All news

donderdag 30 april 2015
Retail

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, wil naar een eengemaakte retailmarkt gaan in heel de Benelux. De focus ligt op het gelijktrekken van regels, het verlichten van de administratieve last van btw-verplichtingen en informatieverstrekking over ondernemen over de grens.

 

Lees meer
woensdag 29 april 2015
Digital

Het gebruik van mobiele toestellen zoals smartphones en tablets heeft ook het shopgedrag van de consument danig beïnvloedt. Mobiel shoppen rukt wereldwijd op, maar de Belgische consument hinkt voorlopig nog achterop. Dat blijkt uit een internationaal consumentenonderzoek van DigitasLBI.

Lees meer
woensdag 29 april 2015
Retail

Retail Estates koopt de Belgische retailportefeuille in België van het Britse Rockspring over. De Belgische vastgoedgroep neemt zo in één klap 81 winkelpanden (vooral baanwinkels) over, die samen een netto-oppervlakte van 75.049 m² tellen. De panden hebben een totale waarde van 129 miljoen euro. Daarmee is dit meteen de voorlopig grootste vastgoedtransactie van het jaar in de Belgische retail.

 

Lees meer
woensdag 29 april 2015
Food

Eerder deze week schreven verschillende media dat de concurrentiestrijd tussen de Belgische supermarktketens voor goedkopere groenten en fruit zorgt, en werd gespeculeerd dat die prijsdaling zich in de toekomst verder zal zetten. Een structurele daling van de consumptieprijzen van groenten en fruit is echter onmogelijk te voorspellen, zegt Pierre-Alexandre Billiet (Gondola, The Retail Academy).   

 

Lees meer
woensdag 29 april 2015
Delhaize
Retail

Delhaize Groep heeft het eerste kwartaal van 2015 positief kunnen afsluiten, maar heeft de situatie bij Delhaize België nog altijd niet recht kunnen trekken. Na de negatieve invloed van de stakingen vorig jaar, wegen nu de prijsinvesteringen en promotiecampagnes die de klanten moeten terugwinnen op de marges.

Lees meer
dinsdag 28 april 2015
Retail

Het nieuwe distributiecentrum van Colruyt Group in de industriezone Orientis in Ath/Lessines wordt eind mei geopend. Het nieuwe distributiecentrum zal een oppervlakte hebben van 30.000 vierkante meter en op termijn voor 1.000 jobs zorgen.

Lees meer
dinsdag 28 april 2015
Destrooper
Food

Koekjesbedrijf Jules Destrooper wordt per 28 april overgenomen door de holding GT&CO van de familie Vandermarliere, bekend van de sigaren J. Cortès. De familie Destrooper, inclusief CEO Peter Destrooper verdwijnt zo uit beeld bij het iconische koekjesmerk.

Lees meer
vrijdag 24 april 2015
Retail

Colruyt is niet langer het bedrijf met de beste reputatie van het land. Na vier opeenvolgende jaren als onbetwiste leider van de RepTrak Belgium-ranking, is de retailer uit Halle van de troon gestoten door Tiense Suikerraffinaderij. 

 

Lees meer
vrijdag 24 april 2015
Retail

In navolging van Antwerpen, wil ook de stad Brussel heel het jaar door zondagsopeningen in het stadscentrum. Binnenkort zal dat ook mogelijk zijn, want de Brusselse regering heeft het licht op groen gezet om het centrum te erkennen als toeristische zone.

Lees meer
vrijdag 24 april 2015
Digital

Internetaankopen die niet thuis, maar gewoon in je geparkeerde wagen gedropt worden? Het is de nieuwste bezorgmethode die Amazon binnenkort gaat testen in het Duitse München.

 

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Food

De voedingsindustrie bleef in 2014 de onbetwiste sterkhouder binnen de Belgische industrie. Als sector die relatief ongevoelig is voor cyclische bewegingen, doorstond de sector in 2014 de blijvend moeilijke economische situatie relatief goed. De voedingssector neemt als gevolg daarvan een steeds groter aandeel van de tewerkstelling, export, investeringen en omzet voor zijn rekening. Dat blijkt uit het economisch jaarverslag van Fevia.

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Retail

Ook na het WK van 2014 speelt Carrefour volop haar exclusieve partnership met de Rode Duivels uit. De retailer heeft een campagne ronde de nationale voetbalploeg gelanceerd met Panini-kaarten, Rode Duivel-poppetjes en meet-and-greets.

 

Het WK in Brazilië ligt ondertussen al even achter ons en het EK Voetbal in Frankrijk gaat pas in de zomer van 2016 van start. Toch start Carrefour nu al met een campagne rond de Rode Duivels. Na het succes van de Panini-actie vorige zomer, pakt de retailer nu uit met een spaaractie rond Panini-kaarten.

 

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Tesco
Retail

De Britse supermarktketen Tesco heeft het afgelopen boekjaar een verlies geleden van maar liefst 6,4 miljard pond (zo’n 9 miljard euro). Een record voor een Britse retailer, en een gevolg van de crisis die al even woedt bij Tesco.

 

Lees meer
woensdag 22 april 2015
Food

Permira gaat diepvriesmerk Iglo verkopen aan Nomad Holding, een Brits investeringsfonds. Het betaalt zo'n 2,6 miljard euro voor het grootste merk in diepvriesvoeding van Europa, dat vooral bekend is van de fish-sticks van Kapitein Iglo.

Lees meer
maandag 20 april 2015
Retail

Lidl start vandaag een nationale tv-, radio- en advertentiecampagne waarmee de retailer nadrukkelijk mikt op gezinnen. De nieuwe campagne breekt met het verleden door een sterkere nadruk op het versaanbod, een warmere look and feel en de nieuwe slogan ‘voor iedereen die telt’ .

Lees meer
donderdag 16 april 2015
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft in Deinze haar 30ste vestiging in ons land geopend. De retailer zit daarmee goed op koers om haar doelstelling van 50 winkels tegen eind 2016 te halen.

Lees meer
donderdag 16 april 2015
Retail

De stemming onder consumenten wat betreft het economisch herstel in de afzonderlijke Europese landen is in het eerste kwartaal van 2015 verbeterd. Ook Belgische consumenten verwachten dit jaar een lichte economische groei. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK naar het consumentenklimaat in 15 Europese landen.

Lees meer
dinsdag 14 april 2015
Non Food

BD Group, de marktleider in huis-aan-huis communicatie en digitale promo experiences met de myShopi app en website, heeft via een management buy-out een akkoord bereikt over de volledige verkoop van de distributie van kranten in de agglomeraties Antwerpen en Brussel.

Lees meer
maandag 13 april 2015
Greenyard Foods
Food

Er is een intentieverklaring ondertekend om de Belgische bedrijven Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest samen te smelten. Het eengemaakte bedrijf zal verdergaan onder de naam Greenyard Foods en de wereldleider in groenten en fruit worden, met een omzet van 3,7 miljard euro.

Lees meer
maandag 13 april 2015
Non Food

Cosmeticaproducent L’Oréal gaat zijn distributiecentrum in Nijvel verkopen. De site wordt in juni overgenomen door Soditra.

Lees meer

Pagina's