All news

woensdag 02 september 2015
Non Food

Kruidvat lanceert een vernieuwde webshop. Vanaf 2 september kunnen klanten via het web bijna alle producten uit het assortiment aankopen aan dezelfde prijs als in de winkel. Daarenboven gelden aanbiedingen en acties uit de fysieke winkels nu ook voor online klanten.

Lees meer
woensdag 02 september 2015
Food

Koekjesmaker Lotus gaat zijn uitgebrande productievestiging in Meise niet heropbouwen. De productie wordt overgebracht naar de fabriek in Courcelles, waar de verloren productie al tijdelijk opgevangen werd.

 

Lees meer
dinsdag 01 september 2015
Retail

In 53% van de lokale voedingswinkels, zoals bakkers, slagers en superettes, kunnen consumenten momenteel al betalen met een elektronische maaltijdcheque. Dat berekende zelfstandigenorganisatie NSZ. Dat is weinig, wetende dat werknemers vanaf 1 oktober enkel nog elektronische maaltijdcheques zullen krijgen.

Lees meer
dinsdag 01 september 2015
Non Food

Amper één dag nadat Jack Peters opstapte als topman van winkelketen Blokker, is er al een opvolger aangeduid. Rob Heesen, die overkomt van Hema, wordt vanaf 1 oktober de nieuwe algemeen directeur van Blokker.

Lees meer
dinsdag 01 september 2015
Retail

Vanaf 1 september 2015 wordt Pascal De Greef de nieuwe Managing Director Business Client Mail (Large Clients en Expert Centrum) bij bpost . Hij volgt zo Vincent Nolf op, die bij bpost vertrok om CEO te worden van Metro België.

Lees meer
maandag 31 augustus 2015
Retail

Na het Verenigd Koninkrijk zou het Amerikaanse Amazon Fresh nu ook willen uitbreiden naar de Franse markt. Dat meldt het Franse Linéaires.

Lees meer
maandag 31 augustus 2015
De binnenkant van een mobiele paskamer
Retail

Alibaba en Uber testen een nieuw concept in China. De modeketen en taxidienst bouwen trucks om tot mobiele paskamers voor het kledingmerk Taobao. Gebruikers van de Uber-app kunnen de busjes oproepen en krijgen de gepaste kledij gratis mee naar huis.

Lees meer
maandag 31 augustus 2015
Retail

De geïntegreerde Delhaize Supermarkt in Berlaar wordt vanaf december een AD Delhaize, die uitgebaat wordt door een franchisenemer. Dat heeft de retailer vandaag bekend gemaakt.

 

In het sociaal akkoord dat Delhaize eind februari bereikte met de vakbonden in het kader van het Transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden. Onder andere voor de winkel in Berlaar werd een overnemer gezocht, en die heeft Delhaize nu ook gevonden.

 

Lees meer
maandag 31 augustus 2015
Retail

De verschillende partners van het Belgische ketenoverleg Agrovoeding hebben een akkoord bereikt over de melk- en varkenscrisis. Voor beide sectoren is op korte termijn een oplossing gevonden. Over zes maanden beloven de actoren van het ketenoverleg met een langetermijnoplossing over de brug te komen.

Lees meer
vrijdag 28 augustus 2015
Retail

Het ketenoverleg omtrent de melk- en varkensprijzen verloopt erg moeizaam. Met de naderende deadline van 31 augustus in het vooruitzicht, maken Christophe Sancy en Pierre-Alexandre Billiet, respectievelijk hoofdredacteur en CEO van Gondola, een analyse van de gebeurtenissen.

Lees meer
vrijdag 28 augustus 2015
Non Food

Aan de Antwerpseweg in Geel komt een nieuw winkelcentrum Yellow Park, met plaats voor tien winkels. Acht van de tien winkelruimtes zijn intussen verhuurd.

Lees meer
vrijdag 28 augustus 2015
Retail

Siri van Apple en Cortana van Windows krijgen er een concurrent bij. Facebook is namelijk volop bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent die naar de naam M zal luisteren.

Lees meer
donderdag 27 augustus 2015
Retail

Steeds meer mensen gebruiken hun gsm als hulpmiddel tijdens het shoppen. Vier op tien van de consumenten zou via hun gsm op het internet prijzen vergelijken of advies vragen aan vrienden of familie tijdens het shoppen in fysieke winkels. Een derde trekt dan weer een foto van het product dat ze overwegen te kopen. Zo blijkt uit een studie van GFK bij meer dan 25.000 gsm-gebruikers in 23 landen.

Lees meer
donderdag 27 augustus 2015
Retail

Ook vorig jaar heeft Maasmechelen Village een zwaar verlies geleden van 24,5 miljoen euro. De overgedragen tekorten zijn sinds de opening van het outletcentrum opgelopen tot zo’n 224 miljoen euro. Als de aandeelhouders de geldstroom stopzetten is het twijfelachtig of het winkeldorp zal blijven bestaan. Dat meldt De Tijd.

Lees meer
woensdag 26 augustus 2015
Digital

PayPal vereenvoudigt zijn betaalmethode. Wie de optie One Touch aanvinkt, kiest ervoor dat de betaaldienst zijn of haar wachtwoord gewoon onthoudt. Op die manier wordt het mogelijk om met slechts één druk op de knop aankopen te doen.

Lees meer
woensdag 26 augustus 2015
Retail

Meer nog dan in andere landen, ontdekt de meerderheid van de Belgen nieuwe producten tijdens het winkelen in de supermarkt. Ook sampling leidt bij ons vaker tot een aankoop dan in de rest van de wereld. Dat blijkt uit het wereldwijde innovatierapport (Global New Product Innovation Report) van onderzoeksbureau Nielsen.

Lees meer
woensdag 26 augustus 2015
Digital

Kopen we onze luiers binnenkort massaal online? Volgens onderzoeksbureau Nielsen zijn er grote opportuniteiten voor e-commerce in babyproducten in België. Dat blijkt uit de Nielsen Global Baby Care Survey.

Lees meer
woensdag 26 augustus 2015
Rue du commerce
Digital

Carrefour is exclusief aan het onderhandelen met Altarea Cogedim om het Franse Rue du Commerce over te nemen. De e-tailer is vooral bekend in Frankrijk, maar is ook actief in België en Luxemburg.

Lees meer
dinsdag 25 augustus 2015
Digital

Wie een laptop nodig heeft maar er niet graag veel geld aan uitgeeft, kan vanaf woensdag 26 augustus terecht bij Media Markt. In Nederland startte de elektronicaketen een half jaar geleden al met de verkoop van 2-in-1 laptops van eigen maak. Morgen liggen ook bij ons de eerste toestellen van het huismerk PEAQ in de rekken.

Lees meer
dinsdag 25 augustus 2015
Retail

Koekjesfabrikant Lotus heeft een erg sterk halfjaar achter de rug. Alle cijfers stijgen sterk, alleen de schuld van het Lembeekse Lotus Bakeries neemt af.

Lees meer

Pagina's