All news

maandag 28 juli 2014
Colruyt Group automatiseert diepvriesafdeling
Retail

Het distributiecentrum van Colruyt Group op Dassenveld in Halle heeft een nieuwe installatie in gebruik genomen die de flow van de diepvriesgoederen grotendeels automatiseert. Het systeem is vooral bedoeld om de arbeidsomstandigheden voor de medewerkers comfortabeler te maken, meer bepaald door de temperatuurvariaties t.o.v. de buitentemperatuur te beperken. 

 

De automatisatie zorgt voor meer efficiëntie en kan 3.000 colli’s per uur klaarmaken. Elke dag vertrekken er vanuit Dassenveld 35.000 diepvriescolli’s naar de winkels van Colruyt, Bio-Planet en OKay in België.

Lees meer
maandag 28 juli 2014
Lidl investeert 43mln euro in haar 5e Belgische distributiecentrum
Retail

Supermarktketen Lidl heeft een koopovereenkomst getekend voor een terrein van 137.000 vierkante meter in een bedrijvenpark in het Waalse Marche-en-Famenne. 

De start van de werken van dit 44.000m2 grote distributiecentrum is voorzien voor medio 2015 en zal in september 2016 afgewerkt worden.

 

Lees meer
maandag 28 juli 2014
Carrefour Frankrijk maakt zijn klantendata 'ten gelde'
Retail

Carrefour Media, de publicitaire regie van Carrefour Frankrijk, wenst zijn klantengegevens ten gelde te maken door AOS (Audience Operating System) van Acxiom te koppelen aan haar CRM. Carrefour België is niet meteen betrokken partij aangezien de distributeur in België niet werkt met het systeem van Acxiom.

Lees meer
vrijdag 11 juli 2014
Retail

Vanaf half juli genieten veel van onze professionele lezers van een beetje welverdiende rust. Dat is ook het geval voor de ploeg van Gondola.be! De website zal de komende twee weken dan ook een trager ritme volgen wat updates betreft.

Lees meer
vrijdag 11 juli 2014
Retail

Volgens de Franstalige Liberale Vakbond CGSLB, zijn 447 van de 2565 jobs bij Cora bedreigd. De directie wil voorlopig nog niet bevestigen, maar spreekt wel van een herstructureringsplan waarbij naakte ontslagen zoveel mogelijk vermeden worden.
 

Lees meer
vrijdag 11 juli 2014
Retail

Carrefour gaat na amper 5 jaar stoppen met zijn discount huismerk ‘Carrefour Discount’. De 350 referenties zullen vanaf 2015 zonder logo verkocht worden.

 

Lees meer
donderdag 10 juli 2014
Retail

Meubelketen Ikea opent eind 2015 een nieuwe vestiging in Bergen. Voor de eerste keer in België gaat Ikea ook een winkelpark integreren bij haar eigen winkel.

 

De Ikea-winkel wordt ingeplant op de terreinen van het winkelcentrum Les Grands Prés, in Bergen. Het "Ikea"-winkelpark opent midden 2016, en zal plaats geven aan maximum acht winkelketens. In totaal creëert Ikea zo naar schatting 650 jobs in Bergen.

 

Naast Bergen, plant Ikea ook een nieuwe winkel in Hasselt voor 2015.

 

Lees meer
woensdag 09 juli 2014
Lidl logo
Retail

Supermarktketen Lidl zal aanwezig zijn op de DreamVille-camping van dancefestival Tomorrowland, en dat met maar liefst 3 pop-upwinkels: een supermarkt, een slagerij en een bakkerij.

 

Lees meer
woensdag 09 juli 2014
Retail

Wal-Mart werd nog maar pas benoemd tot grootste bedrijf van de wereld, en nu mag het ook het lijstje van grootste food retailers ter wereld aanvoeren. Ook Delhaize en Carrefour staan in de top 25.

 

Planet Retail stelt jaarlijks een top 440 samen van ’s werelds grootste food retailers, op basis van omzetcijfers. Op de eerste plaats staat het Amerikaanse Wal-Mart, met een omzet van 502 miljard dollar (368 miljard euro). Carrefour is met 131 miljard dollar de wereldwijde nummer 2, en er staan nog ketens in de top 25 die actief zijn in België.

 

Lees meer
dinsdag 08 juli 2014
Retail

Online retailer Coolblue zag zijn omzet in het eerste halfjaar van 2014 met 55% groeien. De e-shop rekent op minstens 350 miljoen euro omzet dit jaar.

 

In 2013 boekte Coolblue ook al 50% meer omzet dan het jaar ervoor. Het eerste halfjaar van 2014 kent dus een gelijkaardige omzetgroei ten op zichte van dezelfde periode in 2013.

