All news

vrijdag 18 april 2014
Fmcg

Nestlé gaat het andere bedrijven makkelijker maken om koffiecapsules voor de populaire Nespressomachines te produceren. Dat staat in documenten die de FMCG-reus aan de Franse mededingingsautoriteiten gaf.

 

Nestlé heeft het zijn concurrenten voor Nespressocapsules tot nu toe niet gemakkelijk gemaakt door onder andere koffiemachines aan te passen zodat de cups van andere merken niet zouden passen. Maar die houding zou het bedrijf nu stilaan veranderen.

 

Lees meer
vrijdag 18 april 2014
Fmcg

Zuivelgigant Danone realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een organische omzetgroei van 2,2%. Onder meer dankzij een stabilisering van de Europese markt. Door nadelige wisselkoerseffecten blijft er echter niet veel over van die groei.

 

In Europa steeg de verkoop van Danone met +0,5%. De markt lijkt daarmee te stabiliseren. Het was immers al van 2011 geleden dat Danone nog eens een stijging kon optekenen in Europa. In Noord-Amerika en de voormalige Sovjetlanden was er sterke groei (+7,8%).

 

Lees meer
donderdag 17 april 2014
La maison mère de Lidl croît de 10%
Retail

Schwarz Gruppe, het Duitse moederbedrijf van discounter Lidl, zag zijn omzet het afgelopen boekjaar met +10% stijgen tot 78 miljard euro. Dat schrijft het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung.

 

Lees meer
woensdag 16 april 2014
Fmcg

De Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola heeft het afgelopen kwartaal wereldwijd 2% meer dranken verkocht, maar slikte wel een omzetdaling van -4% en een winstdaling van -7,5%. Vooral in Europa daalde de verkoop.

 

De verkoopvolumes groeiden hoofdzakelijk in de opkomende markten, vooral in China (+ 12%) en Brazilië (+4%). In Noord-Amerika, traditioneel de grootste markt van Coca-Cola was er geen volumegroei. En in Europa ging de omzet -4% achteruit.

 

 
Lees meer
woensdag 16 april 2014
La guerre des prix pèse sur les résultats de Nestlé
Fmcg

FMCG-gigant Nestlé boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 4,2% meer omzet (op organischa basis). Die groei ligt in lijn met de verwachtingen, maar is wel de kleinste in vijf jaar voor het bedrijf.

 

De organische groei van +4,2% werd bovendien sterk afgeremd door de sterke Zwitserse frank. Inclusief de effecten van de wisselkoersen was er zelfs een omzetdaling van -5,1%. De omzet klokte in Q1 af op 20,8 miljard CHF (17,1 miljard euro). Al bij al is dit de kleinste groei van Nestlé sinds 2009.

 

Lees meer
dinsdag 15 april 2014
Retail

De aandeelhouders van Carrefour hebben er mee ingestemd om de leeftijdsgrens voor de CEO op te trekken van 65 naar 70 jaar. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor huidig CEO Georges Plassat (65) om nog vijf jaar langer aan te blijven.

 

Lees meer
maandag 14 april 2014
Food

De directie van D.E. Master Blenders 1753 (Douwe Egberts) wil de weekendproductie in zijn fabriek in Grimbergen stopzetten. 77 banen zouden daardoor op de tocht staan.

 

Door dalende volumes drong een herstructurering zich op, en de duurdere weekendarbeid is daarbij een logisch slachtoffer. Het bedrijf zegt dat in het verleden al diverse acties werden ondernomen om de kostenstructuur te optimaliseren, maar dat meer inspanningen noodzakelijk waren. De directie wil daarom vanaf september de weekendproductie schrappen om de fabriek weer competitief te maken.

Lees meer
vrijdag 11 april 2014
Fmcg

Luc Bombeeck is de nieuwe Country Manager van SodaStream Benelux. Hij neemt het roer over van Dirk Uyttenhove, die na 13 jaar bij de Benelux-divisie van het bedrijf doorgroeit naar het Europese niveau.

 

Uyttenhove wordt als European business development manager verantwoordelijk voor de expansie binnen Europa.

 

Lees meer
vrijdag 11 april 2014
Albert Heijn België ondertekent Belgische gedragscode

Retail

De Nederlandse retailer Albert Heijn gaat de Belgische gedragscode voor het Ketenoverleg van de Belgische agrovoedingsketen tekenen. Dat meldt de keten in een persbericht.

 

Lees meer
donderdag 10 april 2014
Mars achète la division pet food de P&G
Food

De Amerikaanse voedingsgroep Mars Incorporated heeft de divisie dierenvoeding van Procter & Gamble gekocht. Mars betaalt daarvoor 2,9 miljard euro (2,1 miljard euro).

