All news

dinsdag 23 september 2014
Lidl trakteert 1.000 studenten op groenten en fruit
Retail

Lidl lanceert ‘Lidl trakteert…’, een nationale mediacampagne waarin de discounter studenten oproept om meer fruit en groenten te eten. Tot 12 oktober kunnen studenten deelnemen aan een wedstrijd waarmee 1.000 onder hen een academiejaar lang elke week kosteloos hun hippe ‘Lidl Bag’ tot aan de rand kunnen vullen met verse groenten en fruit.

Lees meer
dinsdag 23 september 2014
Retail

Colruyt Group brengt haar productieafdelingen wijn, koffie, vlees en kaas samen in één gelijknamige directie, Colruyt Group Fine Food. Daarnaast lanceert de retailgroep een zegel dat het vakmanschap van de corporate productieafdelingen in de verf moet zetten. 

 

Colruyt Group heeft een lange traditie van activiteiten in eigen beheer. “Vroeger produceerden we alleen voor de Colruyt-winkels, maar vandaag doen we dat voor meerdere winkelformules”, vertelt Frans Colruyt, COO van Colruyt Group.

 

Lees meer
dinsdag 23 september 2014
Supeco
Retail

Carrefour is sinds 2012 aanwezig op de Spaanse markt met Supeco, een discount cash&carry-formule die nog steeds in pilootfase zit. Carrefour gaat de formule nu ook in Roemenië introduceren.

 

Lees meer
dinsdag 23 september 2014
Delhaize
Retail

Bij Delhaize vond 22 september de tweede ondernemingsraad sinds de aankondiging van het transformatieplan plaats. Die is uitgedraaid op een ‘dovemansgesprek’, zeggen de vakbonden.

Lees meer
maandag 22 september 2014
Tesco
Retail

De Britse retailreus Tesco heeft eind augustus een veel te hoge winstverwachting voor het eerste halfjaar afgeleverd. De winst werd maar liefst 250 miljoen pond (318 miljoen euro) te hoog ingeschat. Het gevolg van een boekhoudfout, waarnaar de retailer een onderzoek heeft ingesteld.

 

Tesco maakte eind augustus bekend dat de winst voor het eerste halfjaar van het lopende boekjaar zou uitkomen op 1,1 miljard pond (1,4 miljard euro). Een maand later moet de supermarktketen daarop tergkomen. De winst zou 250 miljoen pond lager uitvallen.

 

Lees meer
maandag 22 september 2014
2600 magasins seront ouverts le dimanche 5 octobre
Retail

Op zondag 5 oktober 2014 organiseert Comeos Sunday shopday. Duizenden winkels in 160 steden en gemeenten openen de deuren. Een hele hoop randactiviteiten maken de shopday af.

 

Lees meer
maandag 22 september 2014
Retail

Supermarktketen Albert Heijn heeft alweer een nieuwe winkelopening aangekondigd. Dit najaar opent een gloednieuwe supermarkt in het Limburgse Overpelt.

Lees meer
vrijdag 19 september 2014
Le m-commerce représente 10% des ventes en ligne en Belgique
eCommerce

M-commerce, of het online kopen van producten of diensten via smartphones of tablets, zit in de lift. In 2014 zal de mobiele online handel volgens de ramingen van BeCommerce goed zijn voor een omzet van meer dan € 213 miljoen, of bijna 10% van de totale omzet van Belgische e-commerce.

 

Lees meer
donderdag 18 september 2014
Retail

In november wordt de jaarlijkse Mercuriusprijs door Comeos uitgereikt aan het Winkelconcept van het jaar. Uit de tientallen inschrijvingen selecteerde een onafhankelijke jury tien laureaten, waaronder Delhaize, Carrefour Drive, Lidl en Wink.

Lees meer
donderdag 18 september 2014
Bientôt un Amazon.be ?
eCommerce

De Amerikaanse e-commercereus Amazon zou dicht bij een akkoord staan over het aanbieden van Nederlandstalige e-books. Daarmee kan het zijn eerste stappen zetten op de Nederlandse en Belgische markt.

 

Amazon onderhandelt volgens verschillende media met uitgevers in Vlaanderen en Nederland over de verkoop van Nederlandstalige boeken. In eerste instantie zou het op e-books mikken, wat een serieuze boost voor die markt kan betekenen in ons land.

 

Lees meer
woensdag 17 september 2014
eCommerce

Dinsdag 16 september werd het startschot gegeven van Equipmag, de tweejaarlijkse vakbeurs die als katalysator fungeert voor de vraagstukken waar de retailsector vandaag de dag mee geconfronteerd wordt. Gondola was van de partij en selecteerde de vier meest in het oog springende concepten en innovaties.

