All news

vrijdag 24 april 2015
Retail

Colruyt is niet langer het bedrijf met de beste reputatie van het land. Na vier opeenvolgende jaren als onbetwiste leider van de RepTrak Belgium-ranking, is de retailer uit Halle van de troon gestoten door Tiense Suikerraffinaderij. 

 

Lees meer
vrijdag 24 april 2015
Retail

In navolging van Antwerpen, wil ook de stad Brussel heel het jaar door zondagsopeningen in het stadscentrum. Binnenkort zal dat ook mogelijk zijn, want de Brusselse regering heeft het licht op groen gezet om het centrum te erkennen als toeristische zone.

Lees meer
vrijdag 24 april 2015
Digital

Internetaankopen die niet thuis, maar gewoon in je geparkeerde wagen gedropt worden? Het is de nieuwste bezorgmethode die Amazon binnenkort gaat testen in het Duitse München.

 

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Food

De voedingsindustrie bleef in 2014 de onbetwiste sterkhouder binnen de Belgische industrie. Als sector die relatief ongevoelig is voor cyclische bewegingen, doorstond de sector in 2014 de blijvend moeilijke economische situatie relatief goed. De voedingssector neemt als gevolg daarvan een steeds groter aandeel van de tewerkstelling, export, investeringen en omzet voor zijn rekening. Dat blijkt uit het economisch jaarverslag van Fevia.

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Retail

Ook na het WK van 2014 speelt Carrefour volop haar exclusieve partnership met de Rode Duivels uit. De retailer heeft een campagne ronde de nationale voetbalploeg gelanceerd met Panini-kaarten, Rode Duivel-poppetjes en meet-and-greets.

 

Het WK in Brazilië ligt ondertussen al even achter ons en het EK Voetbal in Frankrijk gaat pas in de zomer van 2016 van start. Toch start Carrefour nu al met een campagne rond de Rode Duivels. Na het succes van de Panini-actie vorige zomer, pakt de retailer nu uit met een spaaractie rond Panini-kaarten.

 

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Tesco
Retail

De Britse supermarktketen Tesco heeft het afgelopen boekjaar een verlies geleden van maar liefst 6,4 miljard pond (zo’n 9 miljard euro). Een record voor een Britse retailer, en een gevolg van de crisis die al even woedt bij Tesco.

 

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Food

Permira gaat diepvriesmerk Iglo verkopen aan Nomad Holding, een Brits investeringsfonds. Het betaalt zo'n 2,6 miljard euro voor het grootste merk in diepvriesvoeding van Europa, dat vooral bekend is van de fish-sticks van Kapitein Iglo.

Lees meer
maandag 20 april 2015
Retail

Lidl start vandaag een nationale tv-, radio- en advertentiecampagne waarmee de retailer nadrukkelijk mikt op gezinnen. De nieuwe campagne breekt met het verleden door een sterkere nadruk op het versaanbod, een warmere look and feel en de nieuwe slogan ‘voor iedereen die telt’ .

Lees meer
donderdag 16 april 2015
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft in Deinze haar 30ste vestiging in ons land geopend. De retailer zit daarmee goed op koers om haar doelstelling van 50 winkels tegen eind 2016 te halen.

Lees meer
donderdag 16 april 2015
Retail

De stemming onder consumenten wat betreft het economisch herstel in de afzonderlijke Europese landen is in het eerste kwartaal van 2015 verbeterd. Ook Belgische consumenten verwachten dit jaar een lichte economische groei. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK naar het consumentenklimaat in 15 Europese landen.

Lees meer
dinsdag 14 april 2015
Non Food

BD Group, de marktleider in huis-aan-huis communicatie en digitale promo experiences met de myShopi app en website, heeft via een management buy-out een akkoord bereikt over de volledige verkoop van de distributie van kranten in de agglomeraties Antwerpen en Brussel.

Lees meer
maandag 13 april 2015
Greenyard Foods
Food

Er is een intentieverklaring ondertekend om de Belgische bedrijven Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest samen te smelten. Het eengemaakte bedrijf zal verdergaan onder de naam Greenyard Foods en de wereldleider in groenten en fruit worden, met een omzet van 3,7 miljard euro.

Lees meer
maandag 13 april 2015
Non Food

Cosmeticaproducent L’Oréal gaat zijn distributiecentrum in Nijvel verkopen. De site wordt in juni overgenomen door Soditra.

Lees meer
vrijdag 10 april 2015
Retail

De Franse supermarktketen Carrefour heeft 2015 goed ingezet met een sterk eerste kwartaal. De retailer groeit in zijn thuismarkt, maar boekt vooral in Zuid-Amerika indrukwekkende resultaten. Ook in ons land haalt Carrefour groeicijfers, dat blijkt uit de eerste kwartaalresultaten van de retailer.

Lees meer
donderdag 09 april 2015
e-commerce Belgique
Digital

België is zijn achterstand op het vlak van e-commerce stilaan aan het wegwerken. In de 2015 Global Retail E-Commerce Index van ATKearney, een ranglijst die het groeipotentieel van e-commerce per land, stijgt ons land van de 24ste naar de 9de plaats. België is hiermee de sterkste groeier in de top 30.

Lees meer
donderdag 09 april 2015
Horsegate
Food

De Nederlandse vleeshandelaar Willy Selten is door de rechtbank in Den Bosch tot 2,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld. De man was één van de spilfiguren in het paardenvleesschandaal van twee jaar geleden.

Lees meer
dinsdag 07 april 2015
Picard ©Gondola
Retail

De Franse diepvriesretailer Picard Surgelés staat op het punt om van eigenaar te veranderen. Het Zwitserse voedingsbedrijf Aryzta is met Lion Capital aan het onderhandelen om 49% van de aandelen in Picard over te nemen. Met de deal zou zo’n 446,6 miljoen euro gemoeid zijn, maar Aryzata zou ook de optie nemen op 100% van de aandelen binnen een termijn van 3 tot 5 jaar.

Lees meer
dinsdag 07 april 2015
Retail

Carrefour België lanceert een scanner met touch screen, een nieuw model dat je kan gebruiken zoals een smartphone. De nieuwe scanners zijn beschikbaar in de Carrefour hypermarkten in Evere, Bierges en Schoten. Carrefour is hiermee de eerste speler in België – en de 2e ter wereld – die haar klanten deze innovatie aanbiedt.

Lees meer
vrijdag 03 april 2015
Food

Afgelopen jaar werden er in ons land 10,4% meer producten met het Fairtrade label verkocht. Dit goede nieuws wordt echter overschaduwd door de hevige prijzendruk in de food retail. Fairtrade Belgium (ex-Max Havelaar) waarschuwt voor “een dodelijke prijzenspiraal” waarbij alle partijen in de voedselketen de zwarte piet naar elkaar doorschuiven en stelt een actieplan voor.

Lees meer
vrijdag 03 april 2015
Retail

Dominique Leroy, de CEO van Proximus (het vroegere Belgacom), krijgt een zitje in de raad van bestuur van de Delhaize Groep. Ook Adecco-topman Patrick De Maeseneire wordt voorgedragen als onafhankelijk lid van de raad van bestuur voor een termijn van vier jaar. Dat meldt Delhaize Group.

Lees meer

Pagina's