All news

maandag 15 september 2014
Le nombre de commerces a chuté de 23% en 5 ans
Retail

Het aantal detailhandelaars in ons land gaat razendsnel achteruit. Tussen 2008 en 2013 sloten meer dan 17.600 kleinhandelszaken de deuren. Dat blijkt uit een analyse van NSZ op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen van de Zelfstandigen.

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
Food

Chocoladegroep Baronie neemt chocoladeproducent Duc d’O over. Hoeveel het daarvoor betaalt is niet bekend.

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
HNGRY vend des ingrédients par recette définie
Retail

In Antwerpen opent vandaag HNGRY de deuren, een nieuwe voedingswinkel volgens een origineel concept. De winkel is ingedeeld per gerecht in plaats van per soort ingrediënt. “Vergelijk het eigenlijk met een kookboek waar je kan binnenstappen”, klinkt het.

 

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
Retail

In de reportage “De prijs van goedkoop eten” van 11 september belichtte het Canvasprogramma Panorama de druk die retailers op producenten uitoefenen om zo goedkoop mogelijk te leveren. De teneur is dat warenhuisketens hun macht misbruiken, maar uiteindelijk de vraag van de consument volgen.

 

Lees meer
vrijdag 12 september 2014
Food

De wereldwijde voedselprijzen zijn in augustus gedaald tot het laagste peil sinds september 2010. Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) bekend gemaakt.

 

De maandelijkse voedselindex van de FAO daalde in augustus met 7,3 punten tot 196,6 punten. Het is de vijfde maand op rij dat de voedselindex daalt. Vooral de melkproducten werden goedkoper. De index van de melkproducten kwam in augustus uit op 200,8 punten. Dat is meer dan 25 punten (of 11%) minder dan in juli en zelfs 46,8 punten (of 19%) minder dan in augustus vorig jaar.

 

Lees meer
donderdag 11 september 2014
Retail

Unizo gaat in beroep tegen de socio-economische vergunning voor Mozaïque, het geplande shoppingcenter in Moeskroen met een hypermarkt Cora, een drive-afhaalpunt en een winkelgalerij. Volgens de zelfstandigenorganisatie heeft het complex een negatieve impact op de handelskernen in de brede Zuid-West-Vlaamse regio zoals Kortrijk, Ieper, Zwevegem, Kuurne, Wevelgem, Menen.

Lees meer
donderdag 11 september 2014
Henkel krijgt groen licht voor overname Spotless
Fmcg

Het Duitse Henkel heeft goedkeuring gekregen om de Franse Spotless Group over te nemen. Het bedrijf betaalt daar 940 miljoen euro voor.

 

Lees meer
donderdag 11 september 2014
76% des lancements de nouveaux produits échouent
Retail

De meerderheid van de nieuwe productlanceringen wordt geen succes. 76% van de innovaties ligt na een jaar zelfs niet meer in de winkelrekken. Dat blijkt uit het Breakthrough Innovation Report van onderzoeksbureau Nielsen.

Lees meer
donderdag 11 september 2014
Apple Pay: betalen met een vingerafdruk op de iPhone
Retail

Technologiereus Apple kondigde deze week niet alleen de iPhone 6 en de Apple Watch aan, maar ook Apple Pay. Deze mobiele betaaloplossing moet betalen met de smartphone zo gemakkelijk maken dat het de klassieke portefeuille doet vergeten.

 

Lees meer
woensdag 10 september 2014
Leonidas et IJsboerke créent une glace pour les supermarchés
Food

Pralineketen Leonidas en roomijsproducent IJsboerke slaan de handen in elkaar en lanceren samen een ijsje. Het Manon Signature-ijs is gebaseerd op de bekende “Manon Blanc Praline” van Leonidas met witte chocolade en koffiecrèmevulling.

 

Lees meer
woensdag 10 september 2014
eCommerce

myShopi maakt als eerste in België gebruik van Beacon-technologie in de supermarkt. Het gaat om een samenwerking met Coca-Cola en Delhaize, waarbij exclusieve promoties naar consumenten hun smartphone gestuurd worden tijdens het winkelen.

