All news

vrijdag 22 augustus 2014
Non Food

De overeenkomst tussen Colruyt Group en kledingketen ZEB heeft van de Belgische Mededingingsautoriteit groen licht gekregen.

 

Lees meer
vrijdag 22 augustus 2014
Retail

Lidl lanceert vanaf volgende week een nieuwe, “trendy” kledinglijn in het Verenigd Koninkrijk. Ook in België zal de discounter vanaf begin 2015 zijn kledingaanbod fors uitbreiden.

Lees meer
vrijdag 22 augustus 2014
Retail

Het vertrouwen van de Belgische consument is in de maand augustus lichtjes gedaald en staat nu op het laagste peil sinds 12 maanden. Dat meldt de Nationale Bank van België.

 

Ten op zichte van juli 2014 is de indicator van het vertrouwen verder gedaald van -10 tot -11.

 

De vooruitzichten over de economische situatie verslechterden voor de tweede maand op rij. Op persoonlijk vlak verwachten de gezinnen een verslechtering van de financiële situatie.

Lees meer
donderdag 21 augustus 2014
Retail

Alvo, de groepering van zelfstandige supermarktuitbaters, krijgt vanaf 2015 een nieuwe algemeen directeur. Huidig topman Etienne Vanbosseghem gaat op pensioen en wordt opgevolgd door Jan Pelgrims.

 

Pelgrims is momenteel nog aankoper van Spar Retail (Colruyt Group), maar verhuist vanaf 1 september naar Alvo om zich in te werken. Op 1 januari 2015 gaat Etienne Vanbosseghem op pensioen en zal Pelgrims hem officieel opvolgen. Hij zal de dagelijkse leiding van Alvo op zich nemen, en de komende jaren een nieuw strategisch plan uit te voeren voor de groep.

 

Lees meer
donderdag 21 augustus 2014
Retail

Het gaat goed met Albert Heijn in ons land. De keten kondigde zopas enkele nieuwe winkels aan, en realiseerde in het afgelopen kwartaal een dubbelcijferige omzetgroei. Dat blijkt uit de tweede kwartaalcijfers van moederbedrijf Ahold.

 

Lees meer
donderdag 21 augustus 2014
Retail

Discounter Lidl breidt zijn wijnassortiment uit met enkele Franse topwijnen. Met flessen die tot 99 euro gaan, krikt de keten zo haar imago verder op.

 

Dat Lidl zich niet langer als hard discounter positioneert is al een tijdje duidelijk. De keten zet nu een stap verder in haar “smart discount”-strategie met de lancering van 87 Franse domeinwijnen.

 

Lees meer
donderdag 21 augustus 2014
Retail

Technologiebedrijf Uber, dat vooral bekend is van zijn taxi-app, heeft deze week het e-commerceproject “Corner Store” gelanceerd in de VS. Klanten kunnen met het proefproject 100 verschillende drogisterijproducten bestellen en laten leveren via de Uber-app.

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Retail

De nieuwe Waalse regering wil statiegeld invoeren op blikjes en plastic flessen. Dat heeft bevoegd minister Carlo di Antonio (CDH) gisteren gezegd op radiozender BEL Rtl.

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Retail

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zet zijn opmars in ons land verder. De retailer kondigt de opening aan van nieuwe winkels in Nijlen en Westmalle dit najaar. In beide gevallen wordt een Alvo-winkel omgeturnd tot AH. 
 

De expansie van Albert Heijn gaat zo alweer ten koste van een concurrent. Eerder kondigde de retailer immers aan dat de AD Delhaize van Maaseik ook een AH wordt dit najaar.

 

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Retail

Delhaize Group zou haar Amerikaanse discountketen Bottom Dollar van de hand willen doen. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Food Trade News.

 

“De discountketen van Delhaize Amerika heeft blijkbaar genoeg gekregen van de hevige concurrentie en is de verkoop van haar 66 winkels in Pennsylvania, Zuid-New Jersey en Noordoost-Ohio aan het onderzoeken”, schrijven onze Amerikaanse collega’s van Food Trade News.

 

Lees meer
woensdag 20 augustus 2014
Fmcg

Dat Procter & Gamble een honderdtal merken gaat verkopen, kon u hier onlangs al lezen. Welke dat zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk maar volgens persagentschap Reuters zitten batterijmerk Duracell en scheermachinemerk Braun er alvast tussen.

