All news

donderdag 30 oktober 2014
Les boulangers, pâtissiers et bouchers locaux disparaissent
Food

Er was een tijd dat je in elk dorp een slager, een bakker, een groentewinkel en zelfs een vishandelaar vond. Dat is nu allerminst het geval meer. Erger nog, de lokale voedingswinkel verdween de afgelopen vijf jaar verder uit het straatbeeld. Dat blijkt uit een analyse van NSZ op basis van gegevens van de FOD Economie.

Lees meer
donderdag 30 oktober 2014
Le premier Carrefour Express à Luxembourg ville
Retail

Luxemburg is in trek bij de grote retailers. Kort na de komst van Monoprix en Picard, strijkt ook de express-formule van Carrefour Belgium neer in het Groothertogdom. De eerste vestiging ging deze week open in Luxemburg-stad.

Lees meer
donderdag 30 oktober 2014
jbc
Non Food

Claes Retail Group (CRG), de familiale holding boven de Belgische kledingretailer JBC, wil naai- en modeketen Veritas overnemen. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

 

CRG bundelt voor de overname de krachten met investeringsmaatschappij 3D. Samen zouden ze in de tweede ronde van het overnameproces zitten. Ook Vendis Capital, het investeringsfonds waar onder andere de familie Colruyt in zit, is kandidaat om Veritas over te nemen.

 

Veritas kondigde in maart dit jaar aan dat het een overnemer zocht om te kunnen in expansie in het buitenland.

Lees meer
woensdag 29 oktober 2014
Caddie
Retail

De Franse producent van winkelkarretjes Caddie, dat al even in de problemen zit, kan een doorstart maken. Het overnameplan van onder andere voormalig CEO Stéphane Dedieu werd deze week goedgekeurd door de handelsrechtbank van Parijs. Caddie gaat vanaf 1 november verder in afgeslankte vorm, met 128 van de 383 werknemers.

Lees meer
dinsdag 28 oktober 2014
makro
Retail

De Makro-vestiging in Lodelinsart (Charleroi) heeft maandag 27 oktober de deuren niet geopend na een stakingsactie van het personeel.

Lees meer
dinsdag 28 oktober 2014
Chiquita in Braziliaanse handen
Food

De Amerikaanse bananenreus Chiquita had plannen om mits een fusie met de Ierse sectorgenoot Fyffes de grootste bananenproducent ter wereld te worden. De aandeelhouders hebben echter daar echter een stokje voor gestoken. Zij wezen de fusie af en gaven de voorkeur aan het overnamebod van de Braziliaanse fruitsappenmaker Grupo Cutrale. Samen met de investeringsgroep Safra neemt het bedrijf nu Chiquita over, dat zo een dochter wordt van Cutrale-Safra. De Brazilianen betalen daar 681 miljoen dollar voor, maar inclusief schulden heeft de deal een waarde van meer dan 1 miljard.

Lees meer
vrijdag 24 oktober 2014
Prima
Retail

Er deden al lange tijd alarmerende geruchten de ronde over de toestand bij de NV Huyghebaert (Prima, Uw Buurtwinkel). Vandaag werd duidelijk dat het bedrijf effectief de boeken heeft neergelegd.

 

Lees meer
vrijdag 24 oktober 2014
Delhaize renouvelle son concept Proxy
Retail

Een goed jaar geleden vernieuwde Delhaize al haar Proxy-concept. Dat concept werd nu ook nog eens aangepast aan een stedelijke omgeving. Een verslag van de stads-Proxy die deze week voorgesteld werd in hartje Brussel.

Lees meer
donderdag 23 oktober 2014
Richard Broadbent
Retail

Richard Broadbent, voorzitter van Tesco, zal binnenkort zijn functies neerleggen. Een beslissing die er komt na het recente opleukschandaal waarbij de winst van de groep overschat werd.

Lees meer
donderdag 23 oktober 2014
Sial Innovation
Food

Voedingsmiddelenbeurs SIAL Parijs viert dit jaar zijn 50e verjaardag, en ook dit jaar werden de SIAL Innovatieprijzen 2014 uitgereikt. En Frankrijk voert duidelijk de ranglijst aan, want de drie medaillewinnaars komen uit dit land. Vijftien producten hadden de strijd aangebonden.