 

De deal heeft echter geen betrekking op de Europese markt. Voor de Europese pet food afdeling zoekt P&G nog een koper. Procter & Gamble doet de activiteit van de hand om zich meer op zijn core business te gaan richten.

 

Lees meer
donderdag 10 april 2014
Retail

Carrefour Group pakt voor het eerste kwartaal van 2014 uit met groeicijfers. Vooral in Latijns-Amerika was er een sterke groeiversnelling, maar ook in België en Europa zijn de cijfers overwegend positief.

 

Overwegend, want de verkoopcijfers gingen -7,4% achteruit in Q1 door wisselkoerseffecten (-5,3%) en de latere paasvakantie dit jaar (-1,3%). Zonder die effecten blijft er een organische groei van +3,7% over voor Carrefour, en dat is beter dan de +3,2% groei van vorig jaar.

 

Lees meer
dinsdag 08 april 2014
La famille Moulin achète 6,1% de Carrefour
Retail

Motier, de holding van de familie Moulin (eigenaar van de Galleries Lafayette), heeft een belang van 6,1% ter waarde van 1,3 miljard euro verworden in Carrefour.

 

Motier zegt dat de deal een weerspiegeling is van het vertrouwen in de toekomst van Carrefour. Met de investering gaat de familie Moulin ook verder in haar core business: winkels. De Moulins zijn namelijk vooral bekend als eigenaar van de iconische Galeries Lafayette in Frankrijk.

 

Lees meer
maandag 07 april 2014
Amazon komt met revolutionaire productenscanner voor thuis
Retail

Amazon heeft met de Amazon Dash een revolutionair nieuw product gelanceerd. Gebruikers kunnen met het apparaat boodschappenlijstjes maken door producten thuis te scannen, of ze simpelweg in te spreken.

 

Amazon is al even bezig met zijn boodschappenleveringsdienst Amazon Fresh te testen in enkele Amerikaanse steden. Die dienst krijgt met de Amazon Dash nu nog een opmerkelijke uitbreiding.

 

Lees meer
maandag 07 april 2014
Les supermarchés n’arrondiront pas les tickets de caisse
Retail

De Belgische supermarkten zullen de voorgestelde afronding van kassatickets bij cash betalingen niét toepassen. De sector zou er immers 1,5 miljoen euro per jaar door dreigen te verliezen, zegt handelaarsorganisatie Comeos.

Lees meer
maandag 07 april 2014
Johnny Thijs rejoint Delhaize
Retail

Delhaize Groep, de Belgische internationale voedingsdistributeur, is van plan is om Johnny Thijs als onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur te benoemen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

 

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 22 mei 2014 zal de Raad van Bestuur de benoeming van Johnny Thijs voorstellen als onafhankelijk bestuurder voor een termijn van drie jaar.

 

Lees meer
vrijdag 04 april 2014
Retail

Albert Heijn gaat onderzoeken of het de Belgische gedragscode voor de agrovoedingsketen kan ondertekenen. Dat heeft Corné Mulders, de topman van Albert Heijn België, laten weten aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

 

Lees meer
donderdag 03 april 2014
Retail

Lidl België krijgt vanaf 1 mei een nieuwe CEO. Boudewijn van den Brand, momenteel verkoopdirecteur, volgt Jesper Højer op. De Deen verhuist naar de internationale directie van Lidl. Dat werd vandaag bekend gemaakt.

 

Lees meer
woensdag 02 april 2014
Retail

Supermarktketen Lidl opent op woensdag 9 april een nieuwe vestiging op de Frankrijklei in Antwerpen. Niet zomaar een Lidl, maar een formule op maat van de stad en zijn bewoners.

Lees meer
woensdag 02 april 2014
Non Food

Boekenketen Standaard Boekhandel neemt zijn sectorgenoot Club over. Dat werd vanochtend tijdens een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd. Met de deal gaat Standaard Boekhandel voor “geografische expansie” richting Brussel en Wallonië.

 

Standaard Boekhandel heeft niet veel groeimogelijkheden meer in Vlaanderen, en wijkt daarom met deze overname uit naar Franstalig België. Van de 31 Club-winkels in België, liggen er immers maar twee winkels in Vlaanderen (Gent en Leuven).
 

Lees meer
dinsdag 01 april 2014
Retail

Colruyt Group krijgt van uitzendkantoor Randstad als eerste de nieuwe Outperformer Award, omdat zijn imago als werkgever volgens Randstad veel aantrekkelijker is dan gemiddeld in de retailsector.

 

 “Het doet ons deugd dat Colruyt bekroond wordt voor zijn goede imago. En dat onze aantrekkelijkheidscore de jongste 5 jaar gestaag verbeterd is”, zegt Ilse Bellemans, afdelingschef Rekrutering, Selectie en Oriëntering bij Colruyt.

 

Lees meer

Pagina's