Lees meer
dinsdag 19 augustus 2014
Retail

Lidl zet zijn opmars in Nederland verder. Uit het grootschalige Consumentenonderzoek van Deloitte blijkt dat bijna de helft van onze Noorderburen in 2013 een Lidl bezocht, en dat de discounter voor 13% de voornaamste supermarkt is.

 

Lees meer
dinsdag 19 augustus 2014
Retail

Het Russische importverbod op Westerse landbouwproducten raakt de Belgische land- en tuinbouwers hard. Makro wil de lokale producenten daarom een hart onder de riem stoppen en zet tal van acties ter promotie van Belgische producten op. Alle klanten krijgen bovendien een gratis peer.

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Fmcg

Frisdrankreus Coca-Cola wil meer vat krijgen op de groeiende markt van energydrinks en verwerft een belang van 17% energydrinkproducent Monster Beverage. Het bedrijf betaalt daar 2,15 miljard dollar voor.

 

Coca-Cola ziet duidelijk veel toekomst in het energydrinksegment. De multinational legt 2,15 miljard dollar (omgerekend 1,6 miljard euro) neer voor een belang van 16,7% in Monster. Dat aandeel zou in de komende jaren nog opgetrokken worden tot 25%. Maar het partnerschap tussen de twee bedrijven gaat verder dan dat.

 

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Retail

Het afgelopen jaar waren er 10% meer winkeldiefstallen dan een jaar eerder. Het is de eerste stijging van winkeldiefstallen in 5 jaar tijd. Dat meldt Unizo op basis van cijfers van de vzw Preventie en Veiligheid.

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Retail

Voedingswinkels die voedseloverschotten aan lokale liefdadigheidsinstellingen willen schenken, moeten daar btw op betalen. Daardoor is het goedkoper voor de winkeliers om de overschotten te vernietigen. Zelfstandigenorganisatie NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) vraagt een btw-vrijstelling voor voedselschenkingen aan lokale goede doelen.

 

Lees meer
maandag 18 augustus 2014
Retail

De Meir in Antwerpen is één van de drukste bezochte winkelstraten van Europa. Dat blijkt uit een telling van Locatus.

 

De specialist in winkelinformatie telde de passanten op 606 plaatsen in Europa. Op een reguliere zaterdag blijken er 93.400 shoppers te passeren op de Meir in Antwerpen. Die is daarmee de vierde drukst bezochte winkelstraat in de lijst. De Meir moet enkel de Zeil in Frankfurt (135.600 passanten), de Corso Vittorio Emanuele II in Milaan (100.900 passanten) en de Schildergasse in Keulen (99.100 passanten) laten voorgaan in de top 5.

 

Lees meer
donderdag 14 augustus 2014
Retail

De Amerikaanse supermarktketen Walmart verlaagt zijn winstverwachting voor 2014. De investeringen in e-commerce worden verwacht te wegen op de resultaten. Dat zegt het bedrijf bij de bekendmaking van haar tweede kwartaalcijfers.

 

Walmart boekte in Q2/2014 een omzetstijging van 2,8%, tot 119,3 miljard dollar. De vergelijkbare omzet bleef echter stabiel ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst daalde lichtjes met 0,6%, tot 4,09 miljard dollar.

 

Lees meer
donderdag 14 augustus 2014
Non Food

Huishoudketen Blokker heeft in Amsterdam de eerste van zes vernieuwde pilootwinkels geopend. Het vernieuwde winkelconcept moet Blokker moderner en aangenamer maken, en natuurlijk de keten weer laten groeien in Nederland.

 

De non-food retail heeft het ook in Nederland lastig, en de concurrentie is er alleen maar heviger geworden. Om zich te wapenen heeft Blokker Nederland haar winkelconcept gemoderniseerd. Niet alleen de winkelindeling maar ook het assortiment werd onder handen genomen.

 

Lees meer
donderdag 14 augustus 2014
Retail

De Belgische sigarenfabrikant Verellen, bekend van het cigarillomerk Gold, wordt overgenomen door de Deense Scandinavian Tobacco Group (STG). Het overnamebedrag is niet bekend.

 

Lees meer

Pagina's