 

Goud voor New Food Packings

 

Lees meer
donderdag 23 oktober 2014
Ah to Go
Retail

Een vijfde van het assortiment van AH to go moet voor het eind van dit jaar vernieuwd zijn. Van deze 300 innovaties zullen minimaal 100 producten van eigen merk zijn. Eind augustus stond de teller voor het aantal eigenmerkproducten al op tachtig, zo stond te lezen in de jongste editie van het personeelsblad Ahá. Volgens Eva Mathlener, senior merchandising manager, wil AH to go het voorbeeld volgen van ketens als Zara of H&M die hun aanbod aldoor vernieuwen en dit toepassen op de voedingsmiddelenhandel.

Lees meer
donderdag 23 oktober 2014
Sial World Tour
Food

Op de SIAL in Parijs werden de resultaten van de World Tour Award bekend gemaakt, een barometer van de nieuwste tendensen in de food sector. Het concept? 28 journalisten uit de hele wereld delen hun visie en analyses van de markten uit 28 landen, gecoördineerd door de SIAL Teams. Er worden drie medailles toegekend.

Lees meer
woensdag 22 oktober 2014
Kimberly Clark
Non Food

De hygiëneproducent Kimberly-Clark (Kleenex, Scottex, Pulls-Ups, Huggies) presenteerde samen met de bekendmaking van de trimesterresultaten een herstructureringsplan. Dit beoogt een besparing van 120 à 140 miljoen dollar per jaar. Een maatregel die de kosten verbonden aan de afstoting van de medische tak (die een spin-off wordt) van de groep op te vangen. Vanaf nu tot eind 2016 zouden tussen de 1.100 en 1.300 banen verdwijnen.

Lees meer
vrijdag 17 oktober 2014
Honderd Delhaizes toe door stakingen
Retail

In 103 van de 183 winkels in eigen beheer van supermarktketen Delhaize wordt vandaag gestaakt. De vakbonden reageren hiermee op de loonsinleveringen die de directie van het personeel vraagt.

 

Lees meer
donderdag 16 oktober 2014
Omzetgroei voor Carrefour België
Retail

Carrefour heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 1,8% neergezet. Terwijl de retailer het elders in Europa moeilijk heeft, houdt Carrefour wederom stand in België.

Lees meer
donderdag 16 oktober 2014
Delhaize envisage 12,5 millions d'euros d'économie sur les salaires
Retail

Op de laatste ondernemingsraad hebben de Delhaize-vakbonden meer details gekregen over de inleveringen die aan de werknemers gevraagd worden. Volgens de bonden wil de directie de lonen met 90 euro bruto per maand laten dalen en snoeien in andere premies en toeslagen. Een oefening waarmee de retailer 12,5 miljoen zou willen besparen.

Lees meer
woensdag 15 oktober 2014
Lotus en Moltonel ruimen baan voor Nalys en Cosynel
Non Food

De merknamen Lotus en Moltonel verdwijnen binnenkort uit het schap, en worden vervangen door respectievelijk Nalys en Cosynel. De transformatie van Lotus naar Nalys is al in gang gezet, die van Moltonel is voor de komende maanden voorzien.

Lees meer
woensdag 15 oktober 2014
Pickup Store: als e-commerce en de fysieke winkel elkaar ontmoeten
eCommerce

Op 24 september ging op het treinstation Ermont Eaubonne de eerste Pickup Store open. Dit is een nieuw concept van de Groupe La Poste (Frankrijk). Dit concept is meer dan een eenvoudig afhaalpunt, want het gaat hier ook om een echt verkooppunt voor impulsaankopen. Voor het einde van het jaar zullen nog twee andere winkels/afhaalpunten hun deuren openen op de stations Saint-Lazare en Evry-Courcourronnes.

 

Lees meer
dinsdag 14 oktober 2014
Belourthe is Franstalige Onderneming van het Jaar
Food

Het bedrijf Belourthe uit Hamoir is uitgeroepen tot Entreprise de l’Année 2014. De Franstalige Onderneming van het Jaar produceert babyvoeding en andere voedingsmiddelen op basis van granen.

Lees meer
dinsdag 14 oktober 2014
Familie Colruyt investeert in Franse windenergie
Retail

Korys, de privéholding van de familie Colruyt, koopt een meerderheidsbelang in Eurowatt, een Franse uitbater van windparken. Dat schrijft zakenkrant De Tijd. Met de deal zet de ondernemersfamilie verder in op groene energie.

 

Lees meer

Pagina's