All news

dinsdag 31 maart 2015
Digital

Ons land krijgt dit jaar nog een nieuwe wettelijke regeling voor drones. Dat heeft minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) aangekondigd. De onbemande vliegtuigjes zijn op dit moment nog verboden in België, maar zullen in de toekomst onder bepaalde voorwaarde toegelaten worden, wat ook voor de retail mogelijkheden kan bieden.

Lees meer
dinsdag 31 maart 2015
Bancontact/MisterCash
Retail

Vorig jaar werden in ons land 1,666 miljard elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging van 7,2% ten opzichte van 2013. Het aantal Bancontact/Mister Cash-transacties steeg met 5,4% tot 1,126 miljard. Het aantal VISA/MasterCard-transacties groeide met maar liefst 12,4% tot 206,3 miljoen.

Lees meer
maandag 30 maart 2015
Retail

Komen er binnenkort ook witte kassa’s in de Belgische winkels? Als het van staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Bart Tommelein (Open VLD) wel. In een interview in De Tijd pleit hij ervoor om het systeem van de witte kassa’s uit te breiden naar andere sectoren dan alleen maar de horeca.

 

Lees meer
vrijdag 27 maart 2015
Food

Nadat handelaarsfederatie Comeos zich al uitsprak tegen de aangekondigde kilometerheffing, protesteert nu ook FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie tegen de plannen. “Het is een illusie dat een kilometerheffing voor vrachtwagens het mobiliteitsprobleem zal oplossen”, klinkt het. Bovendien zou de kilometerheffing ten koste gaan van 456 jobs, 60 miljoen euro export en 85 miljoen euro omzet in België. Dat blijkt uit een studie van Transport and Mobility Leuven (TML).

Lees meer
vrijdag 27 maart 2015
Retail

Google is en blijft het meest invloedrijke merk in België, gevolgd door Colruyt en Facebook. Dat blijkt uit de “Most Influential Brands”-studie van onderzoeksbureau Ipsos. De Belgische top 3 is daarmee dezelfde dan die van vorig jaar.

Lees meer
vrijdag 27 maart 2015
Retail

Eind november werd Spar Retail herdoopt tot Retail Partners Colruyt Group, en werd aangekondigd dat de Spar-winkels van Colruyt een nieuw logo kregen. In dit nieuwe logo wordt expliciet de link gelegd met de groep Colruyt, om beter beter het onderscheid te maken met de andere Spar-licentiehouder (Lambrechts). Deze week opende de eerste Spar-winkel met het nieuwe logo de deuren in Halle, de thuisbasis van Colruyt.

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
Retail

De tweede vestiging van Cru, het premium winkelconcept van Colruyt Group, zal volgend jaar de deuren openen in het centrum van Gent. De retailgroep bouwt momenteel aan een nieuw gebouw aan de Kouter, dat heeft Jean-Pierre Roeland (directeur winkelconcepten Colruyt Group) bevestigt in De Standaard. De nieuwe Cru zal dus niet, zoals Cru Overijse, in een oude hoeve gevestigd.

 

Lees hier onze reportage over Cru Overijse

 

 

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
Retail

Het afgelopen jaar was het slechtste ooit voor de Belgische handel, dat zegt sectororganisatie Comeos. De federatie voor handel en diensten wijst naar de stagnerende omzet en het recordaantal herstructureringen.

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
Fmcg

Het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Kraft Foods wordt overgenomen door de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital en Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett. De overnemers zullen Kraft samenvoegen met Heinz tot het nieuwe bedrijf Kraft Heinz. Het gefuseerde bedrijf wordt het derde grootste voedingsbedrijf van Amerika.

 

Lees meer
woensdag 25 maart 2015
OKay
Retail

Supermarktgroep Colruyt test momenteel de nieuwe stadswinkelformule Okay Compact uit in Elsene. Voor de zomer opent de retailer ook vestigingen van het nieuwe concept in Antwerpen en Luik. Dat schrijft De Standaard en werd aan onze redactie bevestigd.

Lees meer
dinsdag 24 maart 2015
Non Food

Modeketen H&M opent dit voorjaar nog een Belgische online winkel. Dat werd bekend gemaakt in het rapport van de recente over de laatste kwartaalresultaten van het bedrijf.

