All news

vrijdag 30 januari 2015
Retail

Discounter Lidl werkt aan een grootschalig bouwproject op de voormalige Cashwell-site in Antwerpen. Op het terrein van 8900 vierkante meter komt een ruime Lidl-winkel, maar er is ook plaats voor appartementen en groenzones.

 

Lees meer
vrijdag 30 januari 2015
Système U
Retail

De Franse supermarktketens Auchan en Système U bundelden vorig jaar hun aankoopkrachten, maar de alliantie tussen beide retailers gaat vandaag nog een stap verder. Auchan en Système U zouden immers op het punt staan om enseignes te ruilen. Dat schrijven onze Franse collega’s van LSA.

 

Lees meer
vrijdag 30 januari 2015
e-commerce
Digital

De online handel was vorig jaar goed voor een omzet van 5,62 miljard euro in België, een stijging van 15%. Maar bijna de helft van die omzet vloeide naar het buitenland, becijferde Comeos. “De Belgische webhandelaar heeft het steeds moeilijker om op te boksen tegen buitenlandse concurrentie”, klinkt het.

Lees meer
donderdag 29 januari 2015
Picard surgelés
Retail

Picard Surgelés stuurt zijn strategie in thuisland Frankrijk danig bij: de diepvriesretailer wil voortaan ook groeien door franchise. Of Picard ook in België plannen heeft om met franchisenemers samen te werken, is nog onbekend.

Lees meer
donderdag 29 januari 2015
Non Food

De Turkse holding Eroglu heeft de Nederlandse modeketen Mexx overgenomen. Hoeveel het daarvoor betaalt is niet duidelijk. Of de overname gevolgen heeft voor de toekomst van Mexx in België is voorlopig ook nog niet duidelijk. De Belgische en Nederlandse Mexx-winkels behoren immers tot verschillende nv’s.

Lees meer
woensdag 28 januari 2015
repas
Food

Maaltijdcheques zijn al een aantal jaren het onderwerp van discussie. In maart vorig jaar werden de cheques ei zo na afgeschaft, maar het voorstel van senatoren Rik Daems (Open Vld) en Etienne Schouppe (CD&V) om de papieren cheques te vervangen door een netto bedrag op de bankrekening werd uiteindelijk weggestemd in de Senaatscommissie Financiën. Maar dat idee ligt nu terug op tafel.

Lees meer
dinsdag 27 januari 2015
Retail

De familie Moulin, eigenaar van de inconische Galeries Lafayette, heeft haar aandeel in Carrefour verhoogd. De Franse familie kocht in april vorig jaar al 6,1% van de Franse retailer, en heeft dat belang nu verhoogd tot 9,5% van de aandelen. Daarmee zijn de Moulins de tweede grootste aandeelhouder van Carrefour. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos.

 

Lees meer
maandag 26 januari 2015
Delhaize
Retail

De vakbondsacties bij Delhaize hebben een zware impact op de kwartaalcijfers van de retailer. De Belgische winkels boekten in het vierde kwartaal bijna 7% minder omzet dan in 2013. Dat blijkt uit een handelsupdate van Delhaize Group.

 

Lees meer
vrijdag 23 januari 2015
Retail

Op 29 januari zullen scannerdata van supermarktketens Colruyt, Delhaize en Carrefour voor het eerst gebruikt worden bij de bepaling van de consumptieprijsindex. Dat heeft het kabinet van minister van Economie en Consumptie Kris Peeters (CD&V) bekend gemaakt.

Lees meer
vrijdag 23 januari 2015
Fmcg

Op 22 januari is voor het eerst een zogenaamde “supertruck” uitgereden op de Vlaamse wegen. Deze vrachtwagens zijn extra groot, waardoor ze ritten uitsparen. De primeur was voor AB InBev en het transportbedrijf NinaTrans.

 

Lees meer
donderdag 22 januari 2015
carrefour villeneuve
Retail

Enkele maanden nadat Carrefour de transformatie van haar Belgische Hypermarkten afrondde, kondigt de retailer een nieuw ambitieus project. De retailer werkt aan de “Hypermarkt van de toekomst”, een winkel die dit jaar nog de deuren zal openen.

Lees meer
woensdag 21 januari 2015
LU
Fmcg

Koekjesbedrijf LU stopt na amper twee jaar met de productie van zijn Aztec Jungle-koeken. Die werden gelanceerd als concurrent voor de Dinsoaurus-koeken, die LU verkocht aan Lotus.

Lees meer
woensdag 21 januari 2015
Non Food

Euro Shoe Group (Avance, Shoe Discount en Bristol) heeft een nieuwe CEO. Het gaat om Kurt Moons, die eerder al aan het hoofd stond van Brantano, Santana en de Eddy Merckx Group. Hij volgt Philippe Vanaudenhove op, die de afgelopen 10 jaar CEO was.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
Vandemoortele
Food

Voedingsgroep Vandemoortele neemt LAG, marktleider in diepvries focaccia en brood op de Italiaanse markt, over. Met de overname versterkt Vandemoortele zijn aanwezigheid in Italië en breidt het zijn gamma uit met typisch Italiaanse producten, zoals focaccia en ciabatta.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
frans muller
Retail

Frans Muller, de CEO van Delhaize Group, is voor de komende twee jaar benoemd tot vicevoorzitter van Coopernic, de aankoopalliantie waar het sinds 1 januari deel van uitmaakt. Marco Pedroni, de CEO van Coop Italia, wordt voorzitter.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
Fmcg

FMCG-reus Unilever heeft vorig kwartaal en in heel 2014 beneden de verwachtingen gepresteerd. Dat is de teneur na de bekendmaking van de resultaten van Q4 en het boekjaar 2014. Bovendien verwacht het Nederlands-Brits bedrijf geen verbetering in 2015.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
Retail

Shoppingcenter Wijnegem en shoppingcenter Waasland staan beiden te koop. Fondsbeheerder CBRE Global Investors bekijkt alle opties. Dat schrijft De Tijd.

Lees meer
maandag 19 januari 2015
Frites McCain
Food

McCain Foods gaat zijn fabriek in Grobbendonk sluiten en de productie tegen begin 2016 naar een vestiging van Lutosa in Henegouwen verhuizen. Dat werd door de directie bekend gemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

Lees meer
vrijdag 16 januari 2015
Carrefour
Retail

De Franse retailgroep Carrefour heeft in het laatste kwartaal van 2014 een omzetgroei van 4% geboekt. Ook over het hele jaar stegen de inkomsten met 4%. Hoewel de Zuid-Amerikaanse markten de motor van deze groei zijn, zet Carrefour ook een positief resultaat neer in Frankrijk en België

Lees meer
vrijdag 16 januari 2015
Retail

Nederlanders die in het grensgebied wonen, doen hun boodschappen steeds vaker in België en Duitsland. In 2014 gaven de Nederlanders 15% meer uit in buitenlandse supermarkten dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK Nederland.

Lees meer

Pagina's