All news

dinsdag 26 mei 2015
Renova
Non Food

Renova opent in het Franse Saint-Yorre haar eerste fabriek buiten thuisland Portugal. Dat doet de producent van papierproducten voor dagelijkse hygiëne (toiletpapier, papieren zakdoekjes, keukenpapier) om beter in te spelen op de groeiende vraag in West- en Noord-Europa.

Lees meer
vrijdag 22 mei 2015
Retail

Het consumentenvertrouwen is, na een quasi-stabilisatie in de twee voorgaande maanden, in mei terug opgeveerd. De indicator voor het consumentenvertrouwen van de Nationale Bank van België bereikte zelfs zijn hoogste waarde in vier jaar.

Lees meer
vrijdag 22 mei 2015
Retail

Colruyt Group heeft officieel zijn nieuwe logistieke centrum in Ath/Lessines geopend. Uniek aan het logistieke centrum is dat het een combinatie is tussen een klassiek en een geautomatiseerd distributiecentrum. Het is bedoeld voor producten met een hoge rotatie en stelt 500 medewerkers tewerk in de eerste lanceringsfase.

Lees meer
donderdag 21 mei 2015
Retail

Denis Knoops (CEO Delhaize België & Luxemburg) was deze week te gast als hoofdspreker op een sessie van The Retail Society, de business club van Gondola. Hij blikte tijdens zijn presentatie terug op zijn eerste dagen aan het hoofd van Delhaize en keek ook vooruit naar de toekomst, waarin zijn enseigne extra investeert. Delhaize rekt de komende drie jaar 450 miljoen euro uit voor winkelrenovaties: dit jaar nog worden 15 winkels vernieuwd.

Lees meer
donderdag 21 mei 2015
Retail

Het Duitse retailconcern Metro voert gesprekken om haar warenhuistak Kaufhof te verkopen. In ons land is Kaufhof actief als uitbater van de Galeria Inno-winkels.

 

Metro, ook het moederbedrijf van Media Markt en Makro, zegt dat "verschillende discussies plaatsvinden". Het bedrijf bevestigt daarmee het nieuws dat eerder deze week uitlekte in de Duitse media. Tegelijkertijd benadrukt Metro dat er nog geen beslissingen zijn genomen. Potentiële kopers hebben ook nog geen bod uitgebracht op Kaufhof.

 

Lees meer
woensdag 20 mei 2015
Aldi halal
Food

Het schandaal van het moment in de Brits retail: Aldi die “black pudding” als halalproduct labelde, terwijl het product varkensvlees bevatte. De moslimgemeenschap reageerde furieus, en de hard discounter heeft zijn excuses al publiek aangeboden voor deze pijnlijke vergissing.

 

Lees meer
woensdag 20 mei 2015
Digital

Digitale technologie verandert de manier waarop aan boodschappen gedaan wordt, dat zegt Nielsen op basis van een wereldwijd consumentenonderzoek. Zo blijkt dat een kwart van de consumenten al online boodschappen doet, en meer dan de helft van plan is het in de toekomst te doen.

Lees meer
woensdag 20 mei 2015
Retail

De Duitse hard discounter Aldi is van plan om de Italiaanse markt te betreden. Dat heeft de keten bevestigd aan het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung. Italië zou het achttiende land worden waar Aldi aanwezig is.

Lees meer
dinsdag 19 mei 2015
Retail

In 2014 werden er 16.482 winkeldiefstallen geregistreerd. Dat zijn er 8% minder dan in 2013, zo blijkt uit een analyse van NSZ op basis van cijfers van de vzw Preventie & Veiligheid. Ook het aantal gestolen producten en de totale waarde van de gestolen waar namen in 2014 met 13% af. 

 

Lees meer
maandag 18 mei 2015
Retail

Op de bijzondere ondernemingsraad bij Delhaize België vandaag, wou de directie de ongerustheid bij de vakbonden omtrent de mogelijke fusie tussen Ahold en Delhaize wegnemen. Frans Muller, CEO van de Delhaize Groep, was uitzonderlijk aanwezig op de vergadering om de bonden persoonlijk te woord te staan. Hij slaagde er echter niet in om hen te sussen. Dat schrijft de VRT op deredactie.be.