Lees meer
woensdag 17 september 2014
Insecten vinden hun weg naar de supermarkt
Food

Supermarktketen Delhaize en voedingsproducent Damhert kondigen, bijna gelijktijdig, aan dat ze producten op basis van insecten gaan aanbieden. Delhaize lanceert spreads op basis van meelwormen, en Damhert komt met vleesvervangers op basis van buffalowormen.

 

Lees meer
woensdag 17 september 2014
Moxy Ikea
Non Food

Ikea opende onlangs haar eerste Moxy-hotel in Milaan. De meubelketen heeft ook concrete plannen om budgethotels te openen in Brussel, Antwerpen en Gent. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

 

Twee jaar geleden al kondigde Ikea aan dat het 1 miljard euro wou investeren in hotels en studentenkamers. Nu is het zover, want de meubelretailer opende begin deze maand haar eerste hotel in Milaan. Het is het eerste Moxy-hotel, een joint venture tussen Marriot en Ikea. Samen willen de partners de komende 10 jaar 150 hotels openen in Europa.

 

Lees meer
woensdag 17 september 2014
Damhert introduceert “insectenburgers”
Food

Vanaf oktober zullen er voor het eerst vleesvervangers op basis van insecten te koop zijn in de Belgische supermarkten. Onder de naam Insecta lanceert voedingsbedrijf Damhert nuggets, burgers en schnitzels op de markt op basis van buffalowormen.

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Les 5 facettes du consommateur
Retail

Volgens een studie van Soon Soon Soon in opdracht van de vakbeurs Equipmag, bestaan er vandaag de dag 5 mogelijke profielen voor de consument. Het agenschap heeft elk profiel uitgediept en de innovaties en trends van vandaag en morgen op vlak van marketing en handel erin verwerkt. De shoppinggewoontes van morgen beter begrijpen, daarmee neemt u meteen een voorsprong in de retailstrategie, daarom geven wij u hier de samenvatting van deze studie mee. Hoewel ze werd opgesteld aan de hand van een Franse steekproef, kunnen we er ongetwijfeld ook de Belgische consument in herkennen.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Volgens Accenture betekenen big data de toekomst
eCommerce

Uit het laatste onderzoek van Accenture (Big Success with Big Data), dat vorige week werd gepubliceerd, blijkt niet alleen dat big data een enorm potentieel voor de ondernemingen betekenen, maar vooral dat gebruik ervan een aanzienlijk concurrentievoordeel kan opleveren en in de toekomst onontbeerlijk zal zijn voor ondernemingen.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Hema geeft Nederlandse winkels make-over
Retail

Hema heeft een grondige restyling doorgevoerd in haar winkelconcept. In drie maanden tijd werden meer dan 500 winkels omgebouwd, wat de keten uit de rode cijfers moet helpen.

 

2013 was een rampjaar voor Hema Nederland. De omzet viel meer dan 5% lager uit, en een reorganisatie werd aangekondigd. Ook 2014 begon slecht voor de retailer, die meer dan 22 miljoen euro verlies maakte in het eerste kwartaal. De concurrentie van e-commerce en prijsbrekers als Action speelt Hema parten, hoewel de keten in het buitenland wel positieve cijfers kan voorleggen.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
Retail

Bancontact MisterCash Company stopt eind dit jaar definitief met de elektronische portemonnee Proton. Het betaalsysteem verdwijnt in twee fasen.

 

Van 1 oktober tot 31 december 2014 wordt het opladen van de elektronische portemonnee geleidelijk afgebouwd. Vanaf 1 januari 2015 is het ook niet meer mogelijk om te betalen met Proton. Tot 28 februari 2015 is er nog een uitdoofperiode waarin de laatste terminals uit de markt genomen worden.

 

Lees meer
dinsdag 16 september 2014
'Les pharmacies ne sont pas des night shops'
Retail

Apotheken van wacht worden steeds vaker wakker gebeld voor een tube tandpasta of een flesje zonnemelk. Daarom lanceert de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) een sensibiliseringscampagne om het grote publiek erop te wijzen dat de apotheek van wacht geen nachtwinkel is.

 

Lees meer
maandag 15 september 2014
Le nombre de commerces a chuté de 23% en 5 ans
Retail

Het aantal detailhandelaars in ons land gaat razendsnel achteruit. Tussen 2008 en 2013 sloten meer dan 17.600 kleinhandelszaken de deuren. Dat blijkt uit een analyse van NSZ op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen van de Zelfstandigen.

Lees meer

Pagina's