All news

woensdag 25 maart 2015
Retail

De tweede vestiging van Cru, het premium winkelconcept van Colruyt Group, zal volgend jaar de deuren openen in het centrum van Gent. De retailgroep bouwt momenteel aan een nieuw gebouw aan de Kouter, dat heeft Jean-Pierre Roeland (directeur winkelconcepten Colruyt Group) bevestigt in De Standaard. De nieuwe Cru zal dus niet, zoals Cru Overijse, in een oude hoeve gevestigd.

 

Lees hier onze reportage over Cru Overijse

 

 

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
Retail

Het afgelopen jaar was het slechtste ooit voor de Belgische handel, dat zegt sectororganisatie Comeos. De federatie voor handel en diensten wijst naar de stagnerende omzet en het recordaantal herstructureringen.

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
Fmcg

Het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Kraft Foods wordt overgenomen door de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital en Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett. De overnemers zullen Kraft samenvoegen met Heinz tot het nieuwe bedrijf Kraft Heinz. Het gefuseerde bedrijf wordt het derde grootste voedingsbedrijf van Amerika.

 

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
OKay
Retail

Supermarktgroep Colruyt test momenteel de nieuwe stadswinkelformule Okay Compact uit in Elsene. Voor de zomer opent de retailer ook vestigingen van het nieuwe concept in Antwerpen en Luik. Dat schrijft De Standaard en werd aan onze redactie bevestigd.

Lees meer
dinsdag 24 maart 2015
Non Food

Modeketen H&M opent dit voorjaar nog een Belgische online winkel. Dat werd bekend gemaakt in het rapport van de recente over de laatste kwartaalresultaten van het bedrijf.

 

Dat H&M met een webshop zou komen in ons land was niet alleen onvermijdelijk, het was ook al aangekondigd. De keten zei in november dat het in 2015 met een Belgische online winkel zou komen, nu voegt ze er aan toe dat die voor dit voorjaar gepland is.

 

Lees meer
dinsdag 24 maart 2015
Frans Muller
Retail

De Nederlander Frans Muller werd anderhalf jaar geleden benoemd tot CEO van Delhaize Group. Sindsdien verkocht de retailgroep het grootste deel van haar activiteiten in de Balkan, werd het Amerikaanse Bottom Dollar Food verkocht in en werd in België het Transformatieplan aangekondigd. Een woelig jaar dus, maar nu het sociaal akkoord een feit is en de storm wat gaan liggen is, blikt Muller terug op de herstructurering in België.

Lees meer
dinsdag 24 maart 2015
Alpro ne peut plus parler de 'variation végétale au yaourt'
Food

De sojaproducten van voedingsbedrijf Alpro zijn geen “variant op yoghurt” maar een “alternatief voor yoghurt”. Dat oordeelt het Brusselse Hof van Beroep. Alpro moet de benamingen op de verpakkingen en in de communicatie in België nu aanpassen.

Lees meer
maandag 23 maart 2015
Carrefour
Retail

Carrefour lanceert ‘Connected Kitchen’, een nieuwe dienst waarmee klanten hun boodschappenlijstje thuis kunnen maken door middel van een selfscanner. De dienst werd speciaal ontwikkeld voor Carrefour en is een première in België.

Lees meer
maandag 23 maart 2015
Retail

Delhaize schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen voedselverspilling. De supermarktketen wil tegen 2020 100% van haar onverkochte producten wegschenken aan sociale organisaties zoals de Voedselbanken.

Lees meer
vrijdag 20 maart 2015
Retail

Aldi bereidt de lancering van een webshop in het Verenigd Koninkrijk voor. Dat schrijven onze Duitse collega’s van Lebensmittelzeitung. Het zou om een proefproject gaan, maar hoe dan ook zouden het voor de hard discounter de eerste stappen in de wereld van de online handel zijn.

