All news

donderdag 26 februari 2015
Cara Pils
Food

Dat Cara Pils gewoon Cara Pils blijft en niet van naam veranderd, kon u hier eerder al lezen. De verpakking gaat echter wel zeker veranderen. Na het consumentenprotest tegen een naamsverandering, wil Colruyt zijn klanten verder betrekken in de restyling van zijn budgetbier. Colruyt Group roept de consument op om op een speciale website te stemmen welk design de toekomstige verpakking wordt van Cara.

Lees meer
donderdag 26 februari 2015
Retail

Albert Heijn wist in het laatste kwartaal de identieke omzetgroei in België vast te houden. De supermarktketen blijft dus populair bij de Belgische consument, die de bestaande winkels blijft bezoeken.

 

Lees meer
woensdag 25 februari 2015
Fmcg

Mondelez, dat gaat fuseren met D.E Master Blenders 1753 (het vroegere Douwe Egberts), verkoopt zijn Franse koffiemerk Carte Noire. Dat was vereist om voldoende concurrentie op de Europese markt te verzekeren.

Lees meer
dinsdag 24 februari 2015
Fmcg

De massala steunbetuigingen aan Cara Pils hebben hun effect niet gemist: het budgetbier blijft gewoon bestaan onder de naam Cara Pils. Colruyt Group gaat nu zelfs een stap verder en vraagt de consument nu om mee te beslissen over de nieuwe look voor het bier.

Lees meer
dinsdag 24 februari 2015
Digital

Schoenen Torfs en bol.com gaan samenwerken voor de uitbreiding van het gamma lederwaren en handtassen van de webwinkel. De Belgische ondernemer gaat meer dan 800 handtassen verkopen via bol.com.

Lees meer
maandag 23 februari 2015
Retail

Het ontwerpakkoord dat de bediendevakbonden bij Delhaize eerder bereikten met de directie, is nu ook definitief goedgekeurd. Dat melden de vakbonden LBC en BBTK.

Lees meer
vrijdag 20 februari 2015
Retail

Het consumentenvertrouwen is in februari voor de derde maand op rij gestegen en is zo naar het hoogste peil in twaalf maanden geklommen. De indicator van het consumentenvertrouwen bevindt zich hiermee opnieuw boven het niveau van het langetermijngemiddelde (-7) voor de periode 1990-2015.

Lees meer
vrijdag 20 februari 2015
Non Food

De Belgische non-food markt heeft het jaar 2014 positief kunnen afsluiten. In het vierde, en belangrijkste, kwartaal was er een groei van 1,9%. Dat blijkt uit het laatste GfK Retail Report. Veel reden om te juichen is er echter, want die groei komt bijna volledig van de smartphoneverkoop.

Lees meer
vrijdag 20 februari 2015
Leonidas Chocolates Café’
Food

Pralinemaker Leonidas opent in Kinepolis Antwerpen zijn eerste ‘Leonidas Chocolates Café’ in een bioscoop. Het gaat om een concept waar klanten zowel chocolade als warme en koude dranken kunnen verkrijgen.

Lees meer
donderdag 19 februari 2015
fax
Retail

Ongeveer 20 jaar nadat het grote publiek kennis maakte met e-mail, gaat hard discounter Aldi ook overstag (althans in Nederland). De hard discounter was tot voor kort enkel bereikbaar via telefoon of… fax.

Lees meer
donderdag 19 februari 2015
Savecara
Food

Colruyt heeft plannen om de naam Cara Pils te laten verdwijnen. De retailer wil zijn budgetbier herdopen tot Everyday Pils, maar consumenten protesteren tegen de naamsverandering met een petitie, Facebook-acties en de hashtag #savecara. Colruyt overweegt ondertussen om terug te komen op zijn plannen.

Lees meer
woensdag 18 februari 2015
Digital
Digital

Terwijl de wereld rondom ons alsmaar digitaler wordt, wil de consument meer menselijk contact. Dat is de paradoxale conclusie van het Trends 2015-rapport van Fjord, een agentschap dat deel uitmaakt van Accenture Digital. De studie identificeert 9 digitale trends voor 2015.

 

1. Mensen, geen machines

Lees meer
woensdag 18 februari 2015
Non Food

Het Deense Lego is het sterkste merk ter wereld, althans volgens de ranglijst van het Britse onderzoeksbureau Brand Finance. De hoogste FMCG-namen in het lijstje zijn Unilever en Red Bull.

Lees meer
dinsdag 17 februari 2015
Retail

In maart maakt Albert Heijn zijn nieuwe online strategie voor België bekend, maar we weten nu al dat Pick Up Points daar deel van zullen uitmaken. Op AH.be vinden we immers al drie mogelijk afhaalpunten terug.

Lees meer
maandag 16 februari 2015
Bonuskaart albert heijn belgië
Retail

Albert Heijn heeft een nieuwe Bonuskaart gelanceerd, en pakt daarbij uit met enkele nieuwigheden. De klantenkaart van AH is vanaf nu gepersonaliseerd, en Albert Heijn België heeft voortaan zijn eigen klantenkaart.

Lees meer
maandag 16 februari 2015
Tesco
Retail

In het kader van een reorganisatie, zou het Britse Tesco op het punt staan om zo’n 10.000 banen te schrappen. 43 winkels worden ook met sluiten bedreigd. Dat schrijft de Britse The Telegraph op basis van bronnen binnen het bedrijf.

Lees meer
maandag 16 februari 2015
Fmcg

Lotus Bakeries zag zijn omzet in 2014 met 4,7% groeien. Vooral de Dinosaurus-koeken, die het bedrijf anderhalf jaar geleden overnam van LU, zijn een groeimotor voor Lotus.

Lees meer
dinsdag 10 februari 2015
Non Food

Delhaize Group gaat vier Belgische winkels van zijn dierenspeciaalzaak Tom&Co sluiten. Tegelijkertijd plant de keten wel nieuwe vestigingen. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

Lees meer
dinsdag 10 februari 2015
Delhaize
Retail

De directie van Delhaize heeft na maanden onderhandelen een akkoord bereikt met de vakbonden. Volgens het ontwerpakkoord zullen er maar 10 in plaats van 14 winkels sluiten, en verdwijnen er 700 jobs minder dan voorzien. De vakbonden hebben dus heel wat uit de brand kunnen slepen in de onderhandelingen.

Lees meer
maandag 09 februari 2015
Retail

Winkels zijn momenteel verplicht om tegen 20u ’s avonds te sluiten, maar als het van Open VLD afhangt kunnen zij binnenkort tot 22u open blijven. De Vlaamse liberalen maken van langere openingstijden voor winkels zelfs een “absolute prioriteit”.

Lees meer

Pagina's