All news

woensdag 09 juli 2014
Retail

Supermarktketen Lidl zal aanwezig zijn op de DreamVille-camping van dancefestival Tomorrowland, en dat met maar liefst 3 pop-upwinkels: een supermarkt, een slagerij en een bakkerij.

 

Lees meer
woensdag 09 juli 2014
Retail

Wal-Mart werd nog maar pas benoemd tot grootste bedrijf van de wereld, en nu mag het ook het lijstje van grootste food retailers ter wereld aanvoeren. Ook Delhaize en Carrefour staan in de top 25.

 

Planet Retail stelt jaarlijks een top 440 samen van ’s werelds grootste food retailers, op basis van omzetcijfers. Op de eerste plaats staat het Amerikaanse Wal-Mart, met een omzet van 502 miljard dollar (368 miljard euro). Carrefour is met 131 miljard dollar de wereldwijde nummer 2, en er staan nog ketens in de top 25 die actief zijn in België.

 

Lees meer
dinsdag 08 juli 2014
Retail

Online retailer Coolblue zag zijn omzet in het eerste halfjaar van 2014 met 55% groeien. De e-shop rekent op minstens 350 miljoen euro omzet dit jaar.

 

In 2013 boekte Coolblue ook al 50% meer omzet dan het jaar ervoor. Het eerste halfjaar van 2014 kent dus een gelijkaardige omzetgroei ten op zichte van dezelfde periode in 2013.

 

Lees meer
dinsdag 08 juli 2014
Retail

De Franse retailer Carrefour gaat zich terugtrekken uit de Indische markt. In september nog sluiten de vijf Wholesale Cash&Carry-vestigingen van de retailer in India.

 

Carrefour is nog maar sinds 2010 actief in het land, maar houdt het dus al voor bekeken in India. Niet helemaal een verrassing, aangezien de retailer al in maart aangaf zich te beraden over de Indische activiteiten, die niet veel bijbrachten aan de groep. De vijf winkels draaiden een jaaromzet van zo’n 28 miljoen euro.

 

Lees meer
dinsdag 08 juli 2014
Retail

De Amerikaanse retailgigant Wal-Mart is qua omzet het grootste bedrijf ter wereld. Het prijkt bovenaan het klassement van 500 grootste bedrijven van het Amerikaanse zakenblad Fortune.

Lees meer
maandag 07 juli 2014
Retail

De Spaanse hard discounter Dia koopt de noodlijdende Spaanse supermarktgroep El Arbol voor een symbolische euro. Daarmee krijgt Dia 455 nieuwe winkels in haar portefeuille.

Lees meer
maandag 07 juli 2014
Cartamundi neemt France Cartes over
Non Food

De Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi heeft de overname aangekondigd van France Cartes, de Franse nummer één in spelkaarten.

 

Cartamundi is wereldleider in spelkaarten en versterkt zijn positie in Frankrijk met deze overname. De groep France Cartes is immers de grootste op de Franse markt, en omvat ook de bedrijven Héron (promotionele speelkaarten), Dusserre (kaarten rond geschiedenis, cultuur en erfgoed), Vauchier (dobbelstenen) en Explorimort (e-commerce).

 

Lees meer
vrijdag 04 juli 2014
Retail

Promoties zijn in de helft van de Belgische supermarkten misleidend. Dat beweert de FOD Economie op basis van een studie bij 11 winkelketens. Comeos reageert verbolgen.

Lees meer
vrijdag 04 juli 2014
Retail

Cora heeft een positief advies gekregen voor de constructie een site in Estaimpuis en Moeskroen. Het gaat om een shoppingcentrum van ruim 40.000 m2 met onder andere een hypermarkt, een drive-afhaalpunt, boetieks en winkels.

 

Na het gunstig advies van het Comité voor de Distributie, is het nu aan de stad Moeskroen (en Estampuis) om de eindbeslissing te nemen. Zelfstandigenorganisatie Unizo is alvast tegen, en onderzoekt de mogelijkheden om eventueel in beroep te gaan.

Lees meer
woensdag 02 juli 2014
Grootste Belgische Albert Heijn geopend in Lokeren
Retail

Albert Heijn heeft 2 juli zijn nieuwste Belgisch winkel geopend. De AH in Lokeren is meteen de grootste van het land, en de eerste met een traiteurafdeling.

 

Lees meer
woensdag 02 juli 2014
Retail

De zomersolden zijn 1 juli officieel van start gegaan. Het resultaat van die eerste dag? Een status quo in vergelijking met 2013, dat blijkt uit een rondvraag van handelsorganisatie Comeos. De eerste soldendag kwam, ondanks kortingen tot -70%, traag op gang. Stadscentra doen het traditioneel beter op de eerste soldendag, de periferie volgt later. De handelaars verwachten vooral dit weekend veel drukte, een dinsdag is altijd een kalmere dag in de handel.

