All news

maandag 03 augustus 2015
Retail

Landbouwers die getroffen worden door de Russische boycot kunnen nog tot juni 2016 beroep doen op steunmaatregelen van de Europese Unie. Deze maatregel werd in 2014 ingevoerd om de effecten van het Russische embargo te minimaliseren.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

Na Intermarché en Albert Heijn, gaat ook Delhaize “lelijke” groenten verkopen. Het gaat om een proefproject van 14 weken in 16 Belgische winkels.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

De halfjaaromzet van Heineken was dit jaar beter dan verwacht. Terwijl andere bierproducenten, zoals onder andere AB InBev, hun Europese biervolumes zagen kelderen, bleef de verkoop van Heineken stabiel. De halfjaaromzet van de derde grootste bierbrouwer ter wereld bedroeg maar liefst 9,9 miljard euro, met een toename van 6,7 procent.

Lees meer
maandag 03 augustus 2015
Retail

Minister van Financiën Van Overtveldt (N-VA) werkt aan een wetsvoorstel om afronden tot op 5 eurocent ook voor elektronische betalingen mogelijk te maken. Vandaag kan afronden enkel voor cash betalingen, waardoor het door amper 5% van de winkeliers gedaan wordt.

 

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

Machtig is Amazon al lang. Maar winstgevend? De e-commercereus is dat in zijn 20jarig bestaan nooit geweest. En dat is nu verleden tijd: Amazone kondigde voor het 2de kwartaal 2015 $92 miljoen winst aan. Het aandeel vloog de hoogte in en de beurswaarde overstijgt voortaan die van WalMart.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

De federale overheid kondigde gisteren het akkoord voor het budget en de “tax- shift” aan. FEVIA, de Federatie Voedingsindustrie is het eens met de verlaging van de patronale bijdrage naar 25% en de maatregelen om de R&D en nachtwerk te stimuleren, maar vreest dat de invoer van een “gezondheidstaks nefast is voor de Belgische ondernemingen en werkgelegenheid.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

De Moulin familie, eigenaar van de Galeries Lafayette, werd in 2014 aandeelhouder van Carrefour. Nu verhoogt ze haar aandeel naar meer dan 10%, terwijl twee familieleden in de raad van bestuur stappen.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Retail

In Mol werd de 266ste Expres winkel geopend, en voor het einde van de zomer komen er nog eens drie bij.

Lees meer
vrijdag 24 juli 2015
Food

BNL Food, de holding die 7 bedrijven overkoepelt, waaronder Belovo, gekend voor de omega-3 rijke Colombus eieren is failliet. De groep uit Bastogne had een omzet van 10 miljoen euro en stelde 53 personen te werk.

Lees meer
donderdag 23 juli 2015
de teloorgang van de vleessector.
Food

De Belg at 21,6kg vlees per jaar in 2014 tov 22,7 kg/jaar in 2013, een daling met bijna 5%. Dit jaar wordt een daling van bijna 3% verwacht in volume. Minder kwantiteit en meer kwaliteit consumeren is de boodschap, maar in België lijkt de vleessector meer en meer af te glijden van dat evenwichtspunt, met omzet én marge delving als gevolg.

Lees meer
donderdag 23 juli 2015
Moskou onttroont Parijs als "shopping capital"
Retail

Met meer dan 4,53 miloen vierkante meter shopping space heeft Moskou nipt Parijs ingehaald, volgens een recente studie van Jones Lang Lasalle. Enkel dit jaar openden al 6 nieuwe shopping centra in Moskou, goed voor meer dan 343.000 vierkante meters verkoopoppvlakte.

Lees meer
vrijdag 17 juli 2015
 Helft alle consumptie producten daalt in prijs.
Retail

De helft van de 20 best verkochte  producten in de Belgische supermarkten daalde vorig jaar in prijs en die trend werd verdergezet in de eerste helft van 2015. In het eerste kwartaal van 2015 daalde de prijs van 45% (!) van alle producten, volgens een studie van Nielsen tijdens een sessie van The Retail Society in juli, business club voor retailers en fabrikanten.

Lees meer
vrijdag 17 juli 2015
Non Food

Willem Stox (General Manager HighCo DATA) wordt vanaf eind september de nieuwe Country Director Belux van beddenspecialist Royal Auping. Hij volgt er Hélène Dielen op, die na 17 jaar bij het bedrijf op pensioen gaat.

Lees meer
vrijdag 17 juli 2015

Comexposium kondigt aan dat de eerste editie van de Paris Retail Week zal plaatsvinden van 21 tot 23 september. In de Franse hoofdstad zullen dan twee evenementen gelanceerd worden: E-Commerce Paris en Digital(in)Store by Equipmag. Tijdens deze beide happenings komen uitbaters van zowel e-shops als fysieke winkels samen.

Lees meer
dinsdag 14 juli 2015
Mayo
Food

Al 60 jaar moet mayonaise voor 80% uit vetstof bestaan om de naam “mayonaise” te mogen dragen van de overheid. De producenten willen echter minder vette mayo kunnen maken om beter in te spelen op de vraag van de consument. De regering is nu bereid om de “mayonaisewet” aan te passen.

Lees meer
maandag 13 juli 2015
Food

PepsiCo heeft een sterk kwartaal achter de rug. Het bedrijf achter o.a. Pepsi, Lay’s en Quaker kon een organische groei van 5% noteren in Q2/2015. Tegelijkertijd kondigt PepsiCo ook grondige veranderingen in de top van het bedrijf aan.

 

Lees meer
vrijdag 10 juli 2015
Retail

Carrefour biedt in haar Hypermarkt in Drogenbos voortaan een extra service aan haar klanten: een ruimte die volledig in het teken van parafarmacie staat. Het gaat om een ‘shop-in-shop’Anchor waar producten van de grootste farmaceutische merken verkrijgbaar zijn. Zo zijn er onder meer dermocosmetische artikelen, eerstehulpproducten, aromatherapeutische spullen en zelfs talloze producten voor baby’s en jonge moeders te koop.

Lees meer
donderdag 09 juli 2015
Makro
Retail

Er worden grote wissels doorgevoerd aan de top bij Metro en Makro België. Jean-Luc Tuzès, die aan het hoofd stond van beide enseignes, gaat op pensioen en wordt opgevolgd door het duo Vincent Nolf (bpost) en Antonio Baptista (Metro Group). Dat werd aan onze redactie bevestigd.

Lees meer
woensdag 08 juli 2015
Non Food

Dieter Struye, de huidige Sales Director Belux van Danone, zet de stap naar de non-food en wordt de nieuwe General Manager van doe-het-zelf-keten Brico. Hij gaat eind augustus aan de slag en volgt Erik Haegeman op, die het bedrijf verlaat.

Lees meer
woensdag 08 juli 2015
Summerdrive
Retail

Goed nieuws voor de inwoners van Knokke en hun zomergasten. Vanaf deze week tot het einde van de zomervakantie is de Carrefour Summerdrive er weer. Dit jaar zijn er wel een hoop nieuwigheden: het aantal producten is verzevenvoudigd, de bestellingen zijn al binnen twee uur klaar en kunnen bovendien gratis aan huis geleverd worden.

 

Lees meer

Pagina's