 

Lees meer
maandag 18 mei 2015
Food

Zuivelproducent Danone gaat de capaciteit van haar fabriek in Rotselaar fors uitbreiden. Er komen twee nieuwe lijnen voor de productie van roeryoghurt, waardoor het productievolume in 2016 zal stijgen met zo’n 40%.Lees meer
woensdag 13 mei 2015
Food

Stefan Descheemaeker, die tot 2013 verantwoordelijk was voor Delhaize Europa, is benoemd tot CEO van diepvriesproducent Iglo. De Belg werd aangesteld door de nieuwe eigenaar Nomad Holdings en moet het tij keren voor de fishstick-maker. Dat schrijft De Tijd op zijn website.

Lees meer
dinsdag 12 mei 2015
Retail

Delhaize Groep en Ahold hebben de geruchten over een mogelijke fusie bevestigd. De retailers zeggen dat ze “verkennende gesprekken” zijn begonnen“met het oog op de mogelijkheid om de twee bedrijven samen te voegen”, die “al dan niet kunnen leiden tot een toekomstige transactie”.

Lees meer
dinsdag 12 mei 2015
Digital

In Mechelen loopt momenteel een proefproject waarbij 100 “slimme brievenbussen” getest worden. De brievenbussen maken het mogelijk om heel de dag online bestelde pakketjes te ontvangen, ook wanneer de ontvanger niet thuis is. Het bedrijf achter deze technologische innovatie is Parcelhome.com, een Iers-Belgische start-up.

Lees meer
maandag 11 mei 2015
Retail

De revelatie van onze uitmuntende collega’s van de Tijd en L’Echo dit weekend sloeg in als een bom. Zou die fusie tussen de groepen Ahold en Delhaize er dan toch komen? Er zouden onderhandelingen gaande zijn, en het scenario lijkt niet langer uitgesloten. Iedereen in de retailsector herinnert zich immers nog de gesprekken die tussen de giganten plaatsvonden in de jaren 2006-2007, maar zonder resultaat werden afgesloten…

Lees meer
vrijdag 08 mei 2015
Food

Continental Foods België heeft vandaag nieuwe productielijnen geopend in haar fabriek te Puurs. De producent van voedingsmerken zoals Devos Lemmens, Imperial en Lacroix fonds investeert 4 miljoen euro in de uitbreiding, die voor het productievolume met 40% zal verhogen.

Lees meer
vrijdag 08 mei 2015
Retail

Veertien jaar na het vertrek van Marks & Spencer uit ons land, opent de Britse warenhuisketen een nieuwe flagshipstore in hartje Brussel. Met succes, want er stonden lange wachtrijen voor de typisch Engelse food en non-food producten.

 

Lees meer
woensdag 06 mei 2015
ecommerce
Digital

De retailsector blinkt als geen ander uit in het verzamelen van gegevens, die vervolgens door briljante experten stuk voor stuk geanalyseerd worden. Sommige parameters blijven echter al te vaak onder de radar. Behalve wanneer ze opgepikt worden door de studenten van businessscholen, die voor hun thesis doorgedreven onderzoek verrichten over de sector.

Lees meer
woensdag 06 mei 2015
Vlam
Food

De groente- en fruitbestedingen per capita daalden vorig jaar sterker dan de globale voedingsmarkt. De daling was groter bij fruit dan bij groenten en sterker in Wallonië dan in Vlaanderen. Dat concludeert GfK Panel Services Belgium, dat de aankopen voor thuisverbruik bij 5.000 Belgische gezinnen dagelijks volgt in opdracht van VLAM.

Lees meer
dinsdag 05 mei 2015
Retail

Mobiel betalen is momenteel al mogelijk in alle winkelformules van Colruyt Group. Concreet kunnen klanten in 470 winkels hun boodschappen voortaan betalen met de applicatie SEQR op hun smartphone. Het gaat om alle vestigingen van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland en Dreambaby, plus een vijftigtal aantal aangesloten zelfstandige Spar-winkels.

 

Lees meer

Pagina's