All news

dinsdag 04 augustus 2015
Food

Met een omzet van bijna twee miljard euro heeft Bonduelle zijn gebroken boekjaar met een groei van 4,1% afgesloten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer
dinsdag 04 augustus 2015
Google Popular Time
Retail

Google maakt je het leven gemakkelijk dankzij de nieuwe functie Popular Time. Deze functie stelt je in staat om na te gaan wanneer je welke locaties het best vermijdt als je aan grote drukte wil ontkomen.

Lees meer
dinsdag 04 augustus 2015
Digital

Steeds meer winkels verkiezen afgesloten koelvakken voor verse voeding om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Danone speelt hier op in met een nieuwe technologie waarbij een doorzichtig scherm tussen de dubbele beglazing van deuren voor koelvakken wordt geplaatst. Op deze manier kan op een innoverende manier gecommuniceerd worden met de klant. Supermarktketens kunnen deze digitale deuren installeren om hun koelvakken af te sluiten en energieverlies in te perken. Zo melden onze collega's van LSA

Lees meer
dinsdag 04 augustus 2015
Retail

Discountketen Lidl neemt sinds deze maand nog uitsluitend rundsvlees af dat voldoet aan het Generiek Lastenboek Rund, de opvolger van Meritus-label. “Wij zien dit als een belangrijk signaal, zowel naar onze klanten als naar de sector”, zegt de retailer die al vaak onder vuur lag bij de boeren.

 

Lees meer
dinsdag 04 augustus 2015
Digital

Yahoo is de nieuwe eigenaar van Polyvore, een webapplicatie die via een online community producten aanbiedt aan andere gebruikers. Met de overname hoopt Yahoo zijn eigen community uit te breiden en te versterken.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

Landbouwers die getroffen worden door de Russische boycot kunnen nog zeker tot juni 2016 beroep doen op steunmaatregelen van de Europese Unie. Deze maatregel werd in 2014 ingevoerd om de effecten van het Russische embargo te minimaliseren.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

Na Intermarché en Albert Heijn, gaat ook Delhaize “lelijke” groenten verkopen. Het gaat om een proefproject van 14 weken in 16 Belgische winkels.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

De halfjaaromzet van Heineken was dit jaar beter dan verwacht. Terwijl andere bierproducenten, zoals onder andere AB InBev, hun Europese biervolumes zagen kelderen, bleef de verkoop van Heineken stabiel. De halfjaaromzet van de derde grootste bierbrouwer ter wereld bedroeg maar liefst 9,9 miljard euro, met een toename van 6,7 procent.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

Minister van Financiën Van Overtveldt (N-VA) werkt aan een wetsvoorstel om afronden tot op 5 eurocent ook voor elektronische betalingen mogelijk te maken. Vandaag kan afronden enkel voor cash betalingen, waardoor het door amper 5% van de winkeliers gedaan wordt.

 

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

Delhaize Group heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. De supermarktgroep zag haar omzet met 3,2% stijgen tot 6,1 miljard dollar. Vooral in de VS gaat het de retailer voor de wind en ook in België stelt Delhaize verbetering vast.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

Machtig is Amazon al lang. Maar winstgevend? De e-commercereus is dat in zijn 20jarig bestaan nooit geweest. En dat is nu verleden tijd: Amazone kondigde voor het 2de kwartaal 2015 $92 miljoen winst aan. Het aandeel vloog de hoogte in en de beurswaarde overstijgt voortaan die van WalMart.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

De federale overheid kondigde gisteren het akkoord voor het budget en de “tax- shift” aan. FEVIA, de Federatie Voedingsindustrie is het eens met de verlaging van de patronale bijdrage naar 25% en de maatregelen om de R&D en nachtwerk te stimuleren, maar vreest dat de invoer van een “gezondheidstaks nefast is voor de Belgische ondernemingen en werkgelegenheid.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

De Moulin familie, eigenaar van de Galeries Lafayette, werd in 2014 aandeelhouder van Carrefour. Nu verhoogt ze haar aandeel naar meer dan 10%, terwijl twee familieleden in de raad van bestuur stappen.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

In Mol werd de 266ste Expres winkel geopend, en voor het einde van de zomer komen er nog eens drie bij.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Food

BNL Food, de holding die 7 bedrijven overkoepelt, waaronder Belovo, gekend voor de omega-3 rijke Colombus eieren is failliet. De groep uit Bastogne had een omzet van 10 miljoen euro en stelde 53 personen te werk.

Lees meer
donderdag 23 juli 2015
de teloorgang van de vleessector.
Food

De Belg at 21,6kg vlees per jaar in 2014 tov 22,7 kg/jaar in 2013, een daling met bijna 5%. Dit jaar wordt een daling van bijna 3% verwacht in volume. Minder kwantiteit en meer kwaliteit consumeren is de boodschap, maar in België lijkt de vleessector meer en meer af te glijden van dat evenwichtspunt, met omzet én marge delving als gevolg.

Lees meer
donderdag 23 juli 2015
Moskou onttroont Parijs als "shopping capital"
Retail

Met meer dan 4,53 miloen vierkante meter shopping space heeft Moskou nipt Parijs ingehaald, volgens een recente studie van Jones Lang Lasalle. Enkel dit jaar openden al 6 nieuwe shopping centra in Moskou, goed voor meer dan 343.000 vierkante meters verkoopoppvlakte.

Lees meer
vrijdag 17 juli 2015
 Helft alle consumptie producten daalt in prijs.
Retail

De helft van de 20 best verkochte  producten in de Belgische supermarkten daalde vorig jaar in prijs en die trend werd verdergezet in de eerste helft van 2015. In het eerste kwartaal van 2015 daalde de prijs van 45% (!) van alle producten, volgens een studie van Nielsen tijdens een sessie van The Retail Society in juli, business club voor retailers en fabrikanten.

Lees meer
vrijdag 17 juli 2015
Non Food

Willem Stox (General Manager HighCo DATA) wordt vanaf eind september de nieuwe Country Director Belux van beddenspecialist Royal Auping. Hij volgt er Hélène Dielen op, die na 17 jaar bij het bedrijf op pensioen gaat.

Lees meer
vrijdag 17 juli 2015

Comexposium kondigt aan dat de eerste editie van de Paris Retail Week zal plaatsvinden van 21 tot 23 september. In de Franse hoofdstad zullen dan twee evenementen gelanceerd worden: E-Commerce Paris en Digital(in)Store by Equipmag. Tijdens deze beide happenings komen uitbaters van zowel e-shops als fysieke winkels samen.

Lees meer

Pagina's