All news

vrijdag 23 januari 2015
Retail

Op 29 januari zullen scannerdata van supermarktketens Colruyt, Delhaize en Carrefour voor het eerst gebruikt worden bij de bepaling van de consumptieprijsindex. Dat heeft het kabinet van minister van Economie en Consumptie Kris Peeters (CD&V) bekend gemaakt.

Lees meer
vrijdag 23 januari 2015
Fmcg

Op 22 januari is voor het eerst een zogenaamde “supertruck” uitgereden op de Vlaamse wegen. Deze vrachtwagens zijn extra groot, waardoor ze ritten uitsparen. De primeur was voor AB InBev en het transportbedrijf NinaTrans.

 

Lees meer
donderdag 22 januari 2015
carrefour villeneuve
Retail

Enkele maanden nadat Carrefour de transformatie van haar Belgische Hypermarkten afrondde, kondigt de retailer een nieuw ambitieus project. De retailer werkt aan de “Hypermarkt van de toekomst”, een winkel die dit jaar nog de deuren zal openen.

Lees meer
woensdag 21 januari 2015
LU
Fmcg

Koekjesbedrijf LU stopt na amper twee jaar met de productie van zijn Aztec Jungle-koeken. Die werden gelanceerd als concurrent voor de Dinsoaurus-koeken, die LU verkocht aan Lotus.

Lees meer
woensdag 21 januari 2015
Non Food

Euro Shoe Group (Avance, Shoe Discount en Bristol) heeft een nieuwe CEO. Het gaat om Kurt Moons, die eerder al aan het hoofd stond van Brantano, Santana en de Eddy Merckx Group. Hij volgt Philippe Vanaudenhove op, die de afgelopen 10 jaar CEO was.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
Vandemoortele
Food

Voedingsgroep Vandemoortele neemt LAG, marktleider in diepvries focaccia en brood op de Italiaanse markt, over. Met de overname versterkt Vandemoortele zijn aanwezigheid in Italië en breidt het zijn gamma uit met typisch Italiaanse producten, zoals focaccia en ciabatta.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
frans muller
Retail

Frans Muller, de CEO van Delhaize Group, is voor de komende twee jaar benoemd tot vicevoorzitter van Coopernic, de aankoopalliantie waar het sinds 1 januari deel van uitmaakt. Marco Pedroni, de CEO van Coop Italia, wordt voorzitter.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
Fmcg

FMCG-reus Unilever heeft vorig kwartaal en in heel 2014 beneden de verwachtingen gepresteerd. Dat is de teneur na de bekendmaking van de resultaten van Q4 en het boekjaar 2014. Bovendien verwacht het Nederlands-Brits bedrijf geen verbetering in 2015.

Lees meer
dinsdag 20 januari 2015
Retail

Shoppingcenter Wijnegem en shoppingcenter Waasland staan beiden te koop. Fondsbeheerder CBRE Global Investors bekijkt alle opties. Dat schrijft De Tijd.

Lees meer
maandag 19 januari 2015
Frites McCain
Food

McCain Foods gaat zijn fabriek in Grobbendonk sluiten en de productie tegen begin 2016 naar een vestiging van Lutosa in Henegouwen verhuizen. Dat werd door de directie bekend gemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

Lees meer
vrijdag 16 januari 2015
Carrefour
Retail

De Franse retailgroep Carrefour heeft in het laatste kwartaal van 2014 een omzetgroei van 4% geboekt. Ook over het hele jaar stegen de inkomsten met 4%. Hoewel de Zuid-Amerikaanse markten de motor van deze groei zijn, zet Carrefour ook een positief resultaat neer in Frankrijk en België

Lees meer
vrijdag 16 januari 2015
Retail

Nederlanders die in het grensgebied wonen, doen hun boodschappen steeds vaker in België en Duitsland. In 2014 gaven de Nederlanders 15% meer uit in buitenlandse supermarkten dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK Nederland.

Lees meer
vrijdag 16 januari 2015
Albert Heijn België
Retail

Het Nederlandse Albert Heijn zet zijn expansie in ons land verder. De supermarktketen kondigt aan dat het “deze lente” nieuwe vestigingen zal openen in Deinze en Leuven.

Lees meer
donderdag 15 januari 2015
Chris Van Wettere Colruyt
Retail

Chris Van Wettere (54), de huidige algemeen directeur van Okay en Bio-Planet, wordt vanaf 1 maart de nieuwe algemeen directeur van Colruyt Laagste Prijzen. Hij volgt daarmee Luc Rogge op, die begin 2014 vertrok en ondertussen tijdelijk vervangen werd door Frans Colruyt.

Lees meer
donderdag 15 januari 2015
Sander Van Der Laan
Retail

Sander Van Der Laan stapt per 1 februari op als CEO van Albert Heijn. Zijn positie stond al even onder druk door de aanhoudende tegenvallende resultaten van Albert Heijn in Nederland. Van Der Laan wordt opgevolgd door Wouter Kolk. Dat heeft Ahold bekend gemaakt.

Lees meer
woensdag 14 januari 2015
Metro
Retail

Metro Group, het Duitse retailconcern boven Metro, Makro, Media Markt en Galleria Kaufhof, zag zijn omzet in het laatste kwartaal met 2,2% achteruitgaan. De verkoop van de Oost-Europese Real-winkels, en de situatie van Metro/Makro in België en Nederland weegt op de resultaten van de retailgroep.

 

Lees meer
woensdag 14 januari 2015
Coolblue
Digital

De omzet van webwinkel Coolblue (in België en Nederland) groeide in 2014 met 45% tot 360 miljoen euro. De stijging is naar eigen zeggen te danken aan de uitbreiding van de leveringsmogelijkheden: Coolblue levert sinds vorig jaar op elke dag van de week.

Lees meer
woensdag 14 januari 2015
INN'awards
Fmcg

Voor de tiende keer alweer zet Gondola met de INN’awards de meest innoverende producten op de Belgische retailmarkt in de bloemetjes. Maar we hebben dit jaar ook enkele nieuwigheden in petto…

Lees meer
woensdag 14 januari 2015
leegstand
Retail

De leegstand van winkelpanden in Vlaanderen is, uitgedrukt in vierkante meter, met 70% toegenomen sinds 2008. Vooral in de winkelkernen nam de leegstaande winkeloppervlakte toe. In totaal staat er meer dan 900.000 m2 leeg, goed voor 7,4% van alle winkelruimte. Dat blijkt uit een studie door Geo Intelligence, Idea Consult, Mas Research, in opdracht van het Agentschap Ondernemen en de vijf Vlaamse provincies.

Lees meer
dinsdag 13 januari 2015
electro depot
Non Food

Electro Dépôt, een Franse elektro- en electronicaketen die bekend staat om zijn lagekostenmodel, komt naar ons land. De “Colruyt van de elektro” zou dit jaar nog zijn eerste Belgische winkel openen, mogelijk in Kortrijk. Dat schrijven De Tijd en L’Echo.

Lees meer

Pagina's