Lees meer
donderdag 19 maart 2015
Ed
Retail

Eerder deze maand, schreven we over de geruchten dat de Carrefour Group zijn oude discountformule Ed vanonder het stof wou halen. Het merk werd in februari immers opnieuw gedeponeerd door Carrefour, schreven onze Franse collega’s van Linéaires. Nu blijkt dat niet alleen de merknaam ‘Ed’, maar ook een nieuw logo gedeponeerd werd. Dat toont aan dat de Franse retailer wel degelijk plannen had om Ed terug op de markt te brengen, al heeft Carrefour daar intussen weer van afgezien.

 

Lees meer
donderdag 19 maart 2015
Showrooming
Digital

Shoppers brengen met een smartphone brengen steeds meer de online concurrentie mee naar het fysieke winkelpunt. Ze vergelijken online prijzen, nemen foto’s of vragen raad aan vrienden en familie. Onderzoeksbureau GfK onderzocht het gedrag van de consumenten-smartphonegebruiker in de winkel.

Lees meer
woensdag 18 maart 2015
Retail

De geplande kilometerheffing voor vrachtwagens voor de voeding zal voor een prijsstijging van een 0,5% aan de kassa’s zorgen, dat berekende Comeos. De federatie voor handel en diensten vraagt dan ook dat de regionale regeringen de heffing herzien.

Lees meer
dinsdag 17 maart 2015
Retail

Alle 297 filiaalverantwoordelijken van Lidl België en Luxemburg volgen de komende twee jaar een intensief en grootschalig ontwikkelingstraject op maat. Met 43.065 geplande trainingsuren wordt Talent@Lidl, zoals het programma heet, de grootste personeelsinvestering voor Lidl in haar BeLux-geschiedenis. Hiermee wil Lidl zijn winkelverantwoordelijke omscholen tot echte filiaalmanagers.

 

Lees meer
maandag 16 maart 2015
Crioc
Fmcg

Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) is definitief failliet. De 22 werknemers van het onderzoekscentrum worden ontslagen. Omdat het om een collectief ontslag gaat is de procedure Renault opgestart, bevestigden minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Test-Aankoop.

 

De federale regering Michel besliste om de jaarlijkse subsidie van 1,2 miljoen euro voor het OIVO te schrappen.

Lees meer
vrijdag 13 maart 2015
Fmcg

AB InBev lanceert dit jaar nog verschillende nieuwe bieren op de Belgische markt. Er komen nieuwe varianten van Leffe Royal, een Stella Artois-variant met cider, Hoegaarden Radlers, nieuwe pilsformaten en een antwoord op Desperados. “2014 was het jaar van het WK, 2015 wordt het jaar van de innovaties”, zei Eric Lauwers, algemeen directeur van AB InBev Benelux & Frankrijk bij de voorstelling van de jaarcijfers.

Lees meer
donderdag 12 maart 2015
Albert Heijn pick up point
Retail

Vanaf nu kunnen de Belgen ook online hun boodschappen doen bij Albert Heijn. De Belgische webshop ah.be is live gegaan, en de eerste Belgische afhaalpunten zijn officieel geopend. Daarmee rolt AH haar online strategie in ons land uit.

Lees meer
dinsdag 10 maart 2015
Non Food

De vakbonden en werkgevers hebben zich in de Nationale Arbeidsraad (NAR) achter de elektronische ecocheque geschaard. De sociale partners willen de elektronische cheque dit jaar nog invoeren, bericht Belga.

Lees meer
maandag 09 maart 2015
Food

Plantaardige voedingsbedrijf Alpro gaat 65 miljoen euro investeren in België. Er worden 200 nieuwe mensen aangeworven en de capaciteit van de productievestiging in Wevelgem wordt fors opgevoerd.

Lees meer
maandag 09 maart 2015
Albert heijn
Retail

Supermarktketen Albert Heijn breidt mobiel zelfscannen uit naar 200 winkels in Nederland. Vanaf woensdag 11 maart hebben klanten bij het zelfscannen keuze uit twee opties: zelfscannen met de handscanner of met de Appie app op hun mobiele telefoon. Albert Heijn is de eerste supermarktketen in Europa waar klanten in zoveel winkels gebruik kunnen maken van mobiel zelfscannen.

Lees meer

Pagina's