All news

woensdag 26 november 2014
Belgische alliantie ijvert voor duurzame palmolie
Food

15 federaties en bedrijven uit de palmolieketen hebben zich verenigd in de Belgische alliantie voor duurzame palmolie. Hun gemeenschappelijk doel? Transparante en wetenschappelijk objectieve informatie geven over alle facetten van palmolie, maar vooral er voor zorgen dat de palmolie die gebruikt wordt door onze Belgische producenten volledig duurzaam wordt tegen eind 2015.

Lees meer
woensdag 26 november 2014
Carrefour express manhattan
Retail

Carrefour Belgium zet sterk in op de expansie van haar express-winkels. Nog voor het einde van het jaar gaat de keten 9 nieuwe Carrefour express-winkels openen. Dat brengt het aantal buurtwinkels van de keten op 263.

 

Lees meer
woensdag 26 november 2014
Spar Compact
Retail

Dat de Spar-winkels van de Colruyt Group een nieuw logo krijgen, kon u hier al lezen. Maar dat is niet het enige dat er op de gevel van de winkels gaat veranderen. De merknaam Eurospar gaat namelijk uit het straatbeeld verdwijnen, en de nieuwe naam Spar Compact wordt geïntroduceerd voor de kleine Spar-winkels.

 

Lees meer
woensdag 26 november 2014
Colruyt group
Retail

Colruyt Group heeft er een lastig halfjaar opzetten. Hoewel de omzet en de nettowinst groeiden, ging de bedrijfswinst met maar liefst 4,5% achteruit. Toch hoopt de retailgroep nog altijd een hogere winst voor het hele boekjaar.

Lees meer
dinsdag 25 november 2014
Spar
Retail

Spar Retail, het bedrijf dat de groothandelsactiviteiten van Colruyt Group overkoepelt, heeft een nieuwe naam: Retail Partners Colruyt Group. Die moet de activiteiten van de onderneming, die naast de Spar-winkels ook andere zelfstandige winkels toelevert, beter weerspiegelen. De Spar-winkels zelf krijgen ook een nieuw logo, met duidelijke verwijzing naar Colruyt Group, om zo het onderscheid te maken met Spar Lambrechts.

Lees meer
dinsdag 25 november 2014
Picard surgelés
Retail

Investeringsmaatschappij Lion Capital gaat diepvriesretailer Picard Surgelés verkopen. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos.

Lees meer
maandag 24 november 2014
één wachtrij bij carrefour
Retail

Om de wachttijden aan de kassa te verminderen, test Carrefour België een systeem met één enkele wachtrij aan de kassa. In plaats van te kiezen aan welke kassa ze aanschuiven, staan alle klanten in dezelfde wachtrij en krijgen ze op het einde een kassa toegewezen.

Lees meer
maandag 24 november 2014
red market logo
Retail

Red Market, de discountdochter van Delhaize, pakt uit met de “Flitsmarathon”, een bijzondere actie waarbij klanten korting krijgen door snel te shoppen.

Lees meer
maandag 24 november 2014
aldi sud
Retail

De Duitse hard discounter Aldi Süd zou plannen hebben om winkels te openen in China. Dat schrijft het Duitse Manager Magazin.

 

Lees meer
maandag 24 november 2014
e-commerce
Digital

75% van de bedrijven waar Belgen online aankopen doen is buitenlands. Dat blijkt uit de BeCommerce Top 100, een lijst van de meest populaire webshops voor Belgische consumenten die werd samengesteld door online betaalservice PayPal en sectororganisatie BeCommerce.

 

Lees meer
vrijdag 21 november 2014
delhaize logo
Retail

De vakbonden bij Delhaize zijn voor het eerst voorzichtig positief na afloop van een vergadering met de directie. Eerder deze week stelden de bonden nog een ultimatum.

 

Terwijl de vakbonden bij de Delhaize de directie tot nu toe altijd verweten niet van hun transformatieplan af te wijken en te weinig informatie te geven, verliep het overleg van 21 november naar verluidt “sereen” en “constructief”.

 

Lees meer
donderdag 20 november 2014
Cru logo
Retail

Eind deze maand opent Colruyt de eerste Cru in Overijse. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het nieuwe concept, dat focust op authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit. Niet de prijs staat hier centraal, maar wel passie. Dat blijkt uit een nieuwe teaser die Colruyt heeft online gezet.

Lees meer
woensdag 19 november 2014
Arnaud de Lauzières
Retail

Carrefour wil uitbreiden in ons land. De komende tien jaar wil de supermarktketen 4 tot 6 hypermarkten openen, en het ziet daarvoor mogelijkheden in Oostende of Kortrijk. Dat zegt exploitatiedirecteur Arnaud de Lauzières in Het Laatste Nieuws. Daarmee bevestigt hij de Lauzières de ambities die hij uitsprak in een interview met Gondola deze zomer.

 

Lees meer
woensdag 19 november 2014
Neuromarketing
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn experimenteert sinds twee jaar met neuromarketing om het gedrag van consumenten te analyseren. Roland Nieuwenhuizen (Senior Research Consultant bij AH Nederland) vertelt ons meer over deze onderzoeksmethode, en hoe die een rol kan spelen voor een retailer.

Lees meer
woensdag 19 november 2014
plastic zakjes
Retail

Het Europees Parlement en de Europese lidstaten zijn het eens geworden over een aanpak om het gebruik van plastieken wegwerpzakjes terug te dringen. Elke lidstaat zou hierbij vanaf 2018 twee keuzes krijgen: ofwel voeren ze vanaf een heffing op plastic wegwerptasjes in, ofwel hanteren ze doelstellingen om het gebruik ervan in te dijken. 

 

Lees meer
woensdag 19 november 2014
bpost
Digital

bpost gaat vanaf 7 december pakjes van Coolblue ook op zondag leveren. Het gaat om een proefproject van zes maanden waarvoor het postbedrijf beroep doet op zelfstandigen. Dat is vernomen in vakbondskringen.

 

Iets meer dan een maand nadat bpost aankondigde ook op zaterdag pakjes te gaan bezorgen, blijkt dat het postbedrijf dat ook op zondag gaat doen. Het gaat om een proefproject van zes maanden waarbij wel enkel de pakjes van webwinkel Coolblue geleverd worden.

 

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
H&M
Non Food

Shoppers hebben er lang op mogen wachten, maar moderetailer H&M gaat een webshop in ons land openen. Vanaf 2015 wordt het voor Belgische consumenten mogelijk om ook online te winkelen bij H&M. Dat meldt de retailgroep in een persbericht. Wanneer de webwinkel exact gelanceerd wordt is nog niet duidelijk.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
gfk
Non Food

De Belgische non-food retail is het afgelopen kwartaal met een kleine 3% gegroeid. Smartphones, IT- en kantoormateriaal waren sterke groeiers, terwijl telecomproducten zelfs hun beste derde kwartaal ooit beleefden. Dat blijkt uit het Retail Report van onderzoeksbureau GfK.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
AH.be
Digital

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn brengt zijn online winkel AH.nl naar België. Vanaf begin 2015 kunnen consumenten online boodschappen bestellen en die thuis laten leveren via AH.be. Dat kondigde moederconcern Ahold aan tijdens een event rond haar online strategie.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
Lege delhaize
Retail

Exact een maand na de grote staking bij Delhaize zijn er nog altijd winkels die te kampen hebben met lege rekken. Volgens Delhaize is dat nog altijd het gevolg van de verstoringen in de distributiecentra.

Lees meer

Pagina's