All news

donderdag 02 oktober 2014
Prijs belangrijker dan duurzaamheid voor de consument
Retail

De Belgische consument wil wel duurzamer consumeren, maar voor de grote meerderheid is prijs toch de doorslaggevende factor. De verantwoordelijkheid voor duurzaamheid legt de consument bij de handel en de overheid. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Fairtrade Belgium.

 

Fairtrade Belgium (het vroegere Max Havelaar) liet een onderzoek uitvoeren bij 1.000 Belgen over hun aankoopgedrag. Daaruit blijkt dat de meerderheid (81%) van de consumenten zegt bewust te willen consumeren, maar dat ze zich in de praktijk vooral leiden door de prijs (79%).

 

Lees meer
donderdag 02 oktober 2014
Export Belgische voeding naar China neemt spectaculair toe
Food

De uitvoer van de Belgische voedingsindustrie naar China is tussen 2003 en 2013 bijna verviervoudigd en steeg in het eerste semester van 2014 nog verder. Hiermee is China goed op weg om de 3de of zelfs 2de niet-Europese exportmarkt te worden voor ons land. Dat zegt de federatie voor de voedingsindustrie FEVIA.

 

Lees meer
donderdag 02 oktober 2014
 Orangina Schweppes sluit fabriek in Genval
Fmcg

Frisdrankproducent Orangina Schweppes gaat zijn fabriek in het Waals-Brabantse Genval sluiten. De productie verhuist naar Spanje en Frankrijk.

 

Lees meer
donderdag 02 oktober 2014
FrieslandCampina sluit fabriek in Sleidinge
Fmcg

Zuivelproducent FrieslandCampina wil zijn vestiging in het Oost-Vlaamse Sleidinge sluiten. Dat werd bekendgemaakt op een ondernemingsraad. De dalende vraag naar melkproducten en de verouderde technologie van de fabriek worden aangehaald als oorzaken van de sluiting.

 

Lees meer
woensdag 01 oktober 2014
Delhaize annonçait, en début de semaine, quitter la centrale d'achat AMS pour rejoindre Coopernic en date du 1er janvier 2015. Frederic Van Dael (VP Investor Relations Delhaize Group) nous explique les raisons pour lesquelles Delhaize a choisi d'entrer dans une nouvelle alliance.
Retail

Begin deze week raakte bekend dat Delhaize Group de aankoopgroepering AMS vanaf 1 januari zal verlaten om zich bij Coopernic aan te sluiten. Frederic Van Daele (VP Investor Relations Delhaize Group) vertelt ons waarom de retailgroep van inkooppartners verandert.

Lees meer
woensdag 01 oktober 2014
Insecten in de supermarket: Carrefour gaat nog verder
Retail

Sinds enkele weken hebben voedingsproducten op basis van insecten hun weg gevonden naar de Belgische supermarkten. Delhaize lanceerde meelwormspreads en Damhert kwam met burgers, schnitzels en nuggets met buffalowormen. Ook Carrefour gaat nu producten met insecten aanbieden, en de retailer gaat daar nog verder in dan de concurrentie.

Lees meer
woensdag 01 oktober 2014
Colruyt lance un concept de magasin premium: Cru
Retail

Colruy lanceert Cru, een nieuw concept rond authentieke kwaliteitsproducten. De eerste testwinkel opent eind november de deuren in een gerenoveerde hoeve in Overijse, en belooft iets compleet anders te worden dan wat we gewoon zijn van Colruyt Group.
 

Lees meer
woensdag 01 oktober 2014
Tesco stuurt toplui naar winkels als charmeoffensief
Retail

Duizenden werknemers op het hoofdkantoor van Tesco hebben opdracht gekregen om enkele dagen in winkels te gaan werken. Een poging van Dave Lewis, de nieuwe CEO van Tesco, om het moraal op te krikken.

 

Lees meer
woensdag 01 oktober 2014
Vraag en aanbod van melk uit balans
Food

Er is een onevenwicht in de vraag en het aanbod van melk wereldwijd. In de groeilanden kan de lokale productie niet voldoen aan de stijgende vraag, terwijl de ontwikkelde markten met een melkoverschot te kampen hebben. Dat blijkt uit de zevende Dairy Index van Tetra Pak, dat benadrukt dat dit onevenwicht kansen biedt.

Lees meer
woensdag 01 oktober 2014
Wat vindt HighCo van de Beacon-technologie?
eCommerce

In aansluiting op ons artikel over de komst van beacons bij Delhaize wilden wij wat meer over deze technologie te weten komen en de mening kennen van een belangrijke speler op het Belgische digitale speelveld: HighCo, een facilitator tussen producenten en distributeurs voor het beheer van schapactivatie.

