All news

woensdag 27 mei 2015
Carrefour, Philips
Retail

In de vernieuwde Carrefour Hypermarkt te Lille stuurt de LED-verlichting locatiegebaseerde aanbiedingen naar de smartphones van klanten. Ze hoeven daarvoor enkel een applicatie te downloaden. Het is de eerste keer dat dergelijk systeem in een supermarkt gebruikt wordt.

Lees meer
woensdag 27 mei 2015
Retail

Het Nederlandse retailconcern Ahold heeft ondanks een omzetstijging een tegenvallende bedrijfswinst geboekt in het eerste kwartaal van 2015. Hiermee ziet het moederbedrijf van Albert Heijn zijn positie in de onderhandelingen met Delhaize verzwakken.

Lees meer
woensdag 27 mei 2015
supermarché
Retail

Het verschil in consumptieprijzen in België wordt kleiner met buurlanden: er wordt voor 2015 een nulgroei verwacht voor de prijzen van de consumptieproducten in België voor de FMCG sector (buiten versproducten).

 

Lees meer
dinsdag 26 mei 2015
Retail

Discountketen Lidl lanceert een wel heel originele campagne in Frankrijk. Het laat enkele "starlettes" opdraven in 'Fan de Barbecue', een parodie op de realityshows op televisie die dient om reclame te maken voor de barbecueproducten van Lidl en daarvoor veel humor en recepten gebruikt. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online op videowebsite Dailymotion. Bekijk hier alvast de teaser:

Lees meer
dinsdag 26 mei 2015
Renova
Non Food

Renova opent in het Franse Saint-Yorre haar eerste fabriek buiten thuisland Portugal. Dat doet de producent van papierproducten voor dagelijkse hygiëne (toiletpapier, papieren zakdoekjes, keukenpapier) om beter in te spelen op de groeiende vraag in West- en Noord-Europa.

Lees meer
vrijdag 22 mei 2015
Retail

Het consumentenvertrouwen is, na een quasi-stabilisatie in de twee voorgaande maanden, in mei terug opgeveerd. De indicator voor het consumentenvertrouwen van de Nationale Bank van België bereikte zelfs zijn hoogste waarde in vier jaar.

Lees meer
vrijdag 22 mei 2015
Retail

Colruyt Group heeft officieel zijn nieuwe logistieke centrum in Ath/Lessines geopend. Uniek aan het logistieke centrum is dat het een combinatie is tussen een klassiek en een geautomatiseerd distributiecentrum. Het is bedoeld voor producten met een hoge rotatie en stelt 500 medewerkers tewerk in de eerste lanceringsfase.

Lees meer
donderdag 21 mei 2015
Retail

Denis Knoops (CEO Delhaize België & Luxemburg) was deze week te gast als hoofdspreker op een sessie van The Retail Society, de business club van Gondola. Hij blikte tijdens zijn presentatie terug op zijn eerste dagen aan het hoofd van Delhaize en keek ook vooruit naar de toekomst, waarin zijn enseigne extra investeert. Delhaize rekt de komende drie jaar 450 miljoen euro uit voor winkelrenovaties: dit jaar nog worden 15 winkels vernieuwd.

Lees meer
donderdag 21 mei 2015
Retail

Het Duitse retailconcern Metro voert gesprekken om haar warenhuistak Kaufhof te verkopen. In ons land is Kaufhof actief als uitbater van de Galeria Inno-winkels.

 

Metro, ook het moederbedrijf van Media Markt en Makro, zegt dat "verschillende discussies plaatsvinden". Het bedrijf bevestigt daarmee het nieuws dat eerder deze week uitlekte in de Duitse media. Tegelijkertijd benadrukt Metro dat er nog geen beslissingen zijn genomen. Potentiële kopers hebben ook nog geen bod uitgebracht op Kaufhof.

 

Lees meer
woensdag 20 mei 2015
Aldi halal
Food

Het schandaal van het moment in de Brits retail: Aldi die “black pudding” als halalproduct labelde, terwijl het product varkensvlees bevatte. De moslimgemeenschap reageerde furieus, en de hard discounter heeft zijn excuses al publiek aangeboden voor deze pijnlijke vergissing.

