All news

vrijdag 21 november 2014
delhaize logo
Retail

De vakbonden bij Delhaize zijn voor het eerst voorzichtig positief na afloop van een vergadering met de directie. Eerder deze week stelden de bonden nog een ultimatum.

 

Terwijl de vakbonden bij de Delhaize de directie tot nu toe altijd verweten niet van hun transformatieplan af te wijken en te weinig informatie te geven, verliep het overleg van 21 november naar verluidt “sereen” en “constructief”.

 

Lees meer
donderdag 20 november 2014
Cru logo
Retail

Eind deze maand opent Colruyt de eerste Cru in Overijse. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het nieuwe concept, dat focust op authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit. Niet de prijs staat hier centraal, maar wel passie. Dat blijkt uit een nieuwe teaser die Colruyt heeft online gezet.

Lees meer
woensdag 19 november 2014
Arnaud de Lauzières
Retail

Carrefour wil uitbreiden in ons land. De komende tien jaar wil de supermarktketen 4 tot 6 hypermarkten openen, en het ziet daarvoor mogelijkheden in Oostende of Kortrijk. Dat zegt exploitatiedirecteur Arnaud de Lauzières in Het Laatste Nieuws. Daarmee bevestigt hij de Lauzières de ambities die hij uitsprak in een interview met Gondola deze zomer.

 

Lees meer
woensdag 19 november 2014
Neuromarketing
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn experimenteert sinds twee jaar met neuromarketing om het gedrag van consumenten te analyseren. Roland Nieuwenhuizen (Senior Research Consultant bij AH Nederland) vertelt ons meer over deze onderzoeksmethode, en hoe die een rol kan spelen voor een retailer.

Lees meer
woensdag 19 november 2014
plastic zakjes
Retail

Het Europees Parlement en de Europese lidstaten zijn het eens geworden over een aanpak om het gebruik van plastieken wegwerpzakjes terug te dringen. Elke lidstaat zou hierbij vanaf 2018 twee keuzes krijgen: ofwel voeren ze vanaf een heffing op plastic wegwerptasjes in, ofwel hanteren ze doelstellingen om het gebruik ervan in te dijken. 

 

Lees meer
woensdag 19 november 2014
bpost
Digital

bpost gaat vanaf 7 december pakjes van Coolblue ook op zondag leveren. Het gaat om een proefproject van zes maanden waarvoor het postbedrijf beroep doet op zelfstandigen. Dat is vernomen in vakbondskringen.

 

Iets meer dan een maand nadat bpost aankondigde ook op zaterdag pakjes te gaan bezorgen, blijkt dat het postbedrijf dat ook op zondag gaat doen. Het gaat om een proefproject van zes maanden waarbij wel enkel de pakjes van webwinkel Coolblue geleverd worden.

 

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
H&M
Non Food

Shoppers hebben er lang op mogen wachten, maar moderetailer H&M gaat een webshop in ons land openen. Vanaf 2015 wordt het voor Belgische consumenten mogelijk om ook online te winkelen bij H&M. Dat meldt de retailgroep in een persbericht. Wanneer de webwinkel exact gelanceerd wordt is nog niet duidelijk.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
gfk
Non Food

De Belgische non-food retail is het afgelopen kwartaal met een kleine 3% gegroeid. Smartphones, IT- en kantoormateriaal waren sterke groeiers, terwijl telecomproducten zelfs hun beste derde kwartaal ooit beleefden. Dat blijkt uit het Retail Report van onderzoeksbureau GfK.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
AH.be
Digital

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn brengt zijn online winkel AH.nl naar België. Vanaf begin 2015 kunnen consumenten online boodschappen bestellen en die thuis laten leveren via AH.be. Dat kondigde moederconcern Ahold aan tijdens een event rond haar online strategie.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
Lege delhaize
Retail

Exact een maand na de grote staking bij Delhaize zijn er nog altijd winkels die te kampen hebben met lege rekken. Volgens Delhaize is dat nog altijd het gevolg van de verstoringen in de distributiecentra.

Lees meer
dinsdag 18 november 2014
& other stories gent
Non Food

Alweer goed nieuws voor Gentse shoppers: H&M-dochter & Other Stories opent volgend jaar een winkel in de Arteveldestad. De tweede Belgische winkel van de keten opent dit najaar de deuren in de Veldstraat. Dat heeft & Other Stories aangekondigd via Facebook.

Lees meer
maandag 17 november 2014
Hema tablet
Non Food

Hema gaat als eerste Nederlandse winkelketen haar eigen smartphones en tablets verkopen. De toestellen zijn vanaf vandaag online te koop en zullen vanaf 8 december ook in de fysieke Hema-winkels in Nederland verkrijgbaar zijn.

Lees meer
maandag 17 november 2014
Primark
Non Food

Goed nieuws voor shoppers die lange treinreizen naar Luik maken om te gaan winkelen bij Primark: de winkels in Gent en Brussel openen volgende maand de deuren! Dat schrijft Knack vandaag op zijn website.

Lees meer
maandag 17 november 2014
delhaize
Retail

De bediendebonden bij Delhaize hebben de directie een ultimatum gesteld: tegen de volgende vergadering op 21 november willen ze een voorstel dat tegemoet komt aan hun eisen. Dat stellen ze in een open brief aan de directie, weten De Standaard en Het Nieuwsblad.

 

Lees meer
maandag 17 november 2014
Makro Food Court
Food

Makro opent in Lodelinsart een nieuw restaurantconcept: de Makro Food Court. Niet alleen kreeg het restaurant een nieuwe aangepaste en eigentijdse look, ook het aanbod vernieuwde. De belangrijkste nieuwkomers hierbij zijn de samenwerking met sterke restauratiemerken zoals Pizza Hut en Délifrance.

Lees meer
maandag 17 november 2014
index
Retail

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) gaat de indexkorf aanpassen. In plaats van de huidige selectie aan producten, wil hij de scangegevens van de kassa's van supermarkten gebruiken om de index te berekenen.

 

Lees meer
maandag 17 november 2014
Popeye witloof
Food

We kennen allemaal Popeye, de wereldberoemde zeeman die spinazie eet om sterker te worden. Het personage zet op die manier al sinds de jaren ‘30 kinderen aan om meer spinazie te eten. Maar blijkbaar geeft niet alleen spinazie je kracht, want Popeye gaat nu ook witloof promoten in een campagne van de VLAM.

Lees meer
donderdag 13 november 2014
maes
Food

Maes Pils is uitgeroepen tot beste pils van Europa. De pils sleepte op de European Beer Star 2014 een gouden medaille in de wacht in de categorie ‘European Style Mild Lager’. “De gouden medaille is uiteraard een belangrijke bekroning voor onze Maes pils en zijn sterke receptuur. Het is ook een mooie beloning voor alle collega’s die dagelijks hun hart en ziel in onze bieren leggen,” zegt Lies Eeckman, Marketing Director bij Alken-Maes. 

Lees meer
donderdag 13 november 2014
piccadilly
Retail

De supermarktketens Piccadilly en Carrefour gaan fuseren in Bulgarije. Tot enkele maanden geleden maakte Piccadilly nog deel uit van de Delhaize Groep.

Lees meer
donderdag 13 november 2014
bol.com
Digital

Het risico op stroompannes in ons land beheerst het nieuws nu al enkele maanden. Dat is ook bol.com niet ontgaan, daarom introduceert de webshop een stroompanne-assortiment met kaarsen, zaklampen, fleecedekens en boeken.

Lees meer

Pagina's