All news

maandag 20 april 2015
Retail

Lidl start vandaag een nationale tv-, radio- en advertentiecampagne waarmee de retailer nadrukkelijk mikt op gezinnen. De nieuwe campagne breekt met het verleden door een sterkere nadruk op het versaanbod, een warmere look and feel en de nieuwe slogan ‘voor iedereen die telt’ .

Lees meer
donderdag 16 april 2015
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft in Deinze haar 30ste vestiging in ons land geopend. De retailer zit daarmee goed op koers om haar doelstelling van 50 winkels tegen eind 2016 te halen.

Lees meer
donderdag 16 april 2015
Retail

De stemming onder consumenten wat betreft het economisch herstel in de afzonderlijke Europese landen is in het eerste kwartaal van 2015 verbeterd. Ook Belgische consumenten verwachten dit jaar een lichte economische groei. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK naar het consumentenklimaat in 15 Europese landen.

Lees meer
dinsdag 14 april 2015
Non Food

BD Group, de marktleider in huis-aan-huis communicatie en digitale promo experiences met de myShopi app en website, heeft via een management buy-out een akkoord bereikt over de volledige verkoop van de distributie van kranten in de agglomeraties Antwerpen en Brussel.

Lees meer
maandag 13 april 2015
Greenyard Foods
Food

Er is een intentieverklaring ondertekend om de Belgische bedrijven Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest samen te smelten. Het eengemaakte bedrijf zal verdergaan onder de naam Greenyard Foods en de wereldleider in groenten en fruit worden, met een omzet van 3,7 miljard euro.

Lees meer
maandag 13 april 2015
Non Food

Cosmeticaproducent L’Oréal gaat zijn distributiecentrum in Nijvel verkopen. De site wordt in juni overgenomen door Soditra.

Lees meer
vrijdag 10 april 2015
Retail

De Franse supermarktketen Carrefour heeft 2015 goed ingezet met een sterk eerste kwartaal. De retailer groeit in zijn thuismarkt, maar boekt vooral in Zuid-Amerika indrukwekkende resultaten. Ook in ons land haalt Carrefour groeicijfers, dat blijkt uit de eerste kwartaalresultaten van de retailer.

Lees meer
donderdag 09 april 2015
e-commerce Belgique
Digital

België is zijn achterstand op het vlak van e-commerce stilaan aan het wegwerken. In de 2015 Global Retail E-Commerce Index van ATKearney, een ranglijst die het groeipotentieel van e-commerce per land, stijgt ons land van de 24ste naar de 9de plaats. België is hiermee de sterkste groeier in de top 30.

Lees meer
donderdag 09 april 2015
Horsegate
Food

De Nederlandse vleeshandelaar Willy Selten is door de rechtbank in Den Bosch tot 2,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld. De man was één van de spilfiguren in het paardenvleesschandaal van twee jaar geleden.

Lees meer
dinsdag 07 april 2015
Picard ©Gondola
Retail

De Franse diepvriesretailer Picard Surgelés staat op het punt om van eigenaar te veranderen. Het Zwitserse voedingsbedrijf Aryzta is met Lion Capital aan het onderhandelen om 49% van de aandelen in Picard over te nemen. Met de deal zou zo’n 446,6 miljoen euro gemoeid zijn, maar Aryzata zou ook de optie nemen op 100% van de aandelen binnen een termijn van 3 tot 5 jaar.

Lees meer
dinsdag 07 april 2015
Retail

Carrefour België lanceert een scanner met touch screen, een nieuw model dat je kan gebruiken zoals een smartphone. De nieuwe scanners zijn beschikbaar in de Carrefour hypermarkten in Evere, Bierges en Schoten. Carrefour is hiermee de eerste speler in België – en de 2e ter wereld – die haar klanten deze innovatie aanbiedt.

Lees meer
vrijdag 03 april 2015
Food

Afgelopen jaar werden er in ons land 10,4% meer producten met het Fairtrade label verkocht. Dit goede nieuws wordt echter overschaduwd door de hevige prijzendruk in de food retail. Fairtrade Belgium (ex-Max Havelaar) waarschuwt voor “een dodelijke prijzenspiraal” waarbij alle partijen in de voedselketen de zwarte piet naar elkaar doorschuiven en stelt een actieplan voor.

Lees meer
vrijdag 03 april 2015
Retail

Dominique Leroy, de CEO van Proximus (het vroegere Belgacom), krijgt een zitje in de raad van bestuur van de Delhaize Groep. Ook Adecco-topman Patrick De Maeseneire wordt voorgedragen als onafhankelijk lid van de raad van bestuur voor een termijn van vier jaar. Dat meldt Delhaize Group.

Lees meer
donderdag 02 april 2015
Retail

Supermarktketen Albert Heijn heeft op 1 april zijn 29ste vestiging in ons land geopend in Leuven. Het is de eerste winkel van AH in de provincie Vlaams-Brabant.

 

Albert Heijn Leuven heeft een winkeloppervlakte van 1.400 vierkante meter en beschikt over een assortiment van 14.000 referenties. Zoals in de andere Belgische AH-supermarkten is dat assortiment voor 10% Belgisch.

 

Lees meer
donderdag 02 april 2015
Delhaize Paiement mobile
Retail

In december vorig jaar kondigden we al aan dat Delhaize en Wordline met een proefproject voor mobiel betalen van start gingen in een winkel in Sint-Jans-Molenbeek. Dat project liep wat vertraging op, maar vanaf 7 april kunnen de klanten van Delhaize Karreveld als eersten mobiel betalen in hun Delhaize-supermarkt.

Lees meer
woensdag 01 april 2015
Non Food

De Belgische dierenwinkelketen Tom&Co (Delhaize Group) heeft vorige week de wedstrijd “Meest dynamische franchisée” gewonnen tijdens de Franchise Expo in Parijs.

Lees meer
woensdag 01 april 2015
Tuttofood
Digital

Professionals die actief zijn in de voedingssector hebben verschillende redenen om begin mei naar Milaan af te zakken. Er is niet alleen de wereldtentoonstelling, maar ook de vakbeurs Tuttofood die 3 mei de deuren opent.

 

Lees meer
woensdag 01 april 2015
Digital

In het kader van de begrotingscontrole heeft de federale regering beslist om nachtwerk mogelijk te maken voor de e-commercesector in ons land. Nog voor de zomer wil Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) een wetswijziging.

 

Lees meer
dinsdag 31 maart 2015
Digital

Ons land krijgt dit jaar nog een nieuwe wettelijke regeling voor drones. Dat heeft minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) aangekondigd. De onbemande vliegtuigjes zijn op dit moment nog verboden in België, maar zullen in de toekomst onder bepaalde voorwaarde toegelaten worden, wat ook voor de retail mogelijkheden kan bieden.

Lees meer
dinsdag 31 maart 2015
Bancontact/MisterCash
Retail

Vorig jaar werden in ons land 1,666 miljard elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging van 7,2% ten opzichte van 2013. Het aantal Bancontact/Mister Cash-transacties steeg met 5,4% tot 1,126 miljard. Het aantal VISA/MasterCard-transacties groeide met maar liefst 12,4% tot 206,3 miljoen.

Lees meer

Pagina's