All news

maandag 22 december 2014
Retail

Op de koopzondag van 21 december werden om 15u30 1.321.510 elektronische betalingen geregistreerd. Dat zijn er 20% minder dan op hetzelfde moment een jaar geleden op de laatste zondag voor de feestdagen. “Het koopweekend bevestigt én versterkt de negatieve spiraal waar de handel zich al het hele jaar in bevindt”, reageert Comeos.

 

Lees meer
vrijdag 19 december 2014
Retail

Vorig jaar viel net voor Kerstmis het elektronisch betaalverkeer door een panne bij Worldline helemaal plat. UNIZO, UCM en Comeos drongen bij Worldline aan op en kregen compensaties. Komende zaterdag, 20 december, moeten handelaars geen transactiekosten betalen voor Bancontact-MisterCash. Volgend jaar gebeurt hetzelfde op 19 december.

 

Lees meer
vrijdag 19 december 2014
LIDL DC SINT NIKLAAS
Retail

Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) heeft in de nacht van 18 op 19 december actie gevoerd bij de distributiecentra van Lidl in Gullgegem en Sint-Niklaas en bij Transmeat, een logistiek centrum van Renmans in Londerzeel. De boeren protesteerden tegen de “eindeloze prijzenslag van de grootretailers op kap van de boer”, zo laat de organisatie weten. Ze deden dat ’s nachts, zodat de consument er geen hinder van zou ondervinden.

 

Lees meer
donderdag 18 december 2014
Tetra Pak
Fmcg

Naar aanleiding van de nieuwe EU richtlijn voor etikettering, peilde Tetra Pak bij 200 consumenten naar hun perceptie van de informatie op verpakkingen en het belang dat ze er aan hechten. Daaruit blijkt onder andere dat de helft van de consumenten de informatie op etiketten niet leesbaar vindt.

 

Lees meer
dinsdag 16 december 2014
Albert Heijn lelijke groenten
Retail

Albert Heijn verkoopt vanaf deze week pakketten met misvormde groente en minder mooi fruit in Nederland. Deze “buitenbeentjes” zijn voorlopig enkel verkrijgbaar via de webshop AH.nl.

Lees meer
maandag 15 december 2014
Retail

De nationale staking van 15 december treft de grote supermarktketens in het land hard, en dan hebben we het niet enkel over Delhaize. Verschillende winkels zijn gesloten door stakingsacties, er wordt actie gevoerd in distributiecentra en sommige winkels zijn onbereikbaar door acties.

Lees meer
maandag 15 december 2014
Colruyt luxemburg
Retail

Colruyt Group ontkent dat het constructies in Luxemburg zou opgezet hebben om de belastingdruk “drastisch” te verlagen. Daarmee reageert de retailgroep op berichten die afgelopen weekend in zakenkranten De Tijd en L’Echo verschenen.

 

In de kranten verschenen artikels waarin beschreven werd hoe Colruyt via fiscale constructies in Luxemburg amper belastingen betaalt op miljoenen winst. De groep zou ook 730 miljoen winst uit België via een belastingvrij dividend naar Luxemburg gebracht hebben.

 

Lees meer
maandag 15 december 2014
Retail

Bij Delhaize worden er mogelijk geen acties meer gevoerd tot en met 6 januari. Het verzoeningsbureau voor de bedienden heeft een “wapenstilstand” voorgesteld, waardoor de eindejaarsperiode van Delhaize gered wordt van stakingen.

 

Na een marathonvergadering van vrijdagochtend 9u tot zaterdag om 5u30 op de FOD Werk, Arbeid en Sociaal Overleg, stelde de sociaal bemiddelaar de bediendevakbonden een “wapenstilstand” voor. De bonden gingen ermee akkoord om geen acties meer te voeren tot na 6 januari, in ruil voor enkele garanties.

 

Garanties

Lees meer
vrijdag 12 december 2014
delhaize logo
Retail

Er is, na maanden van moeilijk overleg, een doorbraak in de onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie bij Delhaize. Er werd donderdagavond (11/12/2014) een protocolakkoord bereikt met de arbeidersvakbonden, dat de komende dagen aan het personeel wordt voorgelegd.

