All news

woensdag 01 juli 2015
Retail

Collect&Go, de online boodschappenservice van Colruyt, lanceert een nieuw logo en bijhorende huisstijl. “Na 15 jaar is het tijd voor een nieuwe look”, klinkt het bij Colruyt Group. De modernere look is deze zomer in primeur te zien aan de Belgische kust.

Lees meer
woensdag 01 juli 2015
Retail

LS travel retail Benelux heeft het eerste Relay-verkooppunt van de nieuwe generatie geopend in de luchthaven van Zaventem. Deze concept store is de tweede in rij na de wereldpremière in Frankrijk en heeft onder meer een veel grotere oppervlakte die luchtig is ingedeeld en beter tegemoet komt aan de behoeftes van reizigers, een speelruimte voor kinderen en een ‘digitale bar’ .

Lees meer
maandag 29 juni 2015
Retail

Albert Heijn België heeft haar eerste grote franchisepartner gevonden. Peeters-Govers, een zelfstandige kruideniersgroep uit de Kempen, kiest voor het franchisemodel van Albert Heijn, waardoor het winkelnetwerk van AH met 8 winkels uitbreidt.

Lees meer
maandag 29 juni 2015
Retail

Spar (Colruyt Group) steekt haar versproducten in een nieuw, moderner jasje. Om de versheid van de producten te benadrukken, krijgen ze allemaal een verpakking met een baseline per categorie, die verwijst naar oorsprong en nabijheid. “van de zee in je keuken” vind je terug op de vis, “uit de kookpot op je bord” pronkt op de verse soep. Het logo van Spar blijft aanwezig, zodat het duidelijk is dat het om de eigen versproducten gaat. Binnenkort zullen ook de mosselen, verse vis, bereide maaltijden en voorverpakte groenten met de nieuw verpakking in de winkel terug te vinden zijn.

Lees meer
vrijdag 26 juni 2015
Non Food

Non-food discounter Action heeft in Libramont haar 100ste Belgische vestiging geopend. De keten breidt de laatste jaren in snel tempo uit in ons land, en wordt zo stilaan een gevestigde waarde.

Lees meer
donderdag 25 juni 2015
Food

De Raad van bestuur van VLAM koos een nieuwe voorzitter op 25 juni. Huidig voorzitter Peter Broeckx stelde zijn mandaat immers ter beschikking. De nieuwe voorzitter van VLAM wordt Erik Mijten. Mijten is dierenarts van opleiding en directeur van de studiedienst van Boerenbond.

Lees meer
donderdag 25 juni 2015
Fmcg

Walter Gelens wordt vanaf 15 oktober 2015 de nieuwe CEO van BABM, de Belgische Vereniging van Merkartikelfabrikanten. Hij volgt Thierry Van der Haeghen op, die de vereniging 7 jaar geleid heeft.

Lees meer
donderdag 25 juni 2015
Fmcg

FMCG-reus Unilever gaat de technologie achter zijn “compressed” deodorants, waarbij voor dezelfde hoeveelheid deo een kleinere verpakking wordt gebruikt, openstellen voor de concurrentie. Dat vernam onze redacteur in het R&D Center van Unilever in Leeds.

Lees meer
woensdag 24 juni 2015
Retail

Amper twee maand nadat Ahold en Delhaize fusiegesprekken aanvatten, is de deal al rond. Omdat de gesprekken erg vlot gingen en beide partners complementair waren. Waar er toch overlapping is, zoals in België met AH en Delhaize, moet nog naar een oplossing gezocht worden.

Lees meer
woensdag 24 juni 2015
Retail

Supermarktgroepen Ahold en Delhaize hebben een akkoord bereikt over een fusie. Het nieuwe bedrijf zal Ahold Delhaize heten en zal Dick Boer (huidig CEO Ahold) als CEO hebben. Delhaize Group-topman Frans Muller wordt vice-CEO en zal de integratie van beide bedrijven begeleiden.

Lees meer
dinsdag 23 juni 2015
Digital

Webwinkel Bol.com pakt uit met ‘Vandaag Ophalen’, een nieuwe dienst die same day delivery mogelijk maakt. Klanten kunnen al binnen enkele uren na bestelling hun pakketje ophalen bij de Albert Heijn-winkels in de regio Antwerpen. Bol.com rekent een extra 1,99 euro aan voor de dienst.

Lees meer
dinsdag 23 juni 2015
Retail

De Belgische uitgever van elektronische maaltijdcheques Monizze wordt overgenomen door het Franse Up Group. De overnemer is een wereldspeler op het vlak van dienstencheques en –kaarten, en investeert meteen 1 miljoen in Monizze.

Lees meer
maandag 22 juni 2015
Retail

Het Auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit heeft 18 Belgische retailers en leveranciers een megaboete van 174 miljoen euro opgelegd in de zaak rond prijsafspraken. De zwaarste boete is voor Carrefour, die 36 miljoen euro moet betalen. Daarna volgen Colruyt (31 miljoen), Procter & Gamble (29 miljoen) en Delhaize (24 miljoen).

Lees meer
vrijdag 19 juni 2015
Retail

Schwarz-Gruppe, het Duitse moederbedrijf van discountketen Lidl, heeft ambitieuze plannen om de omzet de komende jaren te doen groeien. Onder andere door naar de VS te trekken, wil het management tegen 2020 een jaaromzet van 100 miljard euro realiseren.

Lees meer
donderdag 18 juni 2015
Retail

Albert Heijn België verhuist haar hoofdkantoor van Schoten naar de Karel Oomsstraat in Antwerpen. De hoofdzetel bevindt zich boven de nieuwe winkel aan de Karel Oomsstraat en is 300 vierkante meter groot.

Lees meer
donderdag 18 juni 2015
Retail

Lidl België is door de Europese koepel van dierenrechtenorganisaties uitgeroepen tot de meest diervriendelijke supermarkt van Europa. “Een zeer duidelijke erkenning voor onze scherpe principes en beslissingen inzake dierenwelzijn”, klinkt het fier bij Lidl .

Lees meer
woensdag 17 juni 2015
Digital

Belgische boodschappenapplicatie myShopi trekt naar het buitenland. Moederbedrijf BD myShopi heeft een akkoord bereikt met Mediapost (Groupe La Poste) voor de commercialisatie van het platform in Frankrijk, Spanje, Portugal en Roemenië. In elk land zal myShopi gelanceerd worden onder een andere naam.

Lees meer
dinsdag 16 juni 2015
Retail

Voortaan kan je geen frisdrank meer krijgen in de Belgische restaurants van Ikea. De meubelketen zal in de plaats speciale fruitwaters aanbieden, die 50% minder suiker bevatten.

Lees meer
dinsdag 16 juni 2015
Carrefour
Retail

Om haar nieuwe click & collect-dienst te promoten, lanceert Carrefour Italië een virtuele winkel van 200 meter in een metrostation in Milaan. Het is de eerste virtuele supermarkt in Italië, en je vindt er wel 1.000 referenties.

Lees meer
maandag 15 juni 2015
Retail

Georges Plassat houdt nog minstens drie jaar het roer in handen bij Carrefour. De Fransman werd met 89% van de stemmen herkozen op de algemene aandeelhoudersvergadering van 11 juni in Parijs.

Lees meer

Pagina's