All news

donderdag 24 april 2014
Food

De Belgische voedingsindustrie groeide het afgelopen met 1,5%, waarmee de sector is uitgegroeid tot de grootste en sterkste industriële sector van België. Vooral op vlak van omzet, export en tewerkstelling scoort de voedingsindustrie goed. Dat zegt sectororganisatie FEVIA in haar jaarverslag.

 

Lees meer
donderdag 24 april 2014
Retail

De Nederlandse retailgroep Macintosh gaat de 25 winkels van zijn schoenenketen Scapino in Vlaanderen sluiten. "Scapino in België heeft een te kleine omvang om als discounter rendabel te kunnen zijn", klinkt het in een persbericht.

 

Macintosh, dat ook Brantano bezit, kondigt een "aanscherping van de strategie" aan. Macintosh zou zich meer willen focussen op de ontwikkeling van Brantano in ons land. Daarom wil het bedrijf op termijn ook af van woningdecoratieketen Kwantum, die 9 winkels heeft in België.

 

Lees meer
woensdag 23 april 2014
H&M se lance dans le fashion truck
Non Food

Terwijl de food truck goed ingeburgerd begint te geraken in België, wordt bij onze zuiderburen alweer een nieuw concept gelanceerd. In Frankrijk pakt modeketen H&M namelijk uit met een fashion truck. Een concept dat komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en waarmee de winkelketen de straten van Parijs onlangs doorkruiste. In de vrachtwagen zijn er personal shoppers die de klanten begeleiden, hun morfologie analyseren en op maat raadgeven. Elke consument krijgt een foto mee van zijn beste look, en een kortingsbon van -20% voor een gekozen stuk uit de collectie.

 

Lees meer
woensdag 23 april 2014
Retail

Als voorzitter van de raad van bestuur van Colruyt kreeg Jef Colruyt vorig jaar een vergoeding van 1,36 miljoen euro. Hij is daarmee de best betaalde voorzitter van alle Bel20-bedrijven. Dat berekende De Tijd.

 

Jef Colruyt zit bovendien met twee “petjes” in de RvB: één keer in eigen naam (89.820 euro/jaar), en één keer als vertegenwoordiger van zijn familiale holding Anima (269.467 euro/jaar). Hij ontvangt ook een deelname in de winst (1 miljoen euro in 2013) en een salaris van 1,2 miljoen euro als CEO. Dat schrijft De Tijd vandaag.

 

Lees meer
woensdag 23 april 2014
Retail

Nadat de Free Record Shop-winkels in België overkop gingen, is het nu ook over en uit voor de 36 resterende Free Record Shop’s in Nederland.

 

Fresh Entertainment Nederland, het moederbedrijf achter FRS, is gisteren failliet verklaard. Dat maakte ProCures, die de keten vorig jaar overnam, bekend. Onder de investeringsmaatschappij werd nog een gedeeltelijke doorstart gemaakt, waarbij zo’n 70 winkels de deuren sluitten. Nu valt ook het doek voor de overige 36 winkels. Daarmee komt een einde aan een lange lijdensweg voor de mediaketen. 

Lees meer
dinsdag 22 april 2014
Retail

De Nederlandse supermarkten aan de grens met België vrezen verminderde inkomsten doordat de Belgische maaltijdcheques niet meer terugbetaald worden over de grens. Brancheorganisatie Het Vakcentrum wil het besluit van de Belgische cheque-uitgevers juridisch aanvechten.

 

Lees meer
dinsdag 22 april 2014
Food

Gebak- en koffieketen Dunkin’ Donuts is van plan om restaurants te openen in de Belgische grootsteden. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend gemaakt.

 

Dunkin' Donuts is op zoek naar potentiële franchisenemers om restaurants te openen in België. In de eerste fase ligt de focus op Brussel, maar op termijn wil de keten 20-25 filialen openen.

 

Dunkin’ Donuts opent steeds meer restaurants in heel Europa. Het merk heeft momenteel meer dan 120 vestigingen in onder meer Bulgarije, Duitsland, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 

Lees meer
vrijdag 18 april 2014
Fmcg

Nestlé gaat het andere bedrijven makkelijker maken om koffiecapsules voor de populaire Nespressomachines te produceren. Dat staat in documenten die de FMCG-reus aan de Franse mededingingsautoriteiten gaf.

 

Nestlé heeft het zijn concurrenten voor Nespressocapsules tot nu toe niet gemakkelijk gemaakt door onder andere koffiemachines aan te passen zodat de cups van andere merken niet zouden passen. Maar die houding zou het bedrijf nu stilaan veranderen.

 

Lees meer
vrijdag 18 april 2014
Fmcg

Zuivelgigant Danone realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een organische omzetgroei van 2,2%. Onder meer dankzij een stabilisering van de Europese markt. Door nadelige wisselkoerseffecten blijft er echter niet veel over van die groei.

 

In Europa steeg de verkoop van Danone met +0,5%. De markt lijkt daarmee te stabiliseren. Het was immers al van 2011 geleden dat Danone nog eens een stijging kon optekenen in Europa. In Noord-Amerika en de voormalige Sovjetlanden was er sterke groei (+7,8%).

 

Lees meer
donderdag 17 april 2014
La maison mère de Lidl croît de 10%
Retail

Schwarz Gruppe, het Duitse moederbedrijf van discounter Lidl, zag zijn omzet het afgelopen boekjaar met +10% stijgen tot 78 miljard euro. Dat schrijft het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung.