Lees meer
dinsdag 01 juli 2014
Retail

Carrefour neemt 53 supermarkten van het enseigne Billa in Noord-Italië over. Hiermee wil Carrefour zijn aanwezigheid in de regio versterken.

 

De 53 winkels in Lombardije, Ligurië en Valle d’Aosta zijn samen goed voor een winkeloppervlakte van 58.000 m2 en een omzet van zo’n 300 miljoen euro. Carrefour neemt de winkels over van het Duitse Rewe (eigenaar van Billa), maar het is niet duidelijk hoeveel het daarvoor betaalt.
 

Lees meer
maandag 30 juni 2014
Food

Het Belgische familiebedrijf Stassen koopt de merken Kidibul, Vintense en Vivara terug van Heineken. De Nederlandse brouwer nam het ciderbedrijf amper twee jaar geleden over. “Hoewel de ontwikkeling van de satellietmerken van Stassen rendabel en veelbelovend is, vormt ze geen prioriteit voor de Heineken-groep”, klinkt het.

Lees meer
maandag 30 juni 2014
Fmcg

Brouwerij AB InBev zet de productie van het alcoholvrije Jupiler Force stop. Enkel de resterende voorraden in winkels worden nog verkocht. Dat meldt Trends.

 

Lees meer
maandag 30 juni 2014
Retail

Lidl pakt in 70 Belgische winkels uit met een halalaanbod voor moslims die meedoen met de ramadan.

 

De vastenperiode voor moslims is in België officieel begonnen sinds zondag 29 juni. Daar speelt “smart discounter” Lidl slim op in door specifieke halalproducten aan te bieden. “Vanaf maandag (vandaag, nvdr) bieden we in 70 winkels onder andere halalpizza, halalfrikandellen, Turks brood en couscous aan”, zegt Evelyne Raymaekers van Lidl België in De Tijd.

 

Lees meer
vrijdag 27 juni 2014
Food

De inflatie in België is in juni verder gedaald tot 0,27%. Dat is het laagste peil sinds december 2009. Vooral voeding werd, alweer, goedkoper voor de consument.

Lees meer
vrijdag 27 juni 2014
Non Food

Wanneer consumenten bij een handelaar een product aankopen, hebben ze wettelijk recht op twee jaar garantie. De handelaars zelf kunnen een gelijkaardige garantie van de producenten doorgaans op hun buik schruiven, blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). “Fair is anders”, klinkt het.

 

Lees meer
donderdag 26 juni 2014
Ikea opent stadswinkel in Hamburg
Non Food

De Zweedse meubelketen Ikea gaat zijn eerste winkel in een stadscentrum openen. De Ikea Citystore opent op 30 juni de deuren in Hamburg.

 

De warenhuizen van Ikea bevinden zich normaal gezien altijd buiten de stad. Met de Citystore in Hamburg waagt de meubelgigant zich voor de eerste keer in het centrum van een stad. En dan nog in een verkeersvrije winkelzone. Naar verwachting 50% van de klanten zal daarom met het openbaar vervoer, de fiets of te voet komen winkelen.

 

Lees meer
donderdag 26 juni 2014
Delhaize: pas de négociations durant l'été
Retail

De onderhandelingen over de herstructureringen bij Delhaize worden, zoals de vakbonden al van in het begin hadden gevraagd, pas na de zomer verder gezet. De eerstvolgende vergadering gaat door op 8 september.

 

Op de ondernemingsraad van 25 juni kwamen de directie van Delhaize en de vakbonden overeen om de onderhandelingen over de zomer te tillen. De vakbonden, die daar al van bij de aankondiging van de herstructurering op aandrongen, halen daarmee hun slag thuis.

 

Lees meer
woensdag 25 juni 2014
Lokeren krijgt grootste Albert Heijn van België
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zet zijn expansie in België voort. De retailer opende nog maar net zijn 21ste Belgische vestiging in Brugge, of er gaat al een nieuwe open in Genk. Ondertussen wordt alweer een nieuwe winkel aangekondigd. Op 2 juli opent AH Lokeren de deuren, en dat wordt de grootste Albert Heijn van het land. Tot voor kort was de Albert Heijn in de Gentse Ghelamco Arena met zijn 2.000 m² de grootste.

 

Albert Heijn België houdt vast aan zijn voornemen om tegen eind 2016 zeker 50 Belgische winkels te hebben.

Lees meer

Pagina's