Lees meer
dinsdag 30 september 2014
Albert Heijn naar Kontich
Retail

Supermarktketen Albert Heijn heeft alweer een nieuwe winkelopening aangekondigd. Dit najaar nog gaat er een AH-vestiging open in Kontich. Het zal de veertiende winkel voor de retailer in de provincie Antwerpen worden.

 

Lees meer
dinsdag 30 september 2014
Meer peren verkocht, maar appels blijven liggen
Food

De Belgische fruittelers hebben dit jaar zo’n 30% meer peren verkocht dan vorig jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De hype rond Belgische peren heeft zijn effect dus niet gemist.

Lees meer
dinsdag 30 september 2014
Voorlopig geen nieuwe vakbondsacties bij Delhaize
Retail

De ondernemingsraad van maandag 29 september bij Delhaize is volgens de vakbonden constructief verlopen. Het ziet er naar uit dat de vakbonden deze week dan ook geen actie zullen voeren. 

 

Vorige week vrijdag (26 september) werd er nog gestaakt in 19 Delhaize-supermarkten, omdat de vakbonden vonden dat ze onvoldoende details kregen over het transformatieplan van de directie. De afgelopen ondernemingsraad zou een stuk constructiever verlopen zijn, volgens zakenkrant De Tijd.

 

Lees meer
maandag 29 september 2014
Dreambaby opent 20ste winkel
Retail

Dreambaby, de babyspecialist van Colruyt Group, opent in Roeselare op 1 oktober zijn twintigste vestiging. Op 13 jaar tijd is de keten dus snel gegroeid, maar de ambities van Dreambaby reiken nog verder. De babyspecialist wil in de toekomst evolueren naar een 35-tal zelfstandige winkels in Vlaanderen en Wallonië.

 

Lees meer
maandag 29 september 2014
Delhaize Groep sluit zich aan bij Coopernic
Retail

Delhaize Groep wordt in januari 2015 lid van de Europese inkoopalliantie Coopernic. De retailer verlaat hiervoor aankoop centrale AMS.

 

Lees meer
vrijdag 26 september 2014
Albert Heijn opent vijfde winkel in Antwerpen
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn kondigt alweer een nieuwe winkelopening aan in ons land. De geruchtenmolen draaide al even op volle toeren, maar nu is het ook officieel. In het voorjaar van 2015 opent de retailer in voormalige Peugeotgarage in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Het wordt al de vijfde AH-vestiging in de Scheldestad.

Lees meer
vrijdag 26 september 2014
Stakingsacties houden 18 Delhaizes toe
Retail

Deze ochtend (vrijdag 26 september) zijn er 18 winkels van Delhaize toe gebleven door vakbondsacties. Vooral in Brussel wordt er gestaakt.

 

De vakbonden protesteren tegen de besparingsplannen van de Delhaize-directie, en de onduidelijkheid daaromtrent. Zoals aangekondigd zijn daardoor om 8 uur vanmorgen winkels in heel het land toe gebleven.
 

Lees meer
vrijdag 26 september 2014
Colruyt Group soutient les éleveurs de porcs belges
Retail

Colruyt Group neemt een aantal maatregelen om de Belgische varkensboeren te ondersteunen, nu die sector kampt met overschotten en lage prijzen. De retailgroep zal de aankoopprijs gedurende twee maanden blokkeren, en het Belgische varkensvlees zal gepromoot worden in de winkels.

 

De prijs voor varkensvlees is het afgelopen jaar sterk gedaald. Uit cijfers van de Boerenbond blijkt dat de varkenshouders nu ongeveer 1,3 euro per kilo geslacht vlees krijgen, wat ongeveer een kwart minder is dan vorig jaar. Colruyt wil de boeren daarom met enkele maatregelen tegemoet komen.

Lees meer
vrijdag 26 september 2014
Albert Heijn zet Belgische leveranciers in de kijker
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn wil zijn Belgisch kantje steeds meer in de verf zetten. De retailer benadrukt dat het meer dan 100 Belgische leveranciers telt, en organiseert een opendeurdag bij enkele van hen.

 

Lees meer
donderdag 25 september 2014
Retail

Vanaf 1 oktober kunnen handelaars het totaalbedrag op kassatickets afronden, zo meldt het Staatsblad. Maar supermarkten zullen géén gebruik maken van die mogelijkheid, herhaalt Comeos.

 

Lees meer

Pagina's