 

Dat H&M met een webshop zou komen in ons land was niet alleen onvermijdelijk, het was ook al aangekondigd. De keten zei in november dat het in 2015 met een Belgische online winkel zou komen, nu voegt ze er aan toe dat die voor dit voorjaar gepland is.

 

Lees meer
dinsdag 24 maart 2015
Frans Muller
Retail

De Nederlander Frans Muller werd anderhalf jaar geleden benoemd tot CEO van Delhaize Group. Sindsdien verkocht de retailgroep het grootste deel van haar activiteiten in de Balkan, werd het Amerikaanse Bottom Dollar Food verkocht in en werd in België het Transformatieplan aangekondigd. Een woelig jaar dus, maar nu het sociaal akkoord een feit is en de storm wat gaan liggen is, blikt Muller terug op de herstructurering in België.

Lees meer
dinsdag 24 maart 2015
Alpro ne peut plus parler de 'variation végétale au yaourt'
Food

De sojaproducten van voedingsbedrijf Alpro zijn geen “variant op yoghurt” maar een “alternatief voor yoghurt”. Dat oordeelt het Brusselse Hof van Beroep. Alpro moet de benamingen op de verpakkingen en in de communicatie in België nu aanpassen.

Lees meer
maandag 23 maart 2015
Carrefour
Retail

Carrefour lanceert ‘Connected Kitchen’, een nieuwe dienst waarmee klanten hun boodschappenlijstje thuis kunnen maken door middel van een selfscanner. De dienst werd speciaal ontwikkeld voor Carrefour en is een première in België.

Lees meer
maandag 23 maart 2015
Retail

Delhaize schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen voedselverspilling. De supermarktketen wil tegen 2020 100% van haar onverkochte producten wegschenken aan sociale organisaties zoals de Voedselbanken.

Lees meer
vrijdag 20 maart 2015
Retail

Aldi bereidt de lancering van een webshop in het Verenigd Koninkrijk voor. Dat schrijven onze Duitse collega’s van Lebensmittelzeitung. Het zou om een proefproject gaan, maar hoe dan ook zouden het voor de hard discounter de eerste stappen in de wereld van de online handel zijn.

Lees meer
donderdag 19 maart 2015
Ed
Retail

Eerder deze maand, schreven we over de geruchten dat de Carrefour Group zijn oude discountformule Ed vanonder het stof wou halen. Het merk werd in februari immers opnieuw gedeponeerd door Carrefour, schreven onze Franse collega’s van Linéaires. Nu blijkt dat niet alleen de merknaam ‘Ed’, maar ook een nieuw logo gedeponeerd werd. Dat toont aan dat de Franse retailer wel degelijk plannen had om Ed terug op de markt te brengen, al heeft Carrefour daar intussen weer van afgezien.

 

Lees meer
donderdag 19 maart 2015
Showrooming
Digital

Shoppers brengen met een smartphone brengen steeds meer de online concurrentie mee naar het fysieke winkelpunt. Ze vergelijken online prijzen, nemen foto’s of vragen raad aan vrienden en familie. Onderzoeksbureau GfK onderzocht het gedrag van de consumenten-smartphonegebruiker in de winkel.

Lees meer
woensdag 18 maart 2015
Retail

De geplande kilometerheffing voor vrachtwagens voor de voeding zal voor een prijsstijging van een 0,5% aan de kassa’s zorgen, dat berekende Comeos. De federatie voor handel en diensten vraagt dan ook dat de regionale regeringen de heffing herzien.

Lees meer
dinsdag 17 maart 2015
Retail

Alle 297 filiaalverantwoordelijken van Lidl België en Luxemburg volgen de komende twee jaar een intensief en grootschalig ontwikkelingstraject op maat. Met 43.065 geplande trainingsuren wordt Talent@Lidl, zoals het programma heet, de grootste personeelsinvestering voor Lidl in haar BeLux-geschiedenis. Hiermee wil Lidl zijn winkelverantwoordelijke omscholen tot echte filiaalmanagers.

 

Lees meer

Pagina's