 

Lees meer
woensdag 16 april 2014
Fmcg

De Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola heeft het afgelopen kwartaal wereldwijd 2% meer dranken verkocht, maar slikte wel een omzetdaling van -4% en een winstdaling van -7,5%. Vooral in Europa daalde de verkoop.

 

De verkoopvolumes groeiden hoofdzakelijk in de opkomende markten, vooral in China (+ 12%) en Brazilië (+4%). In Noord-Amerika, traditioneel de grootste markt van Coca-Cola was er geen volumegroei. En in Europa ging de omzet -4% achteruit.

 

 
Lees meer
woensdag 16 april 2014
La guerre des prix pèse sur les résultats de Nestlé
Fmcg

FMCG-gigant Nestlé boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 4,2% meer omzet (op organischa basis). Die groei ligt in lijn met de verwachtingen, maar is wel de kleinste in vijf jaar voor het bedrijf.

 

De organische groei van +4,2% werd bovendien sterk afgeremd door de sterke Zwitserse frank. Inclusief de effecten van de wisselkoersen was er zelfs een omzetdaling van -5,1%. De omzet klokte in Q1 af op 20,8 miljard CHF (17,1 miljard euro). Al bij al is dit de kleinste groei van Nestlé sinds 2009.

 

Lees meer
dinsdag 15 april 2014
Retail

De aandeelhouders van Carrefour hebben er mee ingestemd om de leeftijdsgrens voor de CEO op te trekken van 65 naar 70 jaar. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor huidig CEO Georges Plassat (65) om nog vijf jaar langer aan te blijven.

 

Lees meer
maandag 14 april 2014
Food

De directie van D.E. Master Blenders 1753 (Douwe Egberts) wil de weekendproductie in zijn fabriek in Grimbergen stopzetten. 77 banen zouden daardoor op de tocht staan.

 

Door dalende volumes drong een herstructurering zich op, en de duurdere weekendarbeid is daarbij een logisch slachtoffer. Het bedrijf zegt dat in het verleden al diverse acties werden ondernomen om de kostenstructuur te optimaliseren, maar dat meer inspanningen noodzakelijk waren. De directie wil daarom vanaf september de weekendproductie schrappen om de fabriek weer competitief te maken.

Lees meer
vrijdag 11 april 2014
Fmcg

Luc Bombeeck is de nieuwe Country Manager van SodaStream Benelux. Hij neemt het roer over van Dirk Uyttenhove, die na 13 jaar bij de Benelux-divisie van het bedrijf doorgroeit naar het Europese niveau.

 

Uyttenhove wordt als European business development manager verantwoordelijk voor de expansie binnen Europa.

 

Lees meer
vrijdag 11 april 2014
Albert Heijn België ondertekent Belgische gedragscode

Retail

De Nederlandse retailer Albert Heijn gaat de Belgische gedragscode voor het Ketenoverleg van de Belgische agrovoedingsketen tekenen. Dat meldt de keten in een persbericht.

 

Lees meer
donderdag 10 april 2014
Mars achète la division pet food de P&G
Food

De Amerikaanse voedingsgroep Mars Incorporated heeft de divisie dierenvoeding van Procter & Gamble gekocht. Mars betaalt daarvoor 2,9 miljard euro (2,1 miljard euro).

 

De deal heeft echter geen betrekking op de Europese markt. Voor de Europese pet food afdeling zoekt P&G nog een koper. Procter & Gamble doet de activiteit van de hand om zich meer op zijn core business te gaan richten.

 

Lees meer
donderdag 10 april 2014
Retail

Carrefour Group pakt voor het eerste kwartaal van 2014 uit met groeicijfers. Vooral in Latijns-Amerika was er een sterke groeiversnelling, maar ook in België en Europa zijn de cijfers overwegend positief.

 

Overwegend, want de verkoopcijfers gingen -7,4% achteruit in Q1 door wisselkoerseffecten (-5,3%) en de latere paasvakantie dit jaar (-1,3%). Zonder die effecten blijft er een organische groei van +3,7% over voor Carrefour, en dat is beter dan de +3,2% groei van vorig jaar.

 

Lees meer
dinsdag 08 april 2014
La famille Moulin achète 6,1% de Carrefour
Retail

Motier, de holding van de familie Moulin (eigenaar van de Galleries Lafayette), heeft een belang van 6,1% ter waarde van 1,3 miljard euro verworden in Carrefour.

 

Motier zegt dat de deal een weerspiegeling is van het vertrouwen in de toekomst van Carrefour. Met de investering gaat de familie Moulin ook verder in haar core business: winkels. De Moulins zijn namelijk vooral bekend als eigenaar van de iconische Galeries Lafayette in Frankrijk.

 

Lees meer
maandag 07 april 2014
Amazon komt met revolutionaire productenscanner voor thuis
Retail

Amazon heeft met de Amazon Dash een revolutionair nieuw product gelanceerd. Gebruikers kunnen met het apparaat boodschappenlijstjes maken door producten thuis te scannen, of ze simpelweg in te spreken.

 

Amazon is al even bezig met zijn boodschappenleveringsdienst Amazon Fresh te testen in enkele Amerikaanse steden. Die dienst krijgt met de Amazon Dash nu nog een opmerkelijke uitbreiding.

 

Lees meer

Pagina's