 

Lees meer
woensdag 20 mei 2015
Digital

Digitale technologie verandert de manier waarop aan boodschappen gedaan wordt, dat zegt Nielsen op basis van een wereldwijd consumentenonderzoek. Zo blijkt dat een kwart van de consumenten al online boodschappen doet, en meer dan de helft van plan is het in de toekomst te doen.

Lees meer
woensdag 20 mei 2015
Retail

De Duitse hard discounter Aldi is van plan om de Italiaanse markt te betreden. Dat heeft de keten bevestigd aan het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung. Italië zou het achttiende land worden waar Aldi aanwezig is.

Lees meer
dinsdag 19 mei 2015
Retail

In 2014 werden er 16.482 winkeldiefstallen geregistreerd. Dat zijn er 8% minder dan in 2013, zo blijkt uit een analyse van NSZ op basis van cijfers van de vzw Preventie & Veiligheid. Ook het aantal gestolen producten en de totale waarde van de gestolen waar namen in 2014 met 13% af. 

 

Lees meer
maandag 18 mei 2015
Retail

Op de bijzondere ondernemingsraad bij Delhaize België vandaag, wou de directie de ongerustheid bij de vakbonden omtrent de mogelijke fusie tussen Ahold en Delhaize wegnemen. Frans Muller, CEO van de Delhaize Groep, was uitzonderlijk aanwezig op de vergadering om de bonden persoonlijk te woord te staan. Hij slaagde er echter niet in om hen te sussen. Dat schrijft de VRT op deredactie.be.

 

Lees meer
maandag 18 mei 2015
Food

Zuivelproducent Danone gaat de capaciteit van haar fabriek in Rotselaar fors uitbreiden. Er komen twee nieuwe lijnen voor de productie van roeryoghurt, waardoor het productievolume in 2016 zal stijgen met zo’n 40%.Lees meer
woensdag 13 mei 2015
Food

Stefan Descheemaeker, die tot 2013 verantwoordelijk was voor Delhaize Europa, is benoemd tot CEO van diepvriesproducent Iglo. De Belg werd aangesteld door de nieuwe eigenaar Nomad Holdings en moet het tij keren voor de fishstick-maker. Dat schrijft De Tijd op zijn website.

Lees meer
dinsdag 12 mei 2015
Retail

Delhaize Groep en Ahold hebben de geruchten over een mogelijke fusie bevestigd. De retailers zeggen dat ze “verkennende gesprekken” zijn begonnen“met het oog op de mogelijkheid om de twee bedrijven samen te voegen”, die “al dan niet kunnen leiden tot een toekomstige transactie”.

Lees meer
dinsdag 12 mei 2015
Digital

In Mechelen loopt momenteel een proefproject waarbij 100 “slimme brievenbussen” getest worden. De brievenbussen maken het mogelijk om heel de dag online bestelde pakketjes te ontvangen, ook wanneer de ontvanger niet thuis is. Het bedrijf achter deze technologische innovatie is Parcelhome.com, een Iers-Belgische start-up.

Lees meer
maandag 11 mei 2015
Retail

De revelatie van onze uitmuntende collega’s van de Tijd en L’Echo dit weekend sloeg in als een bom. Zou die fusie tussen de groepen Ahold en Delhaize er dan toch komen? Er zouden onderhandelingen gaande zijn, en het scenario lijkt niet langer uitgesloten. Iedereen in de retailsector herinnert zich immers nog de gesprekken die tussen de giganten plaatsvonden in de jaren 2006-2007, maar zonder resultaat werden afgesloten…

Lees meer
vrijdag 08 mei 2015
Food

Continental Foods België heeft vandaag nieuwe productielijnen geopend in haar fabriek te Puurs. De producent van voedingsmerken zoals Devos Lemmens, Imperial en Lacroix fonds investeert 4 miljoen euro in de uitbreiding, die voor het productievolume met 40% zal verhogen.

Lees meer

Pagina's