Kortrijk, Ieper, Zwevegem, Kuurne, Wevelgem, Menen.

Lees meer
donderdag 11 september 2014
Henkel krijgt groen licht voor overname Spotless
Fmcg

Het Duitse Henkel heeft goedkeuring gekregen om de Franse Spotless Group over te nemen. Het bedrijf betaalt daar 940 miljoen euro voor.

 

Lees meer
donderdag 11 september 2014
76% des lancements de nouveaux produits échouent
Retail

De meerderheid van de nieuwe productlanceringen wordt geen succes. 76% van de innovaties ligt na een jaar zelfs niet meer in de winkelrekken. Dat blijkt uit het Breakthrough Innovation Report van onderzoeksbureau Nielsen.

Lees meer

Pagina's