 

Lees meer
dinsdag 08 juli 2014
Retail

De Franse retailer Carrefour gaat zich terugtrekken uit de Indische markt. In september nog sluiten de vijf Wholesale Cash&Carry-vestigingen van de retailer in India.

 

Carrefour is nog maar sinds 2010 actief in het land, maar houdt het dus al voor bekeken in India. Niet helemaal een verrassing, aangezien de retailer al in maart aangaf zich te beraden over de Indische activiteiten, die niet veel bijbrachten aan de groep. De vijf winkels draaiden een jaaromzet van zo’n 28 miljoen euro.

 

Lees meer
dinsdag 08 juli 2014
Retail

De Amerikaanse retailgigant Wal-Mart is qua omzet het grootste bedrijf ter wereld. Het prijkt bovenaan het klassement van 500 grootste bedrijven van het Amerikaanse zakenblad Fortune.

Lees meer
maandag 07 juli 2014
Retail

De Spaanse hard discounter Dia koopt de noodlijdende Spaanse supermarktgroep El Arbol voor een symbolische euro. Daarmee krijgt Dia 455 nieuwe winkels in haar portefeuille.

Lees meer
maandag 07 juli 2014
Cartamundi neemt France Cartes over
Non Food

De Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi heeft de overname aangekondigd van France Cartes, de Franse nummer één in spelkaarten.

 

Cartamundi is wereldleider in spelkaarten en versterkt zijn positie in Frankrijk met deze overname. De groep France Cartes is immers de grootste op de Franse markt, en omvat ook de bedrijven Héron (promotionele speelkaarten), Dusserre (kaarten rond geschiedenis, cultuur en erfgoed), Vauchier (dobbelstenen) en Explorimort (e-commerce).

 

Lees meer
vrijdag 04 juli 2014
Retail

Promoties zijn in de helft van de Belgische supermarkten misleidend. Dat beweert de FOD Economie op basis van een studie bij 11 winkelketens. Comeos reageert verbolgen.

Lees meer
vrijdag 04 juli 2014
Retail

Cora heeft een positief advies gekregen voor de constructie een site in Estaimpuis en Moeskroen. Het gaat om een shoppingcentrum van ruim 40.000 m2 met onder andere een hypermarkt, een drive-afhaalpunt, boetieks en winkels.

 

Na het gunstig advies van het Comité voor de Distributie, is het nu aan de stad Moeskroen (en Estampuis) om de eindbeslissing te nemen. Zelfstandigenorganisatie Unizo is alvast tegen, en onderzoekt de mogelijkheden om eventueel in beroep te gaan.

Lees meer
woensdag 02 juli 2014
Grootste Belgische Albert Heijn geopend in Lokeren
Retail

Albert Heijn heeft 2 juli zijn nieuwste Belgisch winkel geopend. De AH in Lokeren is meteen de grootste van het land, en de eerste met een traiteurafdeling.

 

Lees meer
woensdag 02 juli 2014
Retail

De zomersolden zijn 1 juli officieel van start gegaan. Het resultaat van die eerste dag? Een status quo in vergelijking met 2013, dat blijkt uit een rondvraag van handelsorganisatie Comeos. De eerste soldendag kwam, ondanks kortingen tot -70%, traag op gang. Stadscentra doen het traditioneel beter op de eerste soldendag, de periferie volgt later. De handelaars verwachten vooral dit weekend veel drukte, een dinsdag is altijd een kalmere dag in de handel.

Lees meer
dinsdag 01 juli 2014
Retail

Carrefour neemt 53 supermarkten van het enseigne Billa in Noord-Italië over. Hiermee wil Carrefour zijn aanwezigheid in de regio versterken.

 

De 53 winkels in Lombardije, Ligurië en Valle d’Aosta zijn samen goed voor een winkeloppervlakte van 58.000 m2 en een omzet van zo’n 300 miljoen euro. Carrefour neemt de winkels over van het Duitse Rewe (eigenaar van Billa), maar het is niet duidelijk hoeveel het daarvoor betaalt.
 

Lees meer
maandag 30 juni 2014
Food

Het Belgische familiebedrijf Stassen koopt de merken Kidibul, Vintense en Vivara terug van Heineken. De Nederlandse brouwer nam het ciderbedrijf amper twee jaar geleden over. “Hoewel de ontwikkeling van de satellietmerken van Stassen rendabel en veelbelovend is, vormt ze geen prioriteit voor de Heineken-groep”, klinkt het.

Lees meer

Pagina's