 

Lees meer
donderdag 11 december 2014
Fevia
Food

Vanaf 13 december ondergaan de etiketten op voedingswaren belangrijke veranderingen als gevolg van een nieuwe Europese wetgeving. Daardoor worden de etiketten duidelijker en uniformer, wat voedingsinformatie transparanter moet maken voor de consument. Maar wat verandert er juist? FEVIA (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) vatte in onderstaande infografiek licht de, volgens hen, 5 voornaamste veranderingen toe:

Lees meer
donderdag 11 december 2014
Action
Retail

Non-food discounter Action opent vandaag haar 500ste winkel in Kortrijk. Het is slechts één van de 11 nieuwe vestigingen die de keten deze week opengingen, een record voor Action.

 

Lees meer
donderdag 11 december 2014
Fmcg

Het Belgische consumptieniveau lag in 2013 11% hoger dan het gemiddelde in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de statistische dienst van de EU.

 

Eurostat meet de gemiddelde individuele consumptie per inwoner van de 28 EU-landen. Daaruit blijkt dat België 11% boven het Europees gemiddelde zit. We zijn daarmee het negende meest consumerende land van de EU.

 

Lees meer
donderdag 11 december 2014
Retail

bpost is, net als vorig jaar, de grootste werkgever van ons land met 25.306 werknemers. Dat berekende zakenblad Trends. Maar de drie grootste food retailers van België (Colruyt, Delhaize en Carrefour) zitten allemaal in de top 10. 

 

De volledige top 10 van grootste Belgische werkgevers ziet eruit als volgt:

 

Lees meer
donderdag 11 december 2014
allergenen
Food

Vanaf zaterdag 13 december moeten restaurants en voedingswinkels hun klanten kunnen informeren over de aanwezigheid van allergenen in hun producten. Die informatie mag ook mondeling doorgegeven worden in beide sectoren, en de overgrote meerderheid van de handelaars zal dan ook voor mondelinge communicatie kiezen. Dat blijkt uit een rondvraag van het NSZ.

Lees meer
donderdag 11 december 2014
medimarket
Retail

Deze week opent in Charleroi de eerste vestiging van Medi-Market, een nieuwe winkelconcept voor parafarmaceutische producten. Alles wat met gezondheid en verzorging te maken heeft en geen medicijnen is, wordt er verkocht.

Lees meer
woensdag 10 december 2014
opening Albert Heijn Overpelt
Retail

Exact een week na de opening van Albert Heijn Kontich, opent supermarktketen Albert Heijn alweer een nieuwe vestiging in het Limburgse Overpelt. Het is de 28ste winkel van de retailer in ons land, en al de vierde AH in de provincie Limburg.

Lees meer
woensdag 10 december 2014
myshopi smartwatch
Digital

Het digitale boodschappenlijstje van myShopi is vanaf nu ook beschikbaar op de smartwatch. Dit “slimme uurwerk” maakt een verbinding met de myShopi-app op de smartphone en toont in real time het boodschappenlijstje, waardoor gebruikers hun smartphone zelfs niet meer hoeven boven te halen.

 

Lees meer
woensdag 10 december 2014
tesco
Retail

De Britse supermarktketen Tesco heeft zijn winstverwachting voor het huidige financiële jaar alweer moeten verlagen. De retailer meldt dat de winst in het lopende boekjaar, dat in februari afloopt, niet boven de 1,4 miljard pond (1,8 miljard euro) zal uitkomen. Eerder rekende het concern op een resultaat van zo'n 1,9 miljard pond. De verwachte winst zal daarmee nog minder dan de helft bedragen van de winst in het boekjaar 2013/14.

Lees meer
woensdag 10 december 2014
delhaize syndicats
Retail

De vakbonden bij Delhaize en de vakbonden zitten vandaag samen bij een sociaal bemiddelaar op de FOD Werk, Arbeid en Sociaal Overleg. De toenadering lijkt een ultieme poging van de directie om stakingsacties met de eindejaarsperiode te vermijden.

Lees meer
woensdag 10 december 2014
vanden borre
Digital

Elektroketen Vanden Borre gaat online aankopen binnen de twee uur na bestelling aan huis leveren. De snelle levering is in een groot deel van België beschikbaar, en kost 19 euro.

 

Lees meer

Pagina's