 

Lees meer
maandag 08 september 2014
Retail

De sociale onderhandelingen bij Delhaize zijn, nadat ze over de zomervakantie werden getild, hervat. De directie herhaalde de voornemens uit het transformatieplan, waarvan de vakbonden een gedetailleerde berekening eisten. Op 22 september krijgen ze een antwoord.

 

De directie van Delhaize, inclusief CEO Denis Knoops, houdt vast aan het voornemen om 14 geïntegreerde winkels te sluiten, 2.500 jobs te schrappen, en de loon- en arbeidsvoorwaarden van het personeel te heronderhandelen.

 

Lees meer
maandag 08 september 2014
Bol.com opent deuren voor Belgische winkeliers
eCommerce

De Nederlandse webshop Bol.com stelt vanaf vandaag haar winkel open voor Belgische winkeliers, met én zonder webwinkel. Concreet kunnen Belgische winkels via bol.com online producten verkopen, ook als de webshop die zelf al aanbiedt.

 

In Nederland bestaat het verkopersmodel al sinds 2011, en sindsdien sloten ruim 10.000 zakelijke verkopers zich aan. Sommigen daarvan zagen hun online omzet met 50% stijgen. Ondertussen gebeurt 1/6de van de verkopen op bol.com via externe verkopers.

 

Lees meer
vrijdag 05 september 2014
Retail

De omzet van de Belgische shoppingcenters zal dit jaar 2% lager uitvallen. Dat schrijft De Tijd. De crisis en de opkomst van e-commerce zouden op de cijfers van de winkelcentra wegen.

Lees meer
vrijdag 05 september 2014
Retail

De online taxidienst Uber heeft een prijsverlaging aangekondigd in Brussel. Daarmee wil de start-up zijn opmars in ons land verderzetten.

 

Een taxirit in de hoofdstad met Uber zou volgens het bedrijf voortaan gemiddeld 9 euro kosten, of 20% minder dan voorheen. De aangekondigde prijsdaling voert de druk op de traditionele taxisector verder op. Omdat Uber-chauffeurs geen vergunning hebben, onttrekken ze zich aan een heleboel verplichtingen, waardoor ze hun diensten sowieso al tegen een lagere prijs kunnen aanbieden.

 

Lees meer
donderdag 04 september 2014
Colruyt Group entre dans l'ère du paiement mobile
eCommerce

Vanaf september kunnen klanten hun aankopen op de webshops Collishop, Dreamland en Dreambaby betalen met hun smartphone, ongeacht bij welke bank ze klant zijn. In 2015 zal mobiel betalen ook in de fysieke winkels van Colruyt Group mogelijk zijn.

Lees meer
woensdag 03 september 2014
Foires aux vins
Food

Het is weer die tijd van het jaar, wanneer alle retailers hun wijnbeurzen aankondigen. Wij hebben voor u alle, al bekende, acties samengevat. Proost !

Lees meer
woensdag 03 september 2014
Private labels et discount
Retail

De consument is steeds prijsgevoeliger, dat blijkt nog maar eens uit het jongste rapport over de Belgische supermarktsector van onderzoeksbureau Nielsen. Hard en soft discounters blijven, ondanks een beperkte groei in aantal winkels, terrein winnen, net als de private labels.

Lees meer
woensdag 03 september 2014
comeos
Retail

Uit de driemaandelijkse conjunctuurbarometer van Comeos blijkt dat de prijzen in de winkels dalen. Dat is niet meer gebeurd sinds 1993.

Lees meer
woensdag 03 september 2014
Premier dimanche commerçant à Anvers
Retail

Deze zondag, 7 september, gaat in Antwerpen het nieuwe systeem voor zondagsopeningen van start. De winkels in de binnenstad mogen vanaf nu elke eerste zondag van de maand open zijn.

 

Lees meer

Pagina's