All news

woensdag 20 augustus 2014
Retail

De nieuwe Waalse regering wil statiegeld invoeren op blikjes en plastic flessen. Dat heeft bevoegd minister Carlo di Antonio (CDH) gisteren gezegd op radiozender BEL Rtl.

 

De idee is niet nieuw: in 2011 kwamen di Antonio en de Franstalige humanisten van CDH al eens met een voorstel op de proppen. De Waals minister van milieu blaast dat nu nieuw leven in.

 

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zet zijn opmars in ons land verder. De retailer kondigt de opening aan van nieuwe winkels in Nijlen en Westmalle dit najaar. In beide gevallen wordt een Alvo-winkel omgeturnd tot AH. 
 

De expansie van Albert Heijn gaat zo alweer ten koste van een concurrent. Eerder kondigde de retailer immers aan dat de AD Delhaize van Maaseik ook een AH wordt dit najaar.

 

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Retail

Delhaize Group zou haar Amerikaanse discountketen Bottom Dollar van de hand willen doen. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Food Trade News.

 

“De discountketen van Delhaize Amerika heeft blijkbaar genoeg gekregen van de hevige concurrentie en is de verkoop van haar 66 winkels in Pennsylvania, Zuid-New Jersey en Noordoost-Ohio aan het onderzoeken”, schrijven onze Amerikaanse collega’s van Food Trade News.

 

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Fmcg

Dat Procter & Gamble een honderdtal merken gaat verkopen, kon u hier onlangs al lezen. Welke dat zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk maar volgens persagentschap Reuters zitten batterijmerk Duracell en scheermachinemerk Braun er alvast tussen.

Lees meer
dinsdag 19 augustus 2014
Retail

Lidl zet zijn opmars in Nederland verder. Uit het grootschalige Consumentenonderzoek van Deloitte blijkt dat bijna de helft van onze Noorderburen in 2013 een Lidl bezocht, en dat de discounter voor 13% de voornaamste supermarkt is.

 

Lees meer
dinsdag 19 augustus 2014
Retail

Het Russische importverbod op Westerse landbouwproducten raakt de Belgische land- en tuinbouwers hard. Makro wil de lokale producenten daarom een hart onder de riem stoppen en zet tal van acties ter promotie van Belgische producten op. Alle klanten krijgen bovendien een gratis peer.

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Fmcg

Frisdrankreus Coca-Cola wil meer vat krijgen op de groeiende markt van energydrinks en verwerft een belang van 17% energydrinkproducent Monster Beverage. Het bedrijf betaalt daar 2,15 miljard dollar voor.

 

Coca-Cola ziet duidelijk veel toekomst in het energydrinksegment. De multinational legt 2,15 miljard dollar (omgerekend 1,6 miljard euro) neer voor een belang van 16,7% in Monster. Dat aandeel zou in de komende jaren nog opgetrokken worden tot 25%. Maar het partnerschap tussen de twee bedrijven gaat verder dan dat.

 

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Retail

Het afgelopen jaar waren er 10% meer winkeldiefstallen dan een jaar eerder. Het is de eerste stijging van winkeldiefstallen in 5 jaar tijd. Dat meldt Unizo op basis van cijfers van de vzw Preventie en Veiligheid.

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Retail

Voedingswinkels die voedseloverschotten aan lokale liefdadigheidsinstellingen willen schenken, moeten daar btw op betalen. Daardoor is het goedkoper voor de winkeliers om de overschotten te vernietigen. Zelfstandigenorganisatie NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) vraagt een btw-vrijstelling voor voedselschenkingen aan lokale goede doelen.

 

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Retail

De Meir in Antwerpen is één van de drukste bezochte winkelstraten van Europa. Dat blijkt uit een telling van Locatus.

 

De specialist in winkelinformatie telde de passanten op 606 plaatsen in Europa. Op een reguliere zaterdag blijken er 93.400 shoppers te passeren op de Meir in Antwerpen. Die is daarmee de vierde drukst bezochte winkelstraat in de lijst. De Meir moet enkel de Zeil in Frankfurt (135.600 passanten), de Corso Vittorio Emanuele II in Milaan (100.900 passanten) en de Schildergasse in Keulen (99.100 passanten) laten voorgaan in de top 5.

 

Lees meer
donderdag 14 augustus 2014
Retail

De Amerikaanse supermarktketen Walmart verlaagt zijn winstverwachting voor 2014. De investeringen in e-commerce worden verwacht te wegen op de resultaten. Dat zegt het bedrijf bij de bekendmaking van haar tweede kwartaalcijfers.

