All news

dinsdag 25 november 2014
Spar
Retail

Spar Retail, het bedrijf dat de groothandelsactiviteiten van Colruyt Group overkoepelt, heeft een nieuwe naam: Retail Partners Colruyt Group. Die moet de activiteiten van de onderneming, die naast de Spar-winkels ook andere zelfstandige winkels toelevert, beter weerspiegelen. De Spar-winkels zelf krijgen ook een nieuw logo, met duidelijke verwijzing naar Colruyt Group, om zo het onderscheid te maken met Spar Lambrechts.

Lees meer
dinsdag 25 november 2014
Picard surgelés
Retail

Investeringsmaatschappij Lion Capital gaat diepvriesretailer Picard Surgelés verkopen. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos.

Lees meer
maandag 24 november 2014
één wachtrij bij carrefour
Retail

Om de wachttijden aan de kassa te verminderen, test Carrefour België een systeem met één enkele wachtrij aan de kassa. In plaats van te kiezen aan welke kassa ze aanschuiven, staan alle klanten in dezelfde wachtrij en krijgen ze op het einde een kassa toegewezen.

Lees meer
maandag 24 november 2014
red market logo
Retail

Red Market, de discountdochter van Delhaize, pakt uit met de “Flitsmarathon”, een bijzondere actie waarbij klanten korting krijgen door snel te shoppen.

Lees meer
maandag 24 november 2014
aldi sud
Retail

De Duitse hard discounter Aldi Süd zou plannen hebben om winkels te openen in China. Dat schrijft het Duitse Manager Magazin.

 

Lees meer
maandag 24 november 2014
e-commerce
Digital

75% van de bedrijven waar Belgen online aankopen doen is buitenlands. Dat blijkt uit de BeCommerce Top 100, een lijst van de meest populaire webshops voor Belgische consumenten die werd samengesteld door online betaalservice PayPal en sectororganisatie BeCommerce.

 

Lees meer
vrijdag 21 november 2014
delhaize logo
Retail

De vakbonden bij Delhaize zijn voor het eerst voorzichtig positief na afloop van een vergadering met de directie. Eerder deze week stelden de bonden nog een ultimatum.

 

Terwijl de vakbonden bij de Delhaize de directie tot nu toe altijd verweten niet van hun transformatieplan af te wijken en te weinig informatie te geven, verliep het overleg van 21 november naar verluidt “sereen” en “constructief”.

 

Lees meer
donderdag 20 november 2014
Cru logo
Retail

Eind deze maand opent Colruyt de eerste Cru in Overijse. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het nieuwe concept, dat focust op authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit. Niet de prijs staat hier centraal, maar wel passie. Dat blijkt uit een nieuwe teaser die Colruyt heeft online gezet.

Lees meer
woensdag 19 november 2014
Arnaud de Lauzières
Retail

Carrefour wil uitbreiden in ons land. De komende tien jaar wil de supermarktketen 4 tot 6 hypermarkten openen, en het ziet daarvoor mogelijkheden in Oostende of Kortrijk. Dat zegt exploitatiedirecteur Arnaud de Lauzières in Het Laatste Nieuws. Daarmee bevestigt hij de Lauzières de ambities die hij uitsprak in een interview met Gondola deze zomer.

 

Lees meer
woensdag 19 november 2014
Neuromarketing
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn experimenteert sinds twee jaar met neuromarketing om het gedrag van consumenten te analyseren. Roland Nieuwenhuizen (Senior Research Consultant bij AH Nederland) vertelt ons meer over deze onderzoeksmethode, en hoe die een rol kan spelen voor een retailer.

Lees meer
woensdag 19 november 2014
plastic zakjes
Retail

Het Europees Parlement en de Europese lidstaten zijn het eens geworden over een aanpak om het gebruik van plastieken wegwerpzakjes terug te dringen. Elke lidstaat zou hierbij vanaf 2018 twee keuzes krijgen: ofwel voeren ze vanaf een heffing op plastic wegwerptasjes in, ofwel hanteren ze doelstellingen om het gebruik ervan in te dijken. 

 

Lees meer
woensdag 19 november 2014
bpost
Digital

bpost gaat vanaf 7 december pakjes van Coolblue ook op zondag leveren. Het gaat om een proefproject van zes maanden waarvoor het postbedrijf beroep doet op zelfstandigen. Dat is vernomen in vakbondskringen.

 

Iets meer dan een maand nadat bpost aankondigde ook op zaterdag pakjes te gaan bezorgen, blijkt dat het postbedrijf dat ook op zondag gaat doen. Het gaat om een proefproject van zes maanden waarbij wel enkel de pakjes van webwinkel Coolblue geleverd worden.

 

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
H&M
Non Food

Shoppers hebben er lang op mogen wachten, maar moderetailer H&M gaat een webshop in ons land openen. Vanaf 2015 wordt het voor Belgische consumenten mogelijk om ook online te winkelen bij H&M. Dat meldt de retailgroep in een persbericht. Wanneer de webwinkel exact gelanceerd wordt is nog niet duidelijk.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
gfk
Non Food

De Belgische non-food retail is het afgelopen kwartaal met een kleine 3% gegroeid. Smartphones, IT- en kantoormateriaal waren sterke groeiers, terwijl telecomproducten zelfs hun beste derde kwartaal ooit beleefden. Dat blijkt uit het Retail Report van onderzoeksbureau GfK.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
AH.be
Digital

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn brengt zijn online winkel AH.nl naar België. Vanaf begin 2015 kunnen consumenten online boodschappen bestellen en die thuis laten leveren via AH.be. Dat kondigde moederconcern Ahold aan tijdens een event rond haar online strategie.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
Lege delhaize
Retail

Exact een maand na de grote staking bij Delhaize zijn er nog altijd winkels die te kampen hebben met lege rekken. Volgens Delhaize is dat nog altijd het gevolg van de verstoringen in de distributiecentra.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
& other stories gent
Non Food

Alweer goed nieuws voor Gentse shoppers: H&M-dochter & Other Stories opent volgend jaar een winkel in de Arteveldestad. De tweede Belgische winkel van de keten opent dit najaar de deuren in de Veldstraat. Dat heeft & Other Stories aangekondigd via Facebook.

Lees meer
maandag 17 november 2014
Hema tablet
Non Food

Hema gaat als eerste Nederlandse winkelketen haar eigen smartphones en tablets verkopen. De toestellen zijn vanaf vandaag online te koop en zullen vanaf 8 december ook in de fysieke Hema-winkels in Nederland verkrijgbaar zijn.

Lees meer
maandag 17 november 2014
Primark
Non Food

Goed nieuws voor shoppers die lange treinreizen naar Luik maken om te gaan winkelen bij Primark: de winkels in Gent en Brussel openen volgende maand de deuren! Dat schrijft Knack vandaag op zijn website.

Lees meer
maandag 17 november 2014
delhaize
Retail

De bediendebonden bij Delhaize hebben de directie een ultimatum gesteld: tegen de volgende vergadering op 21 november willen ze een voorstel dat tegemoet komt aan hun eisen. Dat stellen ze in een open brief aan de directie, weten De Standaard en Het Nieuwsblad.

 

Lees meer

Pagina's