 

Walmart boekte in Q2/2014 een omzetstijging van 2,8%, tot 119,3 miljard dollar. De vergelijkbare omzet bleef echter stabiel ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst daalde lichtjes met 0,6%, tot 4,09 miljard dollar.

 

Lees meer
donderdag 14 augustus 2014
Non Food

Huishoudketen Blokker heeft in Amsterdam de eerste van zes vernieuwde pilootwinkels geopend. Het vernieuwde winkelconcept moet Blokker moderner en aangenamer maken, en natuurlijk de keten weer laten groeien in Nederland.

 

De non-food retail heeft het ook in Nederland lastig, en de concurrentie is er alleen maar heviger geworden. Om zich te wapenen heeft Blokker Nederland haar winkelconcept gemoderniseerd. Niet alleen de winkelindeling maar ook het assortiment werd onder handen genomen.

 

Lees meer
donderdag 14 augustus 2014
Retail

De Belgische sigarenfabrikant Verellen, bekend van het cigarillomerk Gold, wordt overgenomen door de Deense Scandinavian Tobacco Group (STG). Het overnamebedrag is niet bekend.

 

Lees meer
woensdag 13 augustus 2014
Het voedselschandaal dat de Britten woedend maakt
Food

Ten gevolge van een onderzoek van The Guardian, hebben drie van VK's grootste retailers (Tesco, Marks & Spencer et Sainsbury's) de intentie aangekondigd om een noodonderzoek te starten wat betreft de hygiëne van hun aanbod kip. 

 

Lees meer
woensdag 13 augustus 2014
Retail

Delhaize heeft zijn allereerste Shop&Go-winkel in een treinstation geopend in Antwerpen-Centraal. De nieuwe convenience-winkel is zowel op vlak vak openingsuren en assortiment helemaal aangepast aan de on-the-go-consument.

 

Tot voor kort was de enige supermarkt in het station Antwerpen-Centraal een Spar Express. Nu komt daar, dicht bij de sporen en de ingang, een Delhaize Shop&Go bij. Niet zomaar een winkel, maar één die exclusief voor het station en de specifieke noden van pendelaars zijn ontwikkeld.

 

Lees meer
woensdag 13 augustus 2014
Retail

Het Duitse concern Henkel vreest dat het conflict in Oekraïne en het daaropvolgende Russische invoerverbod een negatieve impact zal hebben op haar resultaten. Rusland is immers de derde grootste markt van het bedrijf.

 

Lees meer
woensdag 13 augustus 2014
Non Food

Unilever België introduceert de nieuwe “Compressed” deodoranten voor al haar deodorantenmerken in België. Dit kleinere formaat gaat even lang mee, maar bevat minder drijfgas en aluminium en stoot minder CO2 uit.

Lees meer
woensdag 13 augustus 2014
Non Food

Na een slecht eerste kwartaal, laat de Belgische non-food retail weer positieve cijfers optekenen. De groei is vooral te danken aan smartphones, televisies en draagbare computers, die samen instaan voor 60% van de groei. Dat blijkt uit het Retail Report van onderzoeksbureau GfK.

 

Lees meer
dinsdag 12 augustus 2014
Non Food

De Duitse producent van verzorgingsproducten Beiersdorf zag zijn omzet in de eerste 6 maanden van dit jaar met 5% stijgen. Het bedrijf achter o.a. Nivea en Hansaplast groeide in alle regio’s waar het aanwezig is.

 

De groepsomzet voor H1/2014 kwam uit op 3,171 miljard euro. Dat is een organische omzetgroei van 5% ten opzichte van een jaar eerder, al blijft daar na wisselkoerseffecten nog maar 0,2% van over.

 

Lees meer
maandag 11 augustus 2014
Food

In 2013 werd in ons land 26% minder sterke drank verkocht. Ook het verkochte volume wijn ging met 1,7% achteruit. Enkel Champagne, cava en mousserende wijn groeiden het voorbije jaar. Dat meldt Vinum & Spiritus Association Belgium, die de Belgische wijn- en sterke drankensector overkoepelt.

 

Volgens de sectororganisatie is de negatieve evolutie te wijten aan de verhoging van de accijnzen (van in totaal 21%) op wijnen, mousserende wijnen, tussenproducten (zoals sherry en porto) en sterke dranken in 2013.

 